Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Antrenament înainte de decolare

Ziarul de Vrancea
20 mar 2019 523 vizualizări

În această dimineață, la Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia, naționala antrenată de Cosmin Contra a avut programată ultima ședință de pregătire înaintea decolării către Stockholm, capitala Suediei, acolo unde sâmbătă, 23 martie, vor începe drumul spre EURO 2020.

La ultimul antrenament din țară, selecționerul Cosmin Contra a pus accentul mai mult pe partea tactică, jucătorii săi exersând ultimele scheme pentru partida de sâmbătă seară. La ședința de pregătire au luat parte toți cei 24 de jucători rămași în lot pentru partidele cu Suedia și Insulele Feroe.

Cu kazahii nu-i de glumit

Primul meci din preliminariile Euro 2020 s-a disputat în grupa I, la Astana și s-a încheiat cu o mare surpriză. Reprezentativa Kazahstanului a învins, ieri, cu scorul de 3-0, naționala Scoției, prin golurile marcate de Perțuh (‘6), Vorogovski (’10) și Zainutdinov. Echipa gazdă este acum pregătită de fostul internațional ceh, Michal Bilek. Din aceeași grupă mai fac parte Belgia, Rusia, Cipru și San Marino.

Final Four în Cupa României

Echipele de baschet masculin CSM Oradea, Dinamo București și deținătoarea trofeului, U Banca Transilvania Cluj, s-au calificat, la Turneul Final Four al Cupei României. Rezultatele înregistrate, miercuri, în manșa retur din sferturile Cupei României sunt: Dinamo București – SCM Timișoara 96-83 (scor 75-86 în tur), BCMU Pitești – U BT Cluj 66-86 (88-93) și Steaua București – CSM Oradea 60-63 (63-83). Liderul Ligii Naționale de baschet masculin, CSU Sibiu, s-a calificat la Turneul Final Four al Cupei României, încă de marți, când a eliminat formația SCM Craiova (89-74 în tur, 66-79 în retur). Turneul Final Four este programat în 17 și 18 aprilie.

Rolando, amendat ca și Simeone

Cristiano Ronaldo (34 de ani) a fost sancționat de UEFA, ieri cu o amendă de 20.000 de euro, după gestul obscen al jucătorul portughez din meciul Juventus Torino - Atletico Madrid, scor 3-0, din returul optimilor de finală ale Ligii Campionilor. Jucătorul de la Juventus a părut să aibă un gest nepotrivit la adresa fanilor lui Atletico, răspunzându-i astfel lui Diego Simeone, antrenorul rivalei, care a avut o manifestare similară la meciul tur, de pe Wanda Metropolitano. După acest gest, Simeone a fost amendat tot cu 20.000 de euro de către UEFA. Portughezul a fost decisiv pentru formația torineză, reușind să înscrie toate cele trei goluri și să o ducă pe Juventus în sferturile de finală ale competiției.

Tudor, nou antrenor la Udinese

Fostul internațional croat Igor Tudor a preluat echipa Udinese, a doua zi după demiterea lui Davide Nicola. Tudor, în vârstă de 40 de ani, este la al doilea mandat la Udinese, echipă pe care a mai condus-o în urmă cu un an, și a condus, ieri, primul antrenament. Antrenorul Davide Nicola a fost demis de la conducerea tehnică a echipei Udinese, din cauza rezultatelor slabe înregistrate de echipa din Seria A. Nicola, 46 de ani, era în funcție din 13 noiembrie 2018, când l-a înlocuit pe spaniolul Julio Velazquez. Udinese a pierdut ultimele două meciuri din campionat, 1-4, cu Juventus și 2-4, cu Napoli, ambele în deplasare.

Nemții, egali cu sârbii

Reprezentativa Germaniei a terminat la egalitate, scor 1-1 (0-1), meciul amical disputat, pe teren propriu, cu Serbia. Oaspeții au deschis scorul, în minutul 12, printr-un jucător care evoluează în Bundesliga, Luka Jovic de la Eintracht Frankfurt, fotbalist dorit de FC Barcelona. Leon Goretzka de la Bayern München a egalat, în minutul 69. Milan Pavkov (Serbia) a fost eliminat în minutul 90^4. Antrenorul Joachim Low a folosit o echipă mult schimbată după ce a renunțat la mulți campioni mondiali din 2014. Lukas Klostermann de la Leipzig a debutat, iar coechipierul lui, Marcel Hastenburg, a înregistrat a doua selecție. Jonathan Tah și Kai Havertz (ambii Bayer Leverkusen) au și ei puține selecții la naționala germană.

De dragul lui Cristiano

New York Times scrie că Juventus Torino va participa în vară la International Champions Cup în China și nu în SUA, pentru a-l proteja pe Cristiano Ronaldo, acuzat de viol. Deși echipa italiană a mers în ultimii ani în SUA, în acest an conducerea a decis să plece în China pentru turneul amical din presezon. New York Times, care citează surse din cadrul clubului, notează că decizia de a prefera China în locul SUA a fost luată pentru a-l proteja pe Cristiano Ronaldo, fotbalistul fiind acuzat de viol în America. Anul trecut, la 2 octombrie, poliția din Las Vegas a anunțat că a redeschis ancheta privind acuzațiile de viol aduse de o americancă de 34 de ani împotriva lui Cristiano Ronaldo.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.