Sport

MOZAIC ŞTIRI SPORTIVE: Andone pleacă de la Depor

Ziarul de Vrancea
15 mai 2018 487 vizualizări

Președintele clubului Deportivo La Coruña, Tino Fernandez, a declarat că atacantul Florin Andone va părăsi probabil în această vară gruparea galiciană. Potrivit EFE, clauza de reziliere a jucătorului român a scăzut de la peste 20 de milioane de euro la numai șase milioane de euro, odată cu retrogradarea echipei în liga a doua.

Deportivo La Coruña a refuzat atât vara trecută, cât și în iarnă oferte de transfer pentru Andone, în jurul sumei de 15 milioane de euro. În acest sezon, Andone a marcat șapte goluri în 29 de partide jucate pentru La Coruña în LaLiga, 16 ca titular, performanțe inferioare sezonului trecut, când internaționalul român a înscris 12 goluri în 37 de meciuri disputate, 32 ca titular. În vârstă de 25 de ani, Andone a venit pe “Riazor” în vara anului 2016, de la Cordoba. Depor a plătit atunci 4,7 milioane de euro pentru fotbalist, dar Cordoba deține 30 la sută din drepturile federative ale românului.

Penalizări blânde pentru Dinamo și Sepsi

Comisia de Disciplină a FRF a decis, ieri penalizarea cu 10.000 de lei a clubului Sepsi Sfântu Gheorghe și cu 15.000 de lei a FC Dinamo, după incidentele de la meciul disputat la 30 aprilie, în play-out-ul Ligii I. La partida Sepsi Sfântu Gheorghe – Dinamo, din 30 aprilie, scor 2-0, jocul a fost întrerupt câteva minute din cauza unor incidente. După golul al doilea, din minutul 90^1, un suporter îmbrăcat în negru, la fel ca fanii echipei Dinamo, a intrat pe teren, a mers în zona suporterilor locali și a furat steagul Ungariei. Stewarzii l-au aleargat pe suporterul dinamovist, care a traversat terenul, fiind prins cu dificultate de forțele de ordine, nu înainte să apuce să șuteze în mingea de pe teren. Probabil pentru a încerca să-și apere colegul de galerie, fanii dinamoviști au rupt gardul care separă tribuna de teren, încercând să pătrundă pe gazon. Cazurile plângerilor formulate de CFR Cluj și FCSB au fost amânate pentru săptămâna viitoare.

Haruț se simte mai bine

ACS Poli Timișoara a anunțat, ieri, că situația medicală a lui Denis Haruț, jucător care s-a accidentat la meciul cu Sepsi și a fost transportat la spital, este foarte bună. “Denis, aflat sub observația medicilor brașoveni, le mulțumește încă o dată tuturor celor care i-au trimis mesaje de susținere”, se arată pe site-ul acspoli.ro. Formația Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a învins, ieri, pe teren propriu, cu scorul de 3-0, echipa ACS Poli Timișoara, în etapa a X-a a play-out-ului Ligii I. În minutul 36 al partidei, Denis Haruț și Benjamin Kuku s-au lovit cap în cap, iar jucătorul Timișoarei a rămas inert pe teren. Toți jucătorii au făcut semne disperate către ambulanță, iar două mașini au pătruns imediat pe teren. Kuku și-a revenit imediat, însă Haruț a fost scos cu ambulanța de pe gazon, fiind transportat la spital.

Maradona s-a mutat în Belarus

Fostul fotbalist argentinian Diego Maradona a anunțat, pe rețelele de socializare, că a devenit președinte și responsabil de toate activitățile legate de fotbal la clubul Dinamo Brest din Belarus. În vârstă de 57 de ani, Diego Armando Maradona a fost ultima dată antrenor al echipei Al Fujairah din Emiratele Arabe Unite.  După șapte etape, Dinamo Brest ocupă locul 8 în clasamentul primei ligi din Belarus, cu nouă puncte. Lider este Bate Borisov, cu 21 de puncte.

Finala pentru promovare în Premiership

Aston Villa și Fulham vor disputa, la 26 mai, pe Stadionul Wembley, finala play-off-ului pentru promovarea în Premier League. Odată cu accederea în prima ligă, învingătoarea acestui meci își va asigura venituri de cel puțin 175 de milioane de lire sterline (200 de milioane de euro). În semifinalele play-off-ului, Fulham, locul 3 în Championship, după 46 de etape, a trecut, cu 2-1 la general, după 0-1 în deplasare și 2-0 acasă, de Derby County (locul 6). Aston Villa, locul IV în liga a doua, a învins, cu scorul general de 1-0 (1-0 în deplasare și 0-0 acasă) pe Middlesbrough (locul V). În cazul unui succes în finală, Aston Villa va reveni în Premier League după doi ani, iar Fulham, în aceeași situație, după patru ani.  În acest sezon, Wolverhampton (locul I) și Cardiff City (locul 2) au obținut promovarea directă în Premier League. Au retrogradat din primul eșalon Swansea, Stoke City și West Bromwich Albion.

 

Arbitru saudit corupt

Arbitrul Fahad Al Mirdasi a fost suspendat pe viață de federația de fotbal din Arabia Saudită (SAFF) pentru corupție. Al Mirdasi făcea parte dintre cei 36 de centrali desemnați să conducă meciuri de la Cupa Mondială din Rusia. Fahad Al Mirdasi trebuia să arbitreze, sâmbăta trecută, finala Cupei Regelui, între Al Ittihad și Al Faisaly. Înaintea partidei, centralul l-a contactat pe președintele clubului Al Ittihad, Hamad Al-Senaie, căruia i-a propus să-i avantajeze echipa în schimbul unei sume de bani. Conducătroul clubului a retransmis mesajele primite pe WhatsApp funcționarilor SAFF, care au alertat autoritățile guvernamentale competente. Arbitrul a fost reținut și a recunsocut că a încercat să aranjeze finala. Al Mirdasi era arbitru internațional din 2011 și a oficiat la Cupa Confederațiilor din Rusia, anul trecut. SAFF a cerut FIFA ca arbitrul să fie scos de pe lista pentru Cupa Mondială din această vară.

Everton schimbă antrenorul

Clubul Everton a anunțat, ieri, că a renunțat la serviciile tehnicianului Sam Allardyce, care se afla în funcție din noiembrie 2017. “Sam a fost adus la echipă într-o perioadă dificilă, pentru a a ne aduce oanuumită stabilitate, și îi suntem recunoscători. Totuși, am decis, ca parte a planului nostru pe termen lung, să numim un nou antrenor în această vară și vom începe acest proce imediat”, se arată pe site-ul clubului Everton. Allardyce avea contract cu Everton până în iunie 2019. Echipa Everton a terminat campionatul Angliei pe locul 8. Primele șapte formații din clasament vor participa în cupele europene în sezonul viitor.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.