Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: A 11-a medalie universitară

Ziarul de Vrancea
29 aug 2017 289 vizualizări

 

Sportiva Bernadette Szöcs a obținut, ieri medalia de bronz în proba de simplu la tenis de masă, la Universiada de la Taipei, aceasta fiind a 11-a medalie pentru delegația României. Bernadette și-a asigurat medalia de bronz după ce a pierdut semifinala cu Jeon Jihee (Coreea de Sud), care s-a impus cu scorul de 4-0, iar ulterior a câștigat și titlul mondial universitar. Medalia de bronz obținută de Szöcs este a 11-a pentru delegația României la Taipei, bilanțul fiind de trei medalii de aur, două de argint și șase de bronz.

Arbitri români în preliminarii

Arbitrul Ovidiu Hațegan va conduce la centru meciul Țara Galilor - Austria, care se va disputa, sâmbătă, de la ora 21.45, în grupa D de calificare la Cupa Mondială din 2018. Hațegan va fi ajutat de asistenții Octavian Șovre și Sebastian Gheorghe. Rezervă va fi Sebastian Colțescu. Istvan Kovacs va arbitra la duelul dintre Slovenia și Lituania, din grupa F. Kovacs îi va avea ca asistenți pe Vasile Marinescu și Ovidiu Artene. Al patrulea oficial va fi Marius Avram. George Găman va conduce joi, partida dintre Israel U21 și Azerbaidjan U21, din preliminariile Campionatului European 2019, din grupa 5. 

Eșecuri în serie la judo

Sportiva Larisa Florian a fost eliminată, ieri în optimile de finală ale categoriei 52 de kilograme, la Campionatul Mondial de judo, de la Budapesta. Larisa Florian a avut prim tur liber în grupa B a categoriei 52 de kilograme, iar în turul secund a dispus de Khorloodoi Bishrelt (Mongolia). în optimile de finală, Larisa Florian a fost învinsă de Natalia Kuziutina (Rusia) prin ippon (0-11). Alte două sportive din lotul României, Monica Ungureanu și Alexandra Pop, au fost eliminate, luni, în preliminariile categoriei 48 de kilograme. Campionatele Mondiale de la Budapesta se vor încheia în 3 septembrie.

Eterna rezervă

Clubul West Bromwich Albion este interesat de transferul portarului Costel Pantilimon de la Watford, informează presa engleză. Din nefericire pentru internaționalul român de 30 de ani, WBA îl dorește tot ca rezervă, pentru titularul Ben Foster, notează Birmingham Mail. Pantilimon este la Watford de vara trecută, el evoluând doar în cinci meciuri petru această echipă, la care portarul numărul 1 este brazilianul Heurelho Gomes. WBA a început mai bine campionatul decât Watford, ocupând locul 5, cu 7 puncte după trei etape. Watford este pe locul 7, cu 5 puncte.

Români cu sânge brazilian

Brazilienii Sávio Valadares și Felipe Oliveira, legitimați la Informatica Timișoara, au primit cetățenia română și vor putea evolua pentru prima reprezentativă a naționalei de futsal a României. Sávio și Felipe Oliveira vor face astfel parte din lotul tricolorilor pentru dubla cu Georgia, din barajul pentru calificarea la Campionatul European de futsal din Slovenia, de anul viitor. Cei doi brazilieni au depus în această dimineață jurământul pentru obținerea cetățeniei române. În Supercupa de la Lugoj, câștigată de Informatica Timișoara, 4-3 cu Autobergamo Deva, Sávio și Felipe Oliveira au fost cei mai buni de pe teren. Primul a marcat un gol, în timp ce Felipe Oliveira a reușit o dublă.

Dinamo, cu croații la U19

Echipa under 19 a FC Dinamo va întâlni formația similară a clubului Lokomotiva Zagreb din Croația, în turul I al UEFA Youth League, s-a stabilit, ierii, în urma tragerii la sorți. Campioana României la această categorie de vârstă va disputa primul meci pe teren propriu, la 27 septembrie, returul fiind programat la 18 octombrie. În cazul în care se va califica, Dinamo va întâlni în manșa a doua învingătoarea partidei dintre Ludogoreț (Bulgaria) și Zeljeznicar (Bosnia-Herțegovina). Turul al doilea al competiției va avea loc la 1 și 22 noiembrie. Dinamo evoluează în UEFA Youth League pe ruta campioanelor, în care joacă 32 de formații. Alte 32 se întrec pe ruta echipelor de juniori ale cluburilor din Liga Campionilor.

Achiziție scumpă pentru cormorani

Gruparea Liverpool a anunțat, marți, că l-a achiziționat pe mijlocașul Naby Keita, de la RB Leipzig, care se va alătura "cormoranilor" la finalul acestui sezon. Potrivit presei engleze, Liverpool a plătit 52 de milioane de euro pentru serviciile mijlocașului din Guineea. Jucătorul de 22 de ani evoluează la Leipzig din 2016, când a fost transferat de la Red Bull Salzburg. El a marcat opt goluri în 31 de meciuri disputate în Bundesliga.

Mort în piscină

Atletul american David Torrence a fost găsit mort într-o piscină din Arizona. El a evoluat pentru SUA, dar din 2016 a ales să concureze pentru Peru. Torrence a câștigat medalia de argint pentru SUA la Campionatele Mondiale de ștafete din 2014, competiție care se desfășoară în fiecare ani la Nassau (Bahamas). Torrence a fost vicecampion mondial la ștafeta de 4X1500 m. În 2015 a fost medaliat cu argint la Jocurile Panamericane de la Toronto în proba de 5000 m. La Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, el a evoluat pentru Peru. El avea 31 de ani și plecase din California, unde locuia, pentru a se antrena în Arizona.

Cât costă Eurobaschet

Lucrările pentru mărirea la 9.300 de locuri a capacității Sălii Polivalente din Cluj,  unde vor avea loc meciurile grupei C a Eurobasket2017, au costat 16 milioane de lei, suma provenind din bugetul local al primăriei municipiului. Lucrările pentru mărirea capacității, de la 7.200 de locuri la 9.300 de locuri, s-au încheiat în urmă cu câteva zile. Sala are parchet nou, care a achiziționat de FIBA special pentru Eurobasket și este identic cu cel montat în celelalte trei arene gazdă ale competiției, dar și alte dotări care au fost suportate de primărie. Astfel, a avut loc extinderea capacității la 9.300 de locuri, montarea de monitoare, inclusiv a unui cub video în fața sălii pentru cei care nu vor reuși să intre la meciuri sau amenajarea de săli de fitness în fiecare vestiar. De asemenea, au fost suplimentate punctele de acces în sală, de vânzare a biletelor și aparatura din parcarea subterană, s-au îmbunătățit sistemele de iluminare și sonorizare, s-au montat LED-uri pe suprafața de joc și la primul etaj al sălii, dar și o suprafață fixă de parchet în sala de antrenament. Lucrările au costat 16 milioane de lei, bani prevăzuți în bugetul local pe anul 2017 la Primăria Cluj.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.