Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: 31 din 32 calificate

Ziarul de Vrancea
15 nov 2017 498 vizualizări

 

Reprezentativa Danemarcei s-a calificat la Cupa Mondială din 2018, după ce a învins, în deplasare, cu scorul de 5-1, selecționata Irlandei, în manșa secundă a barajului.

În  tur, scorul a fost egal, 0-0. Irlanda a deschis scorul prin Duffy (‘6), dar oaspeții au întors rezultatul în trei minute prin Christensen (’29) și  Eriksen (’32). În partea a doua, danezii au înscris de trei ori prin Eriksen (’63, ’74) și Bendtner (’90 – penalty). Danemarca va participa pentru a cincea oară la Cupa Mondială după edițiile din 1986, 1998, 2002 și 2010. De asemenea, s-a calificat și Australia, care a câștigat returul barajului intercontinental cu Honduras, 3-1 la Sydney, după 0-0 în meciul tur de la San Pedro Sula. Australienii s-au impus prin "tripla" lui Mile Jedinak, din minutele 54, 72 și 85, ultimele două goluri fiind marcate din penalty. Pentru Honduras a marcat Alberto Elis, în minutul 90^4. Ultimul bilet pentru Cupa Mondială va fi decis în această dimineață, la Lima, unde Peru întâlnește Noua Zeelandă. În tur, scorul a fost egal, 0-0.

 

Serena are astăzi nunta

Jucătoarea de tenis Serena Williams, 36 de ani, se căsătorește, astăzi cu Alexis Ohanian, 34 de ani, co-fondator al rețelei Reddit, în cadrul unei ceremonii care va avea loc la Contemporary Arts Center din New Orleans și ale cărei detalii au fost ținute secret. Invitații, printre care se numără Beyonce, Jay Z, Kris Jenner, Ciara și Eva Longoria, au știu doar orașul în care va avea loc căsătoria, nu și locul ceremoniei. La nunta care va costa peste un milion de dolari au fost invitate 250 de persoane. Acestea nu vor avea voie să folosească telefoanele mobile, din cauza unei înțelegeri între Serena Williams și revista Vogue, care a primit exclusivitate pentru fotografii. Serena Williams a devenit mamă la 1 septembrie, când a dat naștere unei fetițe, Alexis Olympia Ohanian, la Centrul Medical St. Mary’s din Palm Beach, Florida. Williams era însărcinată când a câștigat Australian Open, la începutul acestui an. Serena și Alexis s-au cunoscut în mai 2015, la Roma și s-au logodit în decembrie 2016, tot la hotelul din capitala Italiei unde s-au întâlnit prima dată.

 

Amicale de lux

Reprezentativa Spaniei a remizat, scor 3-3 (2-1), cu Rusia, într-un meci amical disputat la Sankt Petersburg.Un fan a intrat pe teren și l-a salutat pe spaniolul Gerard Piqué, înainte de a fi scos de forțele de ordine. Ibericii au condus cu 2-0 prin reușitele lui Jordi Alba (‘9) și Sergio Ramos (’35 – penalty), rușii egalând prin Smolov (’41) și Miranciuk (’51). La trei minute după egalare, Sergio Ramos a transformat un nou penalty iar Smolov a stabilit scorul final în min. 70.Alte rezultate din meciuri amicale: Slovacia – Norvegia 1-0; Ungaria – Costa Rica 1-0; Austria – Uruguay 2-1; Belgia – Japonia 1-0; Germania – Franța 2-2; Anglia – Brazilia 0-0; Portugalia – SUA 1-1.

Teste pentru handbaliști

Naționala de handbal masculin a României va susține două stagii de pregătire în decembrie și ianuarie, având programate și două turnee amicale – Yellow Cup, în Elveția, și Trofeul Carpați, la Călărași. În primul stagiu de pregătire, programat la Barcelona între 18 și 23 decembrie, vor fi prezenți 21 de jucători, din care doar doi evoluează în străinătate, Valentin Ghionea și Dan Racoțea, ambii la Wisla Plock (Polonia). La finalul lunii, România va participa la Yellow Cup în Elveția (29-30 decembrie), alături de țara gazdă, Serbia și Rusia. în 29 decembrie vor avea loc meciurile Elveția - Serbia și România – Rusia, iar în 30 decembrie finalele pentru medalii. Al doilea stagiu de pregătire va avea loc în primele zile din ianuarie, fiind convocați mai mulți jucători tineri pe care antrenorul Xavi Pascual vrea să-i testeze la Călărași. Trofeul Carpați va avea loc în 5-6 ianuarie, cu România, Bahrain, Tunisia și Portugalia.

Ciao, Ventura!

Selecționerul Giampiero Ventura a fost demis, ieri, de la conducerea tehnică a naționalei Italiei, la două zile după ce "squadra azzurra" a ratat calificarea la turneul final al Cupei Mondiale din 2018. "Am pierdut două meciuri în doi ani", s-a apărat selecționerul, înaintea ședinței de ieri Federației Italiene de Fotbal (FIGC). În vârstă de 69 de ani, fostul tehnicial al echipelor Torino, Napoli, Udinese, Cagliari, Sampdoria, printre altele, preluase naționala italiană în iunie 2016, după plecarea lui Antonio Conte. Ventura a refuzat să demisioneze după eșecul catalogat de presa din Peninsulă drept "rușinos". Reprezentativa Suediei s-a calificat la Cupa Mondială din 2018, după ce a remizat, luni seară, în deplasare, scor 0-0, cu naționala Italiei, în manșa secundă a barajului pentru competiția din Rusia. în tur, scorul a fost 1-0 pentru suedezi. Italienii nu vor participa la un turneu final pentru prima dată după 60 de ani.

Cazul corupției la FIFA face victime

Un fost oficial argentinian, al cărui nume a apărut în cazul corupției de la FIFA, s-a sinucis, ieri aruncându-se în fața unei tren, a anunțat presa din Argentina. Jorge Delhon a fost acuzat de Alejandro Burzaco în cadrul procesului de corupție din cadrul FIFA care se desfășoară la un tribunal din Manhattan. După câteva ore, Delhon s-a aruncat în fața unui tren, anunță Clarin și La Nacion. Burzaco, cel care l-a acuzat pe Jorge Delhon, a condus până în 2015 o societate direct implicată în multiple contracte pentru drepturi de televizare în America de Sud. El l-a acuzat pe Jorge Delhon și pe Pablo Paladino că au primit mită de milioane de dolari în schimbul atribuirii drepturilor TV ale unor meciuri de fotbal.

Carter face apel la TAS

Sprinterul jamaican Nesta Carter s-a prezentat miercuri în fața Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne (Elveția) pentru a contesta descalificarea sa pentru dopaj la Jocurile Olimpice de vară, ediția 2008, care a antrenat pierderea medaliei de aur de către ștafeta jamaicană de 4x100 m, din care a făcut parte și Usain Bolt. După reanalizarea probelor recoltate în timpul JO de la Beijing, în eșantioanele lui Nesta Carter, dublu campion olimpic la 4x100 m (2008 și 2012), au fost găsite urme de metilhexaneamină, un stimulent. Comitetul Internațional Olimpic a conservat sute de eșantioane recoltate sportivilor la JO 2008 și 2012, unele dintre acestea fiind reanalizare, între care și cele ale lui Cater. În urma acestei decizii, starul atletismului mondial Usain Bolt a pierdut una dintre cele nouă medalii olimpice de aur din palmaresul său.

Agüero a tras o sperietură

Atacantul argentinian Sergio Agüero, care a leșinat la pauza meciului amical al Argentinei cu Nigeria de la Krasnodar, va reveni în Anglia, iar medicii clubului Manchester City vor decide dacă va juca în partida cu Leicester City din Premier League. "Sergio a fost tot timpul conștient și a fost dus la spital din motive de precauție. El va fi evaluat și de medicii clubului înaintea meciului cu Leicester City", a anunțat gruparea engleză.  Agüero a fost transportat la spital după ce i s-a făcut rău la meciul amical al Argentinei cu Nigeria, scor 2-4, disputat la Krasnodar, în Rusia.

A demisionat și Wilmots

Tehnicianul belgian Marc Wilmots a anunțat că renunță la conducerea naționalei Coastei de Fildeș, după ratarea calificării la Cupa Mondială din Rusia. "Azi a decis de comun acord să pun capăt colaborării cu federația ivoriană. Mulțumesc suporterilor, jucătorilor, stafului și conducătorilor și le doresc mult succes în viitor", a anunțat Wilmots. Wilmots conduce naționala Coastei de Fildeș din aprilie, iar echipa a ratat calificarea la Cupa Mondială după eșecul cu Marocul, scor 0-2, la Abidjan.

Afaceri între prezidenți

Cei trei baschetbaliști americani de la echipa Universității din Los Angeles, reținuți săptămâna trecută în China, fiind bănuiți că ar fi furat dintr-un magazin Louis Vuitton, au fost eliberați și au revenit în SUA, după intervenția președintelui Donald Trump. LiAngelo Ball, Cody Riley și Jalen Hill au fost reținuți săptămâna trecută, după ar fi furat dintr-un magazin Louis Vuitton în timpul vizitei la Hangzhou. Ei nu au putut participa la meciul echipei lor de deschidere al sezonului împotriva unei alte formații americane, Georgia Tech, sâmbătă, în Shanghai, scor 63-60. "Autoritățile chineze sunt mulțumite de modul în care a fost rezolvat acest caz. Ne bucurăm că acești tineri au putut veni acasă", a declarat Larry Scott, președintele Conferinței Pac-12, una din multiplele divizii ale campionatului universitar american. Donald Trump a afirmat că a intervenit personal pe lângă omologul său chinez Xi Jinping în favoarea jucătorilor.

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.