Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Votați pentru Simona!

Ziarul de Vrancea
15 dec 2019 1176 vizualizări

Simona Halep a fost nominalizată de WTA în ancheta pentru favorita fanilor. Românca de pe locul 4 WTA poate câștiga un al treilea titlu de favorită a fanilor, după cele din 2017 și 2018.

Înaintea ei, poloneza Agniezka Radwanska a câștigat de șase ori la rând aceast titlu. În ancheta din acest an, alături de Halep sunt nominalizate 28 de jucătoare, între care americancele Serena și Venus Williams, sportiva canadiană de origine română Bianca Andreescu, sportiva cehă Karolina Pliskova, australianca Ashleigh Barty, japoneza Naomi Osaka, ucraineanca Elina Svitolina și germana Angelique Kerber. Suporterii pot vota pe site-ul WTA, iar câștigătoarea va fi anunțată la 20 decembrie.

Hai să dăm mână cu mână

FC Barcelona și Real Madrid vor locui în același hotel și vor merge împreună la Stadionul Camp Nou, la meciul pe care îl vor disputa miercuri informează presa spaniolă. La Barcelona, securitatea este prioritară înaintea așteptatului și reprogramatului El Clasico, după tulburările politice din Catalonia. va întâmpla și că meciul se va disputa în siguranță. Deși jucătorii celor două echipe vor locui la Hotelul Sofia, ei nu se vor întâlni în spațiile comune ale stabilimentului. De asemenea, drumul până la stadion va fi efectuat cu două autocare.El Clasico a fost programat inițial la 26 octombrie, dar a fost amânat din cauza violențelor din Barcelona izbucnite după condamnarea la închisoare a unor lideri catalani separatiști. Partida va avea loc miercuri, de la ora 21.00 și contează pentru etapa a X-a a campionatului spaniol.

Hocheiștii au trecut primele hopuri

Echipa masculină de hochei pe gheață a României a reușit să acceadă în faza a treia a precalificărilor pentru Jocurile Olimpice de iarnă din 2022, după ce a câștigat Grupa K, pe Patinoarul Olimpic din Brașov, grație victoriei reușite, duminică, în fața Islandei, cu scorul de 10-1 (4-0, 4-0, 2-1). Golurile echipei României au fost marcate de Borisenko, Butocinov, Balazs 3, Zsombor 2, Goga, Emelianenko , Csanad și Kiricenko. În celălalt meci al zilei, Kîrgîzstan a învins Israelul cu 5-4, după prelungiri.

În clasamentul final, România a ocupat primul loc, s-a calificat în Grupa J din ultima fază a precalificărilor JO 2022 și va evolua în perioada 6-9 februarie, la Nottingham, alături de Marea Britanie, Estonia și Ungaria.

 

Meci amânat pentru insulte

Meciul din a doua ligă spaniolă dintre Rayo Vallecano și Albacete a fost suspendat, duminică seară, din cauza insultelor proferate de fani la adresa jucătorului de la Albacete, Roman Zozulia. Fanii de la Rayo Vallecano au scandat „Zozulia este un nazist” în prima repriză, iar arbitrul José Luis Lopez a suspendat meciul câteva minute. Un mesaj a fost transmis la stația de amplificare pentru încetarea acestor scandări. Meciul s-a reluat, dar jucătorii de la Albacete au refuzat să revină pe teren după pauză, din solidaritate pentru coechipierul lor. Jucătorul ucrainean de 30 de ani a jucat și la Rayo în 2017. El a mai fost ținta suporterilor care l-au acuzat de legături cu extrema-dreaptă.. Zozulia a afirmat că nu susține și nu este membru al vreunui grup neo-nazist, dar a a recunoscut că are o colaborare cu armata ucraineană „pentru a-și apăra țara”.

Ryoyu a început tare sezonul

Japonezul Ryoku Kobayashi, ultimul câștigător al Cupei Mondiale de sărituri cu schiurile, a devenit noul lider al clasamentului actualului sezon, după ce s-a impus, duminică, în concursul disputat în stațiunea germană Klingenthal.Kobayashi a înregistrat salturi de 136,5 și 134 m, clasându-se pe primul loc cu 277 de puncte și devansându-l pe austriacul Stefan Kraft (134 și 134,5 m) și pe norvegianul Marius Lindvik (131 și 134,5 m).Schiorul nipon a preluat conducerea în clasamentul Cupei Mondiale cu 290 puncte, urmat de Kraft, 276 puncte, și de norvegianul Daniel-Andre Tande, cu 273 puncte.

Antrenor demis la PSV

Clubul olandez PSV Eindhoven a anunțat, ieri, demiterea antrenorului Mark van Bommel, a doua zi după eșecul cu Feyenoord Rotterdam, scor 1-3. În vârstă de 42 de ani, Mark van Bommel conducea echipa din 2018. PSV a câștigat doar două din ultimele 12 meciuri, în toate competițiile. În clasament, PSV este pe locul 4, la zece puncte de liderul Ajax, după 17 etape. Echipa este eliminată și din cupele europene, după ce a ocupat locul trei în grupa sa din Liga Europa.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.