Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Ronaldo, record istoric

Ziarul de Vrancea
1 sep 2021 755 vizualizări

Căpitanul Portugaliei, Cristiano Ronaldo, a marcat golurile din meciul cu Irlanda, scor 2-1, meci din cadrul grupei A a preliminariilor Cupei Mondiale și a devenit cel mai bun marcator din istorie la echipele naționale de fotbal cu 111 reușite., depășindu-l astfel pe iranianul Ali Daei.

Atacantul de 36 de ani a marcat în minutele 89 și 90Â6, iar în minutul 15 a ratat un penalti. Scorul a fost deschis de irlandezi în min. 45, prin Egan și până în min. 89, se prefigura o mare surpriză. Alte rezultate înregistrate marți: Luxemburg – Azerbaidjan 2-1 (grupa A); Kazahstan – Ucraina 2-2, Franța – Bosnia &Herțegovina 1-1 (D): Danemarca-Scoția 2-0, I.Feroe – Israel 0-4; R.Moldova – Austria 0-2; (F); Letonia – Gibraltar 3-1: Turcia – Muntenegru 2-2 (G): Malta –Cipru 3-0; Rusia – Croația 0-0; Slovenia – Slovacia 1-1 (H).

Buni de saftea

Echipa under 20 a României a câștigat, ieri, primul meci de la înființare, scor 2-1 (1-1), cu Portugalia. Partida amicală, a avut loc la Voluntari. Condusă din min. 5 de către oaspeți, echipa condusă de Bogdan Lobonț a egalat în min. 45^2 prin Baiaram și a obținut victoria dintr-un penalty transformat de Mustacă în min. 70. Echipa României: Borbei – Grosu ('74 – Duțu) – Bîrzu ('85-Ilie), Giafer, Buta – Ghindoveanu ('65-Măginean), Grameni, Pănoiu ('65 – Corbu) – Mustacă ('85 – Fr.Cristea), Andronache ('65 –Rotar), Baiaram ('73- Bani)

 Țvetcov, lider în Turul României

Rutierul columbian Daniel Muñoz (Androni Giocattoli Sidermec) a câștigat etapa a doua a Turului ciclist al României, desfășurată joi între Deva și Păltiniș. Muñoz, câștigătorul Turului Bihorului în 2019, s-a impus în cățărarea de la Păltiniș, după o etapă lungă de 154,9 km, fiind urmat de polonezul Szymon Rekita (Voster ATS Team) și de Serghei Țvetcov, câștigătorul Turului României din 2018. Țvetcov este noul lider al clasamentului general, fiind urmat, cu același timp de polonezul Jakub Kaczmarek (HRE Mazowsze Serce Polski), câștigătorul Turului Ținutului Secuiesc din 2020, și de germanul Justin Wolf (Bike Aid).

Nu mai jucăm cu micii englezi

FRF anunță că partida amicală România U21 – Anglia U21, programată astăzi pe stadionul Steaua, nu se va mai disputa. Meciul a fost anulat după ce în delegația englezilor au fost depistate două cazuri pozitive la testarea Covid-19 premergătoare deplasării în România. Echipa Under 21 mai are o partidă de pregătire programată, cu Georgia, marți, de la ora 21.00, pe Stadionul „Anghel Iordănescu” din Voluntari.

Un loc VII la atletism

Sportivul Octavian Tucaliuc a ocupat locul VII în proba de aruncarea suțiței de la Jocurile Paralimpice de la Tokyo. Cea mai bună aruncare a românului a fost de 45, 51 m cu care a ocupat ultima poziție. Medalia de aur i-a revenit britanicului Daniel Pembroke, cu 69.52 metri, argintul, iranianului Ali Pirouj, cu 64.30 metri, iar bronzul, spaniolului Hector Cabrera Llacer, cu 61.13 metri.

Dinamo a început transferurile

Gruparea Dinamo, care a anunțat că i s-a ridicat interdicția de transferuri, a reușit prima achiziție, pe fundașul Constantin Nica. În vârstă de 28 de ani, Constantin Nica a mai jucat la Cesena, Avellino, Cesena, FC Voluntari și, ultima dată, la Voijvodina Novi Sad. Tot ieri, Dinamo a anunțat că îl va legitima pe mijlocașul Răzvan Popa, fost jucător la Sportul Studențesc, CSU Craiova, Gaz Metan Mediaș și Politehnica Iași, iar în străinătate la Inter Milano, Real Zaragoza și Real Burgos.

Zenit sfidează CBF

Mijlocașul Claudinho și atacantul Malcom, aflați la naționala Braziliei pentru meciurile din preliminariile CM-2022, au fost nevoiți să revină în Rusia, la presiunea clubului Zenit Sankt Petersburg, a anunțat Confederația Braziliană de Fotbal (CBF). „Jucătorii au primit apeluri neîncetate din partea clubului Zenit pentru a reveni în Rusia”, a anunțat CBF, fără a menționa motivele invocate de gruparea rusă. Deși nu riscau nicio sancțiune din partea clubului, jucătorii au decis să revină în Rusia, Federația braziliană a anunțat că a formulat o plângere la FIFA pentru ca „orice sancțiune ce se poate aplica să fie dată pentru Zenit”, în conformitate cu regulamentele în vigoare.

 

Räikkönen părăsește F1

Finlandezul Kimi Räikkönen (Alfa Romeo Racing) a anunțat, miercuri, că acest sezon este ultimul pentru el în Formula 1. „ Este o decizie pe care am luat-o iarna trecută. Nu a fost o decizie ușoară, dar după acest sezon va fi momentul pentru lucruri noi. Formula 1 se încheie pentru mine, dar mai sunt multe lucruri în viață pe care vreau să le experimentez și de care vreau să mă bucur”, a notat Räikkönen pe Instagram.Kimi Räikkönen concurează în Formula 1 din 2001 și are în palmares titlul mondial obținut în 2007, când concura pentru Ferrari.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.