Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Program excelent pentru tricolori

Ziarul de Vrancea
8 dec 2020 879 vizualizări

UEFA a comunicat programul grupelor preliminare pentru Cupa Mondială din Qatar, zona europeană, iar România va debuta, la 25 martie, cu Macedonia de Nord, acasă.

 

Iată programul tricolorilor: 25 martie, cu Macedonia de Nord (a); 28 martie, cu Germania (a), 31 martie, cu Armenia (d), 2 septembrie, cu Islanda (d), 8 septembrie, Cu Liechtenstein (a), 8 septembrie, cu Macedonia de Nord (d), 11 octombrie, cu Germania (d), 11 octombrie, cu Armenia (a), 11 noiembrie, cu Islanda (a), 11 noiembrie, cu Liechtenstein (d).

Rezultat prețios al dinamoviștilor

Echipa de handbal masculin Dinamo București a remizat, marți, pe teren propriu, cu formația germană Fuchse Berlin, scor 26-26 (12-14), în al cincilea meci din grupa B a European League. După ce a fost condusă tot timpul meciului, dinamoviștii au egalat în ultimul moment prin Gavriloaia. Principalii marcatori pentru Dinamo au fost Gavriloaia 7 goluri și Humet 6. În primele meciuri disputate, Dinamo a pierdut cu Sporting Lisabona , 25-27, cu IFK Kristianstad, 22-31, cu Fuchse, 29-33, și a învins USAM Nîmes Gard, cu 29-27. Dinamoviștii mai au și un meci amânat din motive pandemice, cu Tatran Presov.Cu trei puncte, Dinamo ocupă locul V în grupă, primele patru locuri asigurând calificarea în optimi. Următorul meci al echipei române va fi în deplasare cu Sporting (9 februarie 2021)

Arbitri francezi fluieră la Berna

Meciul Young Boys Berna - CFR Cluj, din ultima etapă a Ligii Europa, va fi arbitrat de o brigadă din Franța, avându-l la centru pe Benoît Bastien.Acesta va fi ajutat de conaționalii săi Hicham Zakrani și Frédéric Haquette. Rezervă va fi Karim Abed. Young Boys Berna va evolua, joi, de la ora 19:55, pe teren propriu cu CFR Cluj, din ultima etapă a grupelor Ligii Europa. Cele două echipe vor lupta pentru calificarea în 16-imi. CFR Cluj are nevoie de victorie.

Calificare la volei masculin

Echipa de volei masculin Dinamo București s-a calificat, ieri în sferturile de finală ale Challenge Cup, după ce a învins formația bulgară Marik Union Dupnița, în manșa unică din faza optimilor de finală ale competiției. Scorul a fost 3-0 (25-22, 25-19, 25-22), după 80 minute de joc. Meciurile din optimi și sferturi se joacă într-o singură manșă, iar Dinamo a fost repartizată în turneul de la Milano. În sferturi, Dinamo București se va confrunta cu formația italiană Allianz Powervolley Milano, învingătoare în fața echipei slovene Calcit Volley Kamnik.

Mare e „Mâna lui Dumnezeu”...

O senatoare din Argentina a propus ca imaginea lui Diego Maradona să apară pe bancnota de 1000 de pesos și a prezentat Congresului un proiect în acest sens.Pe o parte a bancnotei ar urma să fie chipul lui Maradona, iar pe cealaltă o imagine cu golul celebru „Mâna lui Dumnezeu”.”Nu este doar pentru a-i aduce un omagiu, ci și pentru chestiuni economice. Când turiștii vor veni aici, vor dori să ia un «Maradona»cu ei”, a declarat senatoarea Norma Durango.Senatoarea a precizat că o decizie va fi luată la începutul anului viitor. În prezent, pe

 

Rugbiștii deceniului

Neozeelandezul Richie McCaw, dublu câștigător al Cupei Mondiale (2011, 2015), a fost desemnat jucătorul deceniului, a anunțat World Rugby luni. McCaw (39 ani), retras din activitate după al doilea titlu mondial din 2015, a fost câștigător la voturile fanilor, fiind urmat de conaționalul său Dan Carter. La feminin, titlul de jucătoarea deceniului a revenit franțuzoaicei Jessy Tremouliere (28 ani), care încă este în activitate și evoluează la clubul Romagnat.

Balotelli și-a găsit echipă

Atacantul italian Mario Balotelli, fără echipă din vară, a semnat un contract cu gruparea Monza, din Serie B, deținută de Silvio Berlusconi. Mario Balotelli a semnat până la 30 iunie 2021, conform anunțului grupării Monza. În vârstă de 30 de ani, Balotelli a jucat ultima oară la Brescia.El a mai evoluat anterior la echipele Lumezzane, Internazionale Milano, Manchester City, AC Milan, Olympique Marseille sau OGC Nice.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.