Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Pleacă Gigi, vine Cosmin

Ziarul de Vrancea
25 aug 2020 837 vizualizări

Cosmin Contra este noul antrenor principal al echipei Dinamo București pentru următoarele două sezoane competiționale, a declarat directorul sportiv Rufo Collado pentru site-ul oficial al clubului

Fostul selecționer al primei reprezentative a României a mai antrenat Dinamo în urmă cu trei ani, între 16 februarie și 18 septembrie 2017, când a calificat echipa în play-off-ul Ligii 1, a luptat pentru titlul de campion până în ultima etapă de campionat. Tot atunci a câștigat și Cupa Ligii, ultimul trofeu din palmaresul clubului din Șoseaua Ștefan cel Mare. Tot ieri, Gheorghe Mulțescu, și-a reziliat contractul cu Dinamo.

E rândul Ligii Europa

Astăzi au loc meciurile din turul I preliminar al Ligii Europa la care participă trei echipe românești. Numai una dintre ele joacă manșa unică pe teren propriu, FCSB, care va întâlni e la ora 21:30 formația armeană Șirak Ghiumri, într-un meci transmis de Look Plus. Anterior, de la ora 20:00, CS Universitatea Craiova, întâlnește în deplasare formația gruzină Lokomotiv Tbilisi, într-un meci transmis de Digi Sport și Look Plus. Meciul din Kazahstan, dintre Ordabași Șîmkent și FC Botoșani se dispută de la ora 17:00 și nu va fi televizat.

Ne batem în fluiere cu francezii

UEFA l-a delegat pe arbitrul François Letexier, din Franța, pentru debutul tricolorilor în noua ediție a Ligii Națiunilor, informează FRF. La 4 septembrie, naționala pregătită de Mirel Rădoi joacă împotriva Irlandei de Nord pe Arena Națională. Va fi primul meci al noului selecționer și startul în a doua ediție a Ligii Națiunilor. „Centralul” din Franța, în vârstă de 31 de ani, a mai arbitrat naționala României în ediția trecută a Ligii Națiunilor, în octombrie 2018, în victoria cu 2-1 obținută în Lituania. În primele două meciuri ale echipei Franței din Liga Națiunilor, vor oficia arbitri români. Istvan Kovacs va fi central la Solna, în meciul Suedia – Franța (5 septembrie), iar Ovidiu Hațegan va fluiera la 8 septembrie pe „Stade de France” în meciul Franța –Croația.

Lucescu scrie istorie în Ucraina

Mircea Lucescu a devenit primul antrenor care a câștigat Cupa Ucrainei cu două echipe.El a cucerit, marți, primul trofeu cu Dinamo Kiev, după victoria, scor 3-1, cu Șahtar Donețk, în Supercupa Ucrainei.Anterior, Lucescu a triumfat de șapte ori în aceeași competiție, la conducerea tehnică a formației din Donețk.În total, Mircea Lucescu a câștigat 23 de trofee în Ucraina.De asemenea, Dinamo Kiev, antrenată de tehnicianul român, a reușit prima victorie la două goluri diferență în fața rivalei, după nouă ani.Echipa din Kiev a ajuns la 64 de trofee în istorie. Din 1991, când Ucraina a obținut independența față de URSS, Dinamo Kiev a obținut 36 de trofee, cu unul mai mult decât Șahtar.

Grosu s-a retras de la Europene

Ciclistul român Eduard Grosu nu a putut participa la Campionatele Europene de șosea de la Plouay (Franța) ca urmare a unui caz suspect de COVID-19 în cadrul echipei sale de club, Team Nippo Delko One Provence, informează Federația Române de Ciclism (FRC) pe un site de socializare. „Din cauza unui caz suspect de COVID-19 în interiorul echipei mele, medicul UCI nu mi-a autorizat participarea astăzi la Campionatele Europene. Îmi pare foarte rău, sunt extrem de frustrat pentru că mă simt în cea mai bună formă și astăzi puteam să fac un rezultat foarte bun. O să revin cu detalii cât mai curând posibil”, a afirmat Grosu. În afară de Eduard Grosu, la Campionatele Europene de șosea nu a putut participa nici Serghei Țvetcov, acesta acuzând probleme de sănătate care îi afectează forma fizică și sportivă.

Unii mai transferă prin Liga I

Conducerea clubului UTA Arad a ajuns, ieri, la un acord cu apărătorul de bandă dreaptă Marian Pleașcă,jucător cu o selecție la echipa națională. El a crescut și s-a afirmat la Pandurii Târgu Jiu, cu care a jucat în Liga Europa. El a mai evoluat la FC Voluntari și Gaz Metan Mediaș. Fost component al Petrolului, haitianul Sony Mustivar, se întoarce în Liga I la FC Hernammstadt, Hermannstadt. Jucătorul din Haiti are 30 de ani, poate evolua și ca mijlocaș defensiv sau mijlocaș dreapta și a strâns până acum 19 selecții în naționala țării sale pentru care a înscris de două ori.În fine, Gaz Metan Mediaș, l-a transferat pe mijlocașul Ronaldo Deaconu, de la Sepsi Sfântu Gheorghe. Format la Viitorul, mijlocașul de 23 de ani a mai evoluat în țară la ASA Târgu Mureș și Concordia Chiajna, iar peste hotare la Feyenoord și Twente (Olanda), precum și la HNK Gorica (Slovenia).

Raul s-a întors în Giulești

Mijlocașul Raul Costin a revenit după patru ani la Rapid, semnând, iwei un contract valabil pe un sezon, cu posibilitate de prelungire pentru încă unul, informează site-ul oficial al guleștenilor. El a mai jucat la Rapid în sezonul 2015/2016, când a promovat cu giuleștenii, având un gol marcat în 17 meciuri. Crescut la juniorii lui FC Național, Raul a mai jucat în carieră la FC Sibiu, Dacia Mioveni, FC Vaslui, Simurq, U Cluj, FC Botoșani, ASA Târgu Mureș, Concordia Chiajna, FC Argeș, iar în sezonul trecut a luptat cu CS Mioveni pentru promovare.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.