Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Pintilii înlocuit la lot

Ziarul de Vrancea
21 mai 2018 753 vizualizări

Mijlocașul celor de la FCBS, Mihai Pintilii, a suferit o accidentare și nu va putea evolua în meciurile amicale cu Chile (31 mai) și Finlanda (5 iunie).

Selecționerul Cosmin Contra naționale a decis ca în locul lui Pintilii să-l convoace pe jucătorul celor de la Viitorul, Tudor Băluță. "Tricolorii" vor juca două amicale, cu Chile (31 mai, la Graz, pe Sportzentrum Graz-Weinzödl) și Finlanda (5 iunie, stadionul ”Ilie Oană” din Ploiești). pentru aceste teste, Contra anunțând un lot preliminar format din 27 de jucători. Tătărușanu, Niță, Lung, Lobonț (portari), Manea, Benzar, Săpunaru, Nedelcearu, Bălașa, Toșca, Bancu (fundași), Cicâldău, T. Băluță. Anton, Nedelcu, Budescu, Stanciu, Rotariu, Man, Chipciu, Mitriță, Deac, Stoian, Grozav (mijlocași), Țucudean, Pușcaș, Al. Băluță (atacanți).

Avantaj UBT

Campioana en-titre la baschet masculin, U Banca Transilvania Cluj, conduce cu 2-0 la general pe Steaua CSM EximBank, iar CSU Sibiu și CSM Oradea sunt la egalitate, 1-1, după al doilea meci disputat, în semifinalele Ligii Naționale. CSU Sibiu și-a luat revanșa în fața formației CSM Oradea, care câștigase prima dispută a seriei, cu 81-78, tot la Sibiu. în a doua partidă, sibienii s-au impus,cu scorul de 85-78 (47-35), scorul la general fiind astfel de 1-1. La Cluj, U BT a câștigat și a doua partidă din semifinale, cu scorul de 85-75 (40-42), după ce în primul meci se impusese cu 89-79 în fața formației Steaua CSM EximBank. Semifinalele se mută la Oradea și București, în 25 și 27 mai, iar un eventual meci decisiv va avea loc, din nou, la Sibiu și Oradea, în 30 mai. Prima echipă cu trei victorii obține calificarea în semifinale.

Buffon analizează oferta de la Paris

Portarul italian Gianluigi Buffon, dorit la Paris Saint-Germain, a declarat că are nevoie de câteva zile pentru a se gândi la viitorul său "Am nevoie de câteva zile pentru a analiza situația. La 40 de ani trebuie să iau decizii raționale", a declarat Buffon. Portarul cu 176 de selecții în naționala Italiei ar urma să semneze un contract pe doi ani, cu un salariu de 8 milioane de euro net. Gianluigi Buffon a anunțat joia trecută că părăsește Juventus Torino la finalul acestui sezon. Goalkeeper-ul de 40 de ani nu a precizat însă dacă își va încheia și cariera odată cu despărțire de Bătrâna Doamnă. Buffon era la Juventus din 2011, după ce anterior a jucat la Parma. Cu formația din Torino, el a câștigat nouă titluri de campion al Italiei (fără cele două retrase, în 2005 și 2006), patru trofee ale Cupei Italiei, de cinci ori Supercupa Italiei, a jucat finala Ligii Campionilor de trei ori, în 2003, 2015 și 2017, disputând în total 875 de partide.

Emery va antrena Arsenal

Antrenorul Unai Emery, care a pregătit campioana Franței, PSG, în acest sezon, va fi numit la conducerea tehnică a formației engleze Arsenal Londra, care s-a despărțit de Arsène Wenger. După două sezoane la PSG, Emery a fost nevoit să plece de la formația din Paris după rezultatele slabe din Liga Campionilor. El a fost înlocuit de germanul Thomas Tuchel, fost la Borussia Dortmund. Însă spaniolul nu va rămâne mult timp fără slujbă, urmând a fi anunțat în curând la Arsenal.  Emery, 46 de ani, a mai antrenat Almeria, Valencia, Spartak Moscova, înainte de a ajunge la FC Sevilla, în ianuarie 2013, echipă cu care a cucerit de trei ori la rând Liga Europa. Favorit să-l înlocuiască pe Wenger era fostul mijlocaș spaniol Mikel Arteta, fost jucător la Arsenal și secund al lui Pep Guardiola la Manchester City și care a avut un rol major în recordul de 100 de puncte obținut de "cetățeni". Însă după discuții cu toți posibilii succesori ai lui Wenger, conducerea lui Arsenal s-a oprit la Emery, care va fi anunțat ca manager în această săptămână.

Petiție pentru Nainggolan

Neconvocarea mijlocașului Radja Nainggolan pentru Cupa Mondială a stârnit un val de indignare în Belgia, peste 23.000 de fani semnând o petiție în acest sens. De asemenea, 20.000 de persoane s-au strâns pe un grup pe Facebook, făcând apel la o manifestație, marți, în fața sediului federației belgiene. "Probabil suntem singura țară care merge la CM fără unul dintre cei mai buni jucători din lume. Nu așa devenim campioni mondiali", a declarat Philippe Albert, fost component al naționalei Belgiei, în prezent consultant. Mijlocașul Radja Nainggolan lipsește din lotul de 28 de jucători anunțat de selecționerul Belgiei, Roberto Martinez, pentru Cupa Mondială din 2018.

Neymar, apt pentru Cupa Mondială

Neymar va fi apt "sută la sută" pentru Cupa Mondială pentru primul meci al Braziliei la Cupa Mondială, în 17 iunie, cu Elveția, a anunțat directorul naționalei braziliei, Edu Gaspar. "Preparatorii noștri sunt optimiști și conform informațiilor lor suntem încrezători că va fi apt sută la sută pentru primul meci, din 17 iunie, cu Elveția, atât în plan fizic, dar și emoțional", a declarat Gaspar. Neymar a sosit luni, la Granja Comary, în apropiere de Rio de Janeiro, unde se află cantonamentul naționalei Braziliei pentru Cupa Mondială. Neymar nu a mai jucat din 25 februarie. El a fost operat, la 3 martie, în Brazilia, la al cincilea metatarsian al piciorului drept.

Noutate absolută în La Liga

Formația Huesca a promovat în prima ligă spaniolă pentru prima oară în istoria sa, după ce a învins, luni, cu scorul de 2-0, echipa Lugo, în antepenultima etapă a diviziei secunde din Spania. Golurile au fost marcate de Gallar (‘6) și Pulido (‘38). Cu două etape înainte de final, Huesca este pe primul loc în clasament, cu șapte puncte avans față de ocupanta locului 3, Sporting Gijon, primele două echipe asigurându-și promovarea în elita fotbalului spaniol.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.