Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Neagu a câștigat în Norvegia

Ziarul de Vrancea
7 feb 2020 861 vizualizări

Campioana en-titre a României la handbal feminin, SCM Râmnicu Vâlcea, a fost învinsă sâmbătă, pe teren propriu, de deținătoarea Ligii Campionilor, Györ ETO, scor 20-29 în al treilea meci din grupa principală II a Ligii Campionilor.

Jucătoarele vâlcene ocupă locul IV în grupă și vor juca în runda următpare pe 22 februarie, în deplasare.cu Krim Ljubljana, care sâmbătă a pierdut cu 28-30 în deplasarea de la Podgorica, cu Buducnost. Cealaltă echipă românească, prezentă în Liga Campionilor, CSM București a învins, tot sâmbătă, în deplasare, formația norvegiană Vipers, scor 25-23 (11-12), în rupa principală I. Cristina Neagu a înscris 14 goluri pentru CSM și fost aleasă MVP-ul partidei.Celelalte rezultate: Ferencvaros Budapesta – Rostov Don 31-35 și Metz – Esbjerg 31-31. Clasament: 1.Metz -9 p; 2. Rostov – 9 p; 3.Esbjerg – 9 p; 4. CSM – 7 p; 5. Vipers – 5 p; 6. Ferencvaros – 3 p. Pe 21 februarie, CSM va primi vizita echipei maghiare Ferencvaros.

Campioni mondiali la bob

Pilotul Mihai Tentea și copilotul Ciprian Daroczi, antrenați de către Daniel Păcioianu, au obținut medalia de aur și titlul de campioni mondiali U23 la Wintenberg (Germania). Sportivii români au realizat două manșe de concurs fără greșeală (2:52.08) și au surclasat echipajul Germaniei (locul II - 1:52.53) si pe cel al Chinei (locul III - 1:52.67). Mihai Tentea și Ciprian Daroczi au un sezon de excepție, iar printre titlurile obținute se numără și cel adjudecat în urmă cu 9 zile la Igls (Austria), atunci cand ei au câștigat Cupa Europei în clasamentul general, fiind pentru prima dată când un echipaj românesc a reușit această performanță.

Samara s-a oprit în semifinale

Jucătoarea română de tenis de masă Elizabeta Samara a fost învinsă de germanca Petrissa Solja cu scorul de 2-4 (9-11, 6-11, 11-13, 11-9, 11-9 9-11) sâmbătă, în sferturile de finală ale turneului ITTF-Europe Top16 Cup, care reunește cei mai buni jucători de pe continent, la Montreux (Elveția). Samara a trecut în optimi pe rusoaica Iana Noskova cu 4-1 (17-15, 11-7, 7-11, 11-3, 11-5). Cealaltă reprezentantă a României, Bernadette Szöcs, a fost învinsă în optimi de olandeza Britt Eerland cu 1-4.

 

Ratare olimpică la hochei

Echipa masculină de hochei pe gheață a României a fost învinsă de formația Ungariei cu scorul de 2-3 (1-1, 0-0, 1-1, 0-1), după prelungiri, sâmbătă, la Nottingham (Marea Britanie), în Grupa J din turul al treilea al precalificărilor la Jocurile Olimpice din 2022. Daniel Trancă (00:35) și Anton Butocinov (55:09) au marcat golurile tricolorilor. În alt meci, Marea Britanie a surclasat Estonia cu 7-1. Ieri, România a învins echipa baltică cu 7-3 și a ratat calificarea în ultimul tur de calificare pentru Jocurile Olimpice.


Ianis, din nou titular

Formația Glasgow Rangers, la care joacă Ianis Hagi, s-a calificat, sâmbătă, în sferturile de finală ale Cupei Scoției, trecând în optimi de Hamilton Academical, scor 4-1. Învingătorii au marcat prin Arfield (’25-penalty, ‘90Â2), Aribo (’68) și Morelos (’85). Pentru Hamilton a înscris Smith, în minutul 38. Ianis Hagi a fost titular, Rangers și a jucat până în minutul 73 și a fost lăudat atât de antrenorul său, Steven Gerrard, cât și de presa din Scoția.

Gailhaguet a demisionat

Președintele federației franceze a sporturilor de iarnă, Didier Gailhaguet, a demisionat, sâmbătă, în urma scandalului de viol în care este implicat antrenorul de patinaj Gilles Beyer. „De dragul unei simple calmări, am luat cu înțelepciune, cu demnitate și fără nicio amărăciune în fața acestei nedreptăți, cu capul ridicat, decizia de a demisiona”, a spus el.La începutul aceste săptămâni, ministrul francez al Sporturilor, Roxana Mărăcineanu, i-a cerut demisia lui Gailhaguet, însă el a refuzat să răspundă acestor „ukazî” (decrete ale țarului).El a criticat-o din nou pe Roxana Mărăcineanu, pe care o acuză de faptul că este în căutarea unor „victime de sacrificiu”. Gailhaguet va fi înlocuit ca interimar de Maryvonne del Torchio, președintele Consiliului federal, până la următoarele alegeri, care vor avea loc probabil până în iunie.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.