Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Mutu nu se gândește la bani

Ziarul de Vrancea
31 mar 2020 875 vizualizări

Antrenorul echipei naționale de tineret a României, Adrian Mutu, a declarat, marți seară, că în această perioadă banii sunt mai puțin importanți, iar toată lumea trebuie să strângă rândurile. Nu e niciun fel de problemă, suntem solidari cu tot ce se întâmplă în lume. Dacă trebuie să strângem rândurile, le strângem. Banii sunt mai puțin importanți în această perioadă”, a declarat Mutu la Digi Sport Special. Federația Română de Fotbal anunță că a hotărât ca începând cu luna aprilie, toate salariile angajaților FRF, inclusiv din zona tehnică, să fie diminuate cu 20 la sută, având în vedere situația actuală din fotbalul românesc, situație cauzată de evoluția pandemiei COVID-19, în spiritul solidarității întregii familii a fotbalului românesc. Federația Română de Fotbal consideră că e important ca în aceste momente să ofere o dovadă de unitate, solidaritate și înțelegere.

Speranțe în NFL

Vicepreședintele executiv al NFL, Jeff Pash, a declarat că se așteaptă ca noua ediție a Campionatului de Fotbal American să înceapă normal, în septembrie, și să se desfășoare conform programului stabilit, cu meciuri și la Londra și în Mexic. “Planificarea noastră, așteptările noastre sunt ca sezonul să se desfășoare normal și să fie complet, să înceapă conform programării și să avem un sezon complet regulat și play-off-uri complete. Dacă sunt sigur de asta? Nu sunt sigur dacă voi fi aici mâine, dar intenționez asta. Este același lucru, ne facem planurile pentru un sezon complet”, a afirmat Pash. Ediția următoare a NFL programează și patru meciuri la Londra și unul în Mexic. Numeroase evenimente sportive din întreaga lume, inclusiv Jocurile Olimpice de la Tokyo, au fost fie anulate fie amânate din cauza pandemiei de coronavirus.

„Ibra” nu mai vrea la Milano

Gazzetta dello Sport a anunțat, miercuri, că atacantul suedez Zlatan Ibrahimovic nu intenționează să-și prelungească acordul cu AC Milan la finalul sezonului. Ibrahimovic, revenit în acest an în Serie A, se află în izolare în Suedia, el având contract cu AC Milan până la finalul sezonului.Gazzetta dello Sport subliniază că Ibrahimovic nu ar fi de acord cu proiectul directorului general Ivan Gazidis, după plecarea lui Zvonimir Boban de la conducerea sportivă. În vârstă de 38 de ani, Ibrahimovici a mai jucat la AC Milan în sezoanele 2010/2011 și 2011/2012. Ultima dată, el a evoluat pentru Los Angeles Galaxy, în MLS. El evoluează la AC Milan cu numărul 21.

Virusul nu ține cont de titluri

Sportiva ungară Boglarka Kapas, campioană mondială la 200 metri fluture, a fost testată pozitiv cu Covid-19, la fel ca și alți opt înotători și membri ai stafului naționalei Ungariei, care reveneau dintr-un stagiu din Thailanda. „Nu am simptome, dar important este să știți că te poți simți în formă și să nu simți nimic”, a declarat ea. Înotătoarea face parte dintr-un grup de nouă persoane testate pozitiv de Federația Ungară de Natație. Aflată în carantină de la revenirea în Ungaria, Kapas a efectuat două teste, primul fiind negativ, însă al doilea pozitiv.

Flacăra olimpică, la Fukushima

Flacăra olimpică va fi expusă în această lună la centrul național de pregătire J-Village din Fukushima. “Felinarul care conține flacăra olimpică va fi expus în perioada 2 aprilie – 30 aprilie 2020, cu acces limitat al publicului”, a precizat CIO. Torța a fost aprinsă în Grecia și a fost dusă în Japonia, la Matsushima, în data de 20 martie. De la Fukushima, flacăra olimpică va fi dusă la Tokyo, potrivit Reuters. Jocurile Olimpice de la Tokyo ar fi trebuit să aibă loc în acest an, dar au fost amânate pentru perioada 23 iulie – 8 august 2021, din cauza pandemiei de coronavirus.

Motociclist dopat

Italianul Andrea Iannone a fost suspendat 18 luni pentru dopaj de Curtea de Disciplină a Federației Internaționale de Motociclism. Sancțiunea este valabilă din 17 decembrie 2019, dată la care sportivul a fost suspendat provizoriu, și se va încheia la 16 iunie 2021. Iannone a fost depistat pozitiv cu un steroid anabolizant în urma unui control făcut la Sepang, în data de 3 noiembrie. Pilotul de MpotoGP, legitimat la echipa Aprilia, are dreptul să facă apel la TAS în termen de 21 de zile de la primirea deciziei FIM.

 

Boateng a făcut accident rutier

Fundașul echipei Bayern München Jérome Boateng a fost implicat într-un accident rutier, pe o autostradă din apropiere de München. Jucătorul de 31 de ani ar fi pierdut control autovehicului, lovindu-se de p barieră de siguranță, potrivit raportului poliției. Boateng, care mergea să-și vadă fiul, nu a fost rănit

Veste tristă din America

Fosta jucătoare a campioanei la baschet feminin Sepsi Sfântu Gheorghe, americana Mekia Valentine, a decedat, la doar 32 de ani. Clubul din România a anunțat vestea miercuri, decesul fiind pronunțat în 26 martie, potrivit relatărilor presei din SUA. Cauza decesului nu a fost anunțată de autorități, care au afirmat că așteaptă rezultatele Mekia Valentine împlinise 32 de ani în luna martie. La Sepsi Sfântu Gheorghe a evoluat în sezonul 2012-2013

A murit Pape Diouf

 Pape Diouf, fost președinte al clubului Olympique Marseille, a murit în Senegal după ce a fost infectat cu Covid-19, informează L'Equipe. Fostul președinte al OM din perioada 2005/2009 avea 68 de ani. Jurnalist în anii '80, el a fost apoi impresar, având jucători precum Marcel Desailly, Basile Boli, William Gallas, Samir Nasir sau Didier Drogba. Numit președinte la OM în 2005, el a fost demis de Robert Louis-Dreyfus în 2009. În 2018 a plecat din Marsilia pentru a locui la Dakar.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.