Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Marin, pasă de gol

Ziarul de Vrancea
6 ian 2021 801 vizualizări

Cagliari a fost învinsă, ieri pe teren propriu, cu scorul de 1-2, de Benevento, în primul meci al etapei a XVI-a a campionatului italian Serie A. Mijlocașul Răzvan Marin a jucat tot meciul și a executat cornerul în urma căruia Joao Pedro a deschis scorul, în minutul 20. Oaspeții au avut nevoie de numai trei minute pentur a întoarce scorul, prin Marco Sau ('41) și Alessandro Tuia ('44). Nandez (Cagliari) a fost eliminat, în minutul 85. Cagliari rămâne provizoriu pe locul 15, cu 14 puncte, la trei puncte de Spezia, de pe locul 18, retrogradabil.

Un leton din Lituania la Viitorul

Letonul Valerijs Sabala, ultima oară la echipa Suduva Marijampole (Lituania, Liga 1), este noul jucător al formației FC Viitorul, după ce a semnat un contract valabil pentru următorii doi ani și șase luni, anunță gruparea patronată de Gheorghe Hagi. Valerijs Sabala are 53 de selecții la naționala Letoniei, pentru care a înscris de 12 ori. În vârstă de 26 de ani (12.10.1994), Sabala are 1,80 metri înălțime și evoluează pe postul de atacant central.El are în palmares Cupa Letoniei, obținută cu Skonto Riga în 2012, dar și titlul de golgheter al ligii secunde din Polonia, cu 12 reușite în ediția 2018/2019, pe când evolua pentru Podbeskidzie Bielsko-Biala.

Ioniță I s-a întors în Giulești

Atacantul Alexandru Ioniță I a revenit la Rapid, după ce a evoluat ultima dată la UTA. Crescut la juniorii Rapidului, Alex a evoluat în tricoul alb-vișiniu între 2009 și 2013, cu o pauză de un sezon petrecut în Bundesliga, la FC Köln. Atacantul giuleștean a debutat în prima ligă pe 30 iunie 2009, într-un meci cu FC Vaslui. După plecarea de la Rapid, Alex a mai evoluat pentru Orduspor (Turcia), AEL Limassol (Cipru), FC Voluntari, Farul Constanța, ASA Târgu Mureș, Aris Limassol (Cipru), Sportul Snagov, iar din 2019 a jucat pentru UTA Arad, formație cu care a promovat în prima ligă. După Bogdan Barbu și Emmanuel Ernest, transferul lui Alex Ioniță este cel de-al treilea perfectat în această săptămână.

Egalitate pe frontul COVID

AC Milan a anunțat, ieri că jucătorii Rade Krunici and Ante Rebic au fost testați pozitiv cu noul coronavirus și nu vor evolua în meciul cu Juventus. Cei doi fotbaliști sunt asimptomatici și au fost plasați în izolare. Situația este asemănătoare cu cea din tabăra rivalilor, în care Alex Sandro și Juan Cuadrado au fost testați pozitiv. Lotul echipei Juventus și-a amânat, marți, plecarea la Milano, după vestea că Juan Cuadrado este infectat. Miercuri dimineață, au venit ultimele rezultate ale testelor pentru depistarea noului coronvairus, efectate în cadrul clubului torinez, iar rezultatele au fost negative. Torinezii au făcut apoi deplasarea la Milano.

Bilic, rivalul lui Olăroiu

Antrenorul croat Slaven Bilic a fost numit la conducerea tehnică a echipei chineze Beijing Guoan. Tehnicianul de 52 de ani a semnat un contract valabil doi ani și îl înlocuiește pe francezul Bruno Genesio. Bilic a mai antrenat echipele Hajduk Split, Lokomotiv Moscova, Beșiktaș Istanbul, West Ham United și Al-Ittihad. Ultima dată el a pregătit formația din Premier League West Bromwich Albion, de la care a fost demis în urmă cu trei săptămâni și înlocuit cu Sam Allardyce. Beijing Guoan a terminat pe locul 3 ultima ediție a campioantului chinez, după câștigătoarea trofeului, Jiangsu Suning, formație antrenată de Cosmin Olăroiu, și după Guangzhou Evergrande. Întrecerea internă din China ar urma să înceapă în luna martie.

S-a mai stins o legendă

Colin Bell, fost jucător legendar al echipei Manchester City, a decedat, marți, la vârsta de 74 de ani. Fostul mijlocaș este considerat unul dintre cei mai buni jucători din istoria clubului englez. El a evoluat pentru City între 1966 și 1978 și a câștigat titlul în Anglia, în sezonul 1967/1968. La echipa națională, Bell a strâns 48 de prezențe și nouă goluri, între 1968 și 1975. Bell a disputat în tricoul echipei Manchester City 492 de meciuri și a marcat 152 de goluri. Una dintre tribunele Stadionului Etihad poartă numele lui Colin Bell. În carieră, el a mai evoluat la Bury și la San Jose Earthquackes.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.