Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Ieșence bronzate pe zăpadă

Ziarul de Vrancea
22 dec 2019 1442 vizualizări

Echipa feminină a României a câștigat, duminică, medalia de bronz la Campionatul European de rugby pe zăpadă, competiție care se desfășoară la Moscova. În finala mică, româncele au învins Croația, scor 5-1.România a jucat în grupa A, în care a înregistrat următoarele rezultate: 8-1 cu Croația, 5-10 cu Rusia, 7-3 cu Elveția. În sferturile de finală, româncele s-au impus în fața Ungariei, scor 6-2, iar în semifinale au pierdut în fața Norvegiei, scor 0-2. Din echipa României au făcut parte Maria Atomi, Loredana Juncănariu, Simona Roșca, Mădălina Radu, Andreea Nechifor, Ana Maria Călin si Gabriela Buciumanu, de la Politehnica Iași.La masculin, echipa României au pierdut finala cu Rusia, scor, 2-4/ Anterior, sportivii români au învins R.Moldova (8-3) și Croația (5-3) și au pierdut cu Belarus (3-4) în grupe, În sferturile de finală, românii au învins Norvegia (10-4), iar în semifinale Croația (4-3).

Sancțiuni pentru echipele fruntașe

Gruparea Astra Giurgiu este depunctată cu trei puncte, iar CFR are interdicție la transferuri după decizia Comisiei de apel a FRF. Astra a fost depunctată pentru datorii la ANAF, iar CFR a fost sancționată pentru încălcarea fair-play-ului financiar. Deciziile Comisiei de apel sunt definitive și executorii. Deciziile pot fi atacate cu recurs la Tribunalul Arbitral de la Lausanne (TAS) în termen de 21 de zile. TAS va pronunța soluția până la data de 14 februarie 2020, conform Convenției Arbitrale încheiate între FRF și cluburile licențiate de Liga 1, decizia TAS fiind irevocabilă. Clubul Astra a anunțat deja că va ataca devcizia la TAS

Swiatek, în fața Simonei

Poloneza Iga Swiatek, locul 60 WTA, în vârstă de 18 ani, a învins-o pe Simona Halep, locul 4 WTA, în ancheta pentru lovitura anului, realizată de WTA. Poloneza a câștigat cu o scurtă din meciul cu Kristyna Pliskova, din cadrul turneului de la Lugano, aleasă lovitura lunii aprilie. Halep a participat la această anchetă cu două lovituri. Una, un „passing” din meciul cu sportiva canadiană Eugenie Bouchard, din turul al doilea al turneului de la Dubai, aleasă lovitura lunii februarie, cu care a intrat în finala pe 2019, și alta, tot un „passing”, reușit în partida cu britanica Johanna Konta, din turul al doilea al turneului de la Madrid, aleasă lovitura lunii mai. În finală, în care au fost alese de fani cele mai frumoase patru lovituri din 2019, a participat și Patricia Țig, cu o ”dreaptă” spectaculoasă, în diagonală, din meciul cu germana Laura Siegemund, din semifinalele turneului de la București, aleasă lovitura lunii iulie.

Eșec și la dublu, în Belgia

Perechea Monica Niculescu/Anna Blinkova (România/Rusia), cap de serie numărul 1, a ratat, sâmbătă, calificarea în finala probei de dublu din cadrul turneului de la Limoges, cu premii de 125.000 de euro. Niculescu și Blinkova au fost învinse în semifinale de echipa spaniolă Georgina Garcia/Sara Sorribes Torno, favorită nr. 3, scor 6-3, 2-6, 7-10. Finala de simplu a fost câștigată de favorita principală, rusoaica Ekaterina Aleksandrova (42 WTA), care a învins-o cu 6-1, 6-3 pe sportiva din Belarus, Aliaksandra Sasnovici/

Stancu, spaima turcilor

Fotbalistul echipei Gençlerbirligi, Bogdan Stancu, a marcat un gol în meciul terminat la egalitate, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 2-2 (0-1), în fața formației Sivasspor, aflată pe primul loc al clasamentului, în etapa a XVI-a a campionatului Turciei. Oaspeții au egalat în minutul 90Â7. Stancu, care a jucat tot meciul, a împins în plasă mingea centrată de Sefa Yilmaz, în minutul 56, la golul de 1-1, după ce Arouna Kone a deschis scorul, în minutul 24. Al doilea gol al gazdelor a fost reușit de Floyd Ayite, în minutul 58, după o pasă a românului, dar Yatabare a egalat, în minutul 90Â7. Bogdan Stancu, 32 de ani, are 11 goluri în acest sezon (patru din penalti) și conduce în clasamentul marcatorilor. Pe locul 2 este macedoneanul Adis Jahovici de la Malatyaspor.

Flick rămâne „principal” la Bayern

Conducerea clubului Bayern München l-a confirmat în funcția de antrenor principal pe Hans-Dieter Flick, numit inițial ca interimar după demiterea tehnicianului Niko Kovac.Flick era antrenor principal interimar din data de 3 noiembrie, când clubul campion al Germaniei s-a despărțit de Niko Kovac, și avea mandat până sâmbătă, după ultima partidă din acest an (scor 2-0, acasă, cu Wolfsburg). Bayern este pe locul 3 în clasamentul Bundesliga, cu 33 de puncte, în 17 etape, după RB Leipzig, 37 de puncte, și Borussia Mönchengladbach, 35 de puncte

Barcelona, pedepsită și amenințată

Federația Spaniolă de Fotbal (RFEF) a amendat clubul FC Barcelona cu 1.500 de euro și a transmis un avertisment de închidere a arenei Camp Nou, după incidentele de la meciul cu Real Madrid.  Partida dintre FC Barcelona și Real Madrid a fost întreruptă, miercuri, două minute din cauza unui protest al spectatorilor care doresc independența Cataloniei. În minutul 55, zeci de baloane galbene au fost aruncate pe teren din tribune, ca formă de protest față de gloanțele de cauciuc cu care poliția i-a împușcat pe manifestanții pro-independență, în ultimele luni. Stewarzii au avut nevoie de timp pentru a îndepărta baloanele de pe suprafața de joc. Incidente au fost și în afara stadionului, între separatiști și forțele de ordine, dar până la urmă meciul a fost dus cu bine până la capăt.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.