Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Hațegan, delegat la Supercupa Europei

Ziarul de Vrancea
2 aug 2018 710 vizualizări

Ovidiu Hațegan va fi arbitru de rezervă la meciul dintre Real Madrid și Atletico Madrid, contând pentru Supercupa Europei, partidă care se va disputa în data de 15 august, la Tallinn.

Centralul meciului va fi polonezul Szymon Marciniak, care va fi ajutat de asistenții Pawel Sokolnicki și Tomasz Listkiewicz. Arbitri adiționali vor fi Pawel Raczowski și Tomasz Musial, iar Radoslaw Siejka va completa brigada de arbitri, în calitate de rezervă pentru asistenți. Szymon Marciniak a arbitrat până în prezent 58 de meciuri din cupele europene. în sezonul 2017/2018, printre partidele arbitrate de el s-au numărat patru confruntări din Liga Campionilor. în sezonul trecut, el a fost arbitru de rezervă la finala Ligii Europa, câștigată de Atletico Madrid în fața echipei Olympique Marseille, scor 3-0, în data de 16 mai, la Lyon. Real Madrid este deținătoarea trofeului Ligii Campionilor.

CFR Cluj va juca în Armenia

Alașkert Erevan, campioana Armeniei, s-a calificat în turul al treilea preliminar al Ligii Europa, fază în care va întâlni campioana României, CFR Cluj. Alașkert a remizat, joi, pe teren propriu, 0-0, cu campioana Muntenegrului, FK Sutjeska Niksic, în manșa a doua a turului al doilea preliminar al Ligii Europa. Armenii s-au calificat datorită victoriei din meciul tur, obținută cu 1-0. Ambele echipe au ajuns în Liga Europa după ce au fost eliminate în turul I preliminar al Ligii Campionilor. Alașkert a pierdut dubla cu Celtic Glasgow, scoruri 0-3 și 0-3, în primul tur preliminar al LC.

Reîntâlnire cu Hajduk

Formația Hajduk Split, locul trei în ediția trecută a campionatului Croației, echipă la care este legitimat Steliano Filip, s-a calificat, ieri, în turul III preliminar al Ligii Europa, fază în care ar putea întâlni FCSB. Hajduk Split, fără Filip în lot, a trecut în turul doi preliminar de echipa bulgară Slavia Sofia, scor 1-0 în prima manșă și 3-2, în deplasare, în meciul retur. În manșa secundă, la Sofia, golurile învingătorilor au fost marcate de Stanko Jurici (’25) și Mijo Caktas (’55 – penalty,  ’87). Pentru Slavia au înscris Galin Ivanov (’45 - penalty) și Ghiorghi Iomov (’70).

Transferuri exotice la CSM

CSM București i-a transferat pe închizătorul Jarrid Els și pe Hagen Schulte, sportiv ce poate evolua atât ca fundaș, cât și ca mijlocaș la deschidere. Ambii au semnat contracte valabile pe doi ani cu CSM București. Jarrid Els, 29 de ani, născut în Africa de Sud și posesor de pașaport britanic, are 108 de kilograme și 1.94 metri. Ultimele cinci sezoane a fost sub contract cu nemții de la Heidelberger RK, care evoluează în Bundesliga – prima ligă germană. în 2016, închizătorul a debutat pentru echipa națională a Germaniei. Ca și Jarrid Els, celălalt nou transfer al tigrilor, Hagen Schulte, vine tot de la Heidelberger RK, ambii jucând în sezonul trecut în European Rugby Challenge Cup, după ce i-au eliminat pe bănățenii de la Timișoara Saracens. Schulte, 26 de ani, neo-zeelandez cu rădăcini britanice, cântărește 93 de kilograme și  are 1.87 metri.

FA trage de Southgate

Federația Engleză de Fotbal vrea o prelungire a contractului selecționerului Gareth Southgate până în 2022, la Cupa Mondială din Qatar.  "El a fost excelent, ne-ar plăcea să mai rămână și după 2020", a declarat președintele federației, Martin Glenn. Negocierile pentru un contract până în 2022 vor începe când Southgate va reveni din concediu. Însă Southgate, 47 de ani, nu și-a ascuns dorința de a antrena un nou club, după ce a fost demis de la Middlesbrough în 2009, iar FA a recunoscut că nu poate rivaliza cu anumite grupări din Premier League, dacă acestea îi propun un contract mai avantajos, Southgate are un salariu de 2 milioane de euro pe an, iar antrenori precum Jose Mourinho sau Josep Guardiola au 17 milioane de euro pe an. El a preluat naționala Angliei în 2016, pentru un contract pe patru ani.

Suspendare mărită

Fără echipă după plecarea de la Antalyaspor în ianuarie, Samir Nasri va avea o suspendare mărită de UEFA de la șase luni la 18 luni, pentru încălcarea regulamentului antidoping. UEFA a anunțat, ieri, că a decis să mărească suspendarea jucătorului la 18 luni, față de șase anunțate în primă instanță. Suspendarea lui Nasri a intrat în vigoare la 1 iulie 2017, iar el va fi suspendat până la 1 ianuarie 2019.  El se va putea antrena cu orice echipă începând din noiembrie 2018. Agenția spaniolă antidoping a deschis o anchetă la finalul anului 2016, după ce o clinică din Los Angeles, Drip Doctors, anunțase că i-a furnizat jucătorului, pe atunci la FC Sevilla, un "tratament intravenos pentru care el să se mențină în formă". Tratamentul intravenos este interzis de WADA dacă nu este administrat în cantități care nu depășesc 50 de mililitri într-un interval de șase ore sau dacă sportivul respectiv nu are un certificat de excepție de uz terapeutic.

Koller a preluat FC Basel

Marcel Koller, fost selecționer al Austriei, a fost numit la conducerea tehnică a echipei FC Basel, semnând un contract pe doi ani cu gruparea elvețiană, ce ar putea evolua cu FC Viitorul în turul al treilea preliminar al Ligii Europa. În vârstă de 57 de ani, Koller a fost selecționerul Austriei, între 2011 și 2017. Fost jucător la Grasshoppers Zürich, el a mai antrenat echipele FC Wil, St. Gallen, FC Koln, VfL Bochum, dar și formația la care și-a petrecut întreaga carieră de fotbalist. Koller îl înlocuiește la Basel pe Alexander Frei, tehnician care a asigurat interimatul după ce Raphael Wicky a fost dat afară, la 26 iulie, din cauza rezultatelor slabe.

Rezervă din Senegal pentru Semedo

Jucătorul de 19 ani, Moussa Wagué, a ajuns în dimineața zilei deiwei, la Ciudad Condal pentru a face vizita medicală. Fundașul din Senegal, care a jucat la Campionatul Mondial din Rusia, va semna cu Barcelona, dar va merge la echipa a doua a catalanilor. Moussa Wagué se va antrena cu echipa principală și a fost transferat de clubul blaugrana pentru a fi rezerva lui Semedo și să îi permită lui Sergi Roberto să ocupe poziția de fundaș central. Tânărul fotbalist ajunge la Barcelona de la KAS Eupen din prima ligă din Belgia. La echipa mare a jucat în ultimele două sezoane și a bifat 23 de meciuri. înainte să fie promovat la prima echipă, Moussa Wagué a evoluat 20 de partide în Liga a II-a din campionatul Belgiei. A evoluat de 13 ori pentru naționala Senegalului, iar la Campionatul Mondial din Rusia a înscris un gol în partida cu Japonia

Cuper a preluat Uzbekistanul

Tehnicianul argentinian Hector Cuper a fost numit selecționer al Uzbekistanului, la câteva săptămâni după ce a părăsit funcția de antrenor al naționalei Egiptului. Cuper a plecat de la naționala Egiptului la 26 iunie. El conducea echipa din 2015. Sub conducerea lui, Egiptul a jucat finala Cupei Africii pe Națiuni, pierdută, scor 1-2, cu Camerun. Cuper a dus și echipa Egiptului la Cupa Mondială, după 28 de ani

S-a supărat Lopetegui pe Twiter

Antrenorul echipei Real Madrid, Julen Lopetegui, și-a închis contul de Twitter, în urma comentariilor negative după ce redistribuit o postare referitoare la întrebările jurnaliștilor pe tema Cristiano Ronaldo. Tehnicianul spaniol a redistribuit un tweet al unei conducătoare de fan club al Realului referitor la numărul mare de întrebări adresate lui Lopetegui pe tema Cristiano Ronaldo. În urma multor comentarii negative, Lopetegui și-a închis contul de Twitter, dar și pe cel de Instagram. Julen Lopetegui a preluat în această vară conducerea tehnică a echipei Real Madrid. Tot în acaestă vară, atacantul portughez Cristiano Ronaldo a părăsit clubul Real Madrid pentru un transfer la Juventus.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.