Sport

MOZAIC ŞTIRI SPORTIVE: Handbalul masculin în urna a treia

Ziarul de Vrancea
1 iun 2020 870 vizualizări

Naționala de handbal masculin a României face parte din urna a treia valorică pentru tragerea la sorți din 16 iunie, de la Viena, a grupelor de calificare la turneul final al Campionatului European din 2022.

Cele opt grupe de calificare vor fi formate din câte patru echipe, în total 32 de reprezentative, care vor lupta pentru 20 de locuri calificante. Națiunile gazdă, Ungaria și Slovacia, alături de campioana europeană Spania și finalista ultimei ediții Croația sunt direct calificate la turneul final. Celelalte 20 de echipe se vor califica astfel: primele două clasate din fiecare grupă, plus încă patru representative de pe locul 3 cu cea mai bună linie de clasament. Acestea vor fi determinate într-un clasament separat, format doar din echipele de pe locul 3 (opt în total), în care se vor lua în calcul doar rezultatele obținute cu formațiile de pe primele două locuri din fiecare grupă. Partidele de calificare se vor desfășura între 4 noiembrie 2020 și 2 mai 2021.

Amical pentru nostalgici

Amicalul dintre FC Dinamo și FC Rapid, programat, astăzi, la Baza Sportivă de la Săftica, va fi primul meci de fotbal din România de la declanșarea pandemiei de coronavirus, cea care a dus la întreruperea tuturor competițiilor sportive.Conform directorului de imagine al FC Rapid, Lucian Ionescu, meciul se va disputa în condiții speciale, fără spectatori, conform noilor reglementări prevăzute în ordinul comun al Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății. Întâlnirea de astăzi va reprezenta și debutul antrenorilor Adrian Mihalcea și Dan Alexa la echipele lor, FC Dinamo, respectiv FC Rapid, având în vedere că ambii au fost instalați în funcții cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei de COVID-19.

 

„Bernabeu” intră în renovare

Echipa Real Madrid nu va mai juca pe Stadionul Santiago Bernabeu în acest sezon, informează „Marca”. Președintele clubului Real Madrid, Florentino Perez, a oficializat decizia într-o scrisoare către „socios”. El a explicat că restul sezonului va fi jucat fără spectatori, iar această mutare temporară va permite progresul lucrărilor pentur renovarea Stadionului Santiago Bernabeu. Echipa madrilenă va evolua pe Stadionul Alfredo Di Stefano la meciurile de pe teren propriu din acest sezon, care va fi reluat la 11 iunie, după pauza cauzată de pandemia de coronavirus. Arena de 6.000 de locuri din centrul propriu de pregătire de la Valdebebas este gazda echipei a doua a grupării, Real Madrid Castilla. Renovarea Stadionului Santigo Bernanbeu reprezintă o investiție de peste 500 de milioane de euro.

Il calcio se reia la Torino

Serie A, campionat întrerupt de pandemia de coronavirus, se va relua sâmbătă, 20 iunie, la ora locală 19.30, cu meciul Torino - Parma, restanță din etapa a XXVI-a, informează gazzetta.it. În aceeași zi, de la ora locală 21.45 (22.45, ora României) va avea loc Verona - Cagliari, tot din etapa a XXVI-a. Ultimele două restanțe din etapa respectivă vor avea loc la 21 iunie, Atalanta - Sassuolo (19.30) și Inter - Sampdoria (21.45). Meciurile etapei a XXVII-a se vor juca de luni, 22 iunie, până miercuri, 24 iunie. Sezonul este programat să se încheie la 2 august, cu zece meciuri de la ora locală 21.45. Din actuala ediție a campionatului mai sunt de jucat 12 etape și patru restanțe.

Leipzig rămâne pe locul III

Formația RB Leipzig a învins, luni, în deplasare, scorul de 4-2, echipa FC Köln, în ultimul meci din etapa a XXIX-a a campionatului Germaniei. Pentru FC Köln au marcat Cordoba ('7) și Modeste ('55). Golurile formației Leipzig au fost înscrise de Schick ('20), Nkunku ('38), Werner ('50) și Olmo ('57). În clasament, RB Leipzig ocupă locul III, cu 58 de puncte, după Bayern (67 p) și Borussia Dortmund (60), cu două puncte mai mult decât Borussia Mönchengladbach și Bayer Leverkusen. FC Köln este locul XI, cu 34 de puncte.

Sistează Bayern transferurile?

Gruparea Bayern München ar putea să nu facă transferuri în vară, din cauza crizei provocată de coronavirus, a anunțat Oliver Kahn, membru în Consiliul de Administrație al clubului. „Ne gândim să renunțăm la transferuri. Este o opțiune și, la fel ca toate cluburile europene, nu excludem nimic pentru moment”, a declarat Kahn. În acest caz, potrivit presei germane, venirea lui Leroy Sané de la Manchester City în Bavaria este sub semnul întrebării. La începutul lunii mai, Bild a scris că Sane va semna un contract pe cinci ani cu gruparea bavareză, care va plăti pentru jucător suma de 40 de milioane de euro. Leroy Sané, în vârstă de 24 de ani, are contract cu City până în 2021.

Azi, restart în Portugalia

Campionatul Portugaliei, întrerupt la 12 martie din cauza pandemiei de coronavirus, se reia astăzi fără spectatori, al doilea meci fiind cel dintre liderul FC Porto și Famaliçao. În etapa a XXV-a, Benfica va evolua pe teren propriu, joi, cu echipa Tondela. Tot joi, Sporting Lisabona va evolua cu Vitoria Guimaraes, în timp ce vineri Sporting Braga va întâlni Santa Clara. După 24 de etape disputate, lider în Liga Nos este FC Porto (60 de puncte), urmată de Benfica (59 de puncte), Sporting Braga (46 de puncte) și Sporting Lisabona (42 de puncte). Din acest sezon mai sunt de jucat zece etape și finala Cupei Portugaliei, între Benfica și FC Porto.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.