Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Halep, pe locul V

Ziarul de Vrancea
14 aug 2020 985 vizualizări

După ce a câștigat Praga Open, Simona Halep, cu 21 de trofee WTA de simplu, a depășit-o pe Viktoria Azarenka din Belarus (20), în clasamentul jucătoarelor aflate în activitate cu cele mai multe titluri câștigate în carieră.

În acest moment, numai Serena Williams, 73 de titluri, Venus Williams, 49, Kim Clijsters, 41, și Petra Kvitova, 27, au mai multe trofee de simplu decât Halep.

Hamilton se luptă doar cu Schumacher

Pilotul britanic Lewis Hamilton (Mercedes) a câștigat Marele Premiu al Spaniei la Formula 1, idesfășurat duminică pe circuitul de la Montmelo, în apropiere de Barcelona, consolidându-și poziția de lider al Campionatului Mondial. Plecat din pole position, Hamilton a dominat cu autoritate cursa iberică, la finalul căreia a intrat în istorie, devenind pilotul cu cele mai multe podiumuri (156) în Marele Circ, unul în plus față de legendarul Michael Schumacher, care rămâne însă deținătorul recordului de victorii în cea mai importantă competiție automobilistică a planetei (91). Olandezul Max Verstappen (Red Bull), învingător în urmă cu o săptămână la Silverstone, s-a clasat de această dată pe poziția secundă, la peste 24 de secunde de învingător, podiumul fiind completat de finlandezul Valtteri Bottas (Mercedes), autorul celui mai rapid tur de pistă. Următoarea cursă din Campionatul Mondial de Formula 1 va avea loc pe 30 august în Belgia, pe circuitul de la Spa-Francorchamps.

Turul groazei din Lombardia

Ediția din acest an a Turului Lombardiei s-a încheiat cu victoria danezului Jakob Fuglsang (Astana), care a trecut primul linia de sosire la Como, după 231 km. Danezul și-a trecut astfel în palmares al doilea succes într-o „clasică” a ciclismului, după ce în 2019 s-a impus în cursa Liege-Bastogne-Liege. Ediția din acest an a fost marcată de un grav accident în care a fost implicat belgianul Remco Evenepoel (Deceuninck-Quick Step), care a căzut într-o râpă după ce a lovit un parapet de pe marginea unui pod de beton, cu circa 40 km înainte de sosire, fiind transportat la spital, unde a fost diagnosticat de fractură de claviculă. Cu câțiva kilometri înaintea finalului cursei a mai avut loc un incident, în care fost implicat campionul Germaniei, Maximiliam Schachmann. Acesta s-a izbit de o mașină care a pătruns pe traseu. Rutierul nu a putut evita căzătura, rănindu-se la un umăr. Germanul a reușit să urce însă din nou pe bicicleta sa și să încheie Turul Lombardiei pe locul al șaptelea.

Belgian, șef în Premiership

Belgianul Kevin De Bruyne, component al echipei Manchester City, a fost ales jucătorul sezonului 2019/2020 în Premier League. Potrivit premierleague.com, mai erau nominalizați pentru acest trofeu Jordan Henderson, Trent Alexander-Arnold, Sadio Mané (Liverpool), Danny Ings (Southampton), Nick Pope (Burnley) și Jamie Vardy (Leicester). De Bruyne este al treilea belgian care obține trofeul în ultimele nouă sezoane, după Vincent Kompany (2011/2012) ȘI Eden Hazard (2014/2015).Belgianul a ales prin votul fanilor pe site-ul EA SPORTS, dar și cel al căpitanilor celor 20 de echipe și al unei comisii de experți.

Lucescu, spre un nou titlu

Al Hilal, echipa antrenată de Răzvan Lucescu, este din ce în ce mai aproape de titlu, după ce a învins, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 4-0 (1-0), formația Al Adalah, în etapa a XXV-a a campioantului Arabiei Saudite. În urma acestui rezultat, Al Hilal se menține pe primul loc, cu 60 de puncte, 12 peste Al Nasr, de pe locul 2, dar aceasta din urmă nu a jucat meciul din etapa 25. Al Adalah este pe locul 16, ultimul al clasamentului, cu 20 de puncte. Din actuala ediție a campionatului Arabiei Saudite mai sunt de disputat cinci etape.

„Nu joc pentru dictator”

Fotbalistul Ilia Șkurin, legitimat la ȚSKA Moscova, a anunțat că refuză să joace pentru naționala Belarusului, în semn de protest față de menținerea la putere a președintelui Aleksandr Lukașenko. “Refuz să reprezint interesele naționalei atât timp cât regimul lui Aleksandr Lukașenko este la putere. Trăiască Belarus!”, este mesajul postat de fotbalist pe contul său de Instagram. Șkurin a fost convocat la naționala Belarusului pentru meciurile din Liga Națiunilor cu Albania și Kazahstan, programate în septembrie. Președintele Belarusului de 26 de ani, Lukașenko a fost reales recent, conform autorităților cu aproximativ 80 la sută din totalul voturilor. .


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.