Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Grupă grea pentru handbaliste

Ziarul de Vrancea
27 iun 2017 477 vizualizări

Naționala de handbal feminin a României va face parte din grupa A, cu echipele Franța, Paraguay, Angola, Slovenia și Spania, la Campionatul Mondial din luna decembrie, potrivit tragerii la sorți de marți, de la Hamburg

 Componența celor patru grupe ale Campionatului Mondial din Germania este următoarea: Franța, România, Paraguay, Angola, Slovenia și Spania (grupa A), Norvegia, Polonia, Argentina, Ungaria, Cehia, Suedia (B), Danemarca, Tunisia, Japonia, Muntenegru, Brazilia, Rusia (C), Germania, Olanda, Camerun, China, Coreea de Sud, Serbia (D).  România a făcut parte din urna a doua valorică. Campionatul Mondial este programat între 1 și 17 decembrie, în Germania, meciurile fiind repartizate la Trier (grupa A), Bietigheim (B), Oldenburg (C) și Leipzig (D).  După disputarea meciurilor din grupe (4 grupe a câte 6 echipe), primele patru se vor califica în optimile de finală, fază din care se va juca eliminatoriu până la medalii.

Maxim, de la Stuttgart la Mainz

Mijlocașul Alexandru Maxim a fost transferat de la VfB Stuttgart la FSV Mainz 05, el semnând un contract valabil până în vara anului 2021, a anunțat, ieri, clubul care l-a achiziționat pe internaționalul român. Maxim a spus că a fost convins să meargă la Mainz de Rouven Schroder și de antrenorul Sandro Schwarz. În vârstă de 26 de ani, Maxim se afla din ianuarie 2013 la VfB Stuttgart, echipă ce a promovat în Bundesliga anul acesta, fiind transferat atunci de la Pandurii Târgu Jiu. Mainz 05 a ocupat locul 15, primul neretrogradabil, în sezonul recent încheiat al primei ligi germane.

CSM, în prima urnă valorică

Echipa de handbal feminin CSM București va face parte din prima urnă valorică la tragerea la sorți, de vineri, a grupelor Ligii Campionilor. Dinamo București, la masculin, va face parte din urna a cincea valorică pentru grupele C și D. La feminin, urnele valorice pentru meciurile din grupe au fost împărțite astfel: Györ (deținătoarea trofeului), Buducnost, HC Vardar, CSM București (urna 1), Larvik, Rostov-Don, Nykobing Falster,  Metz Handball (2), SG BBG Bietigheim, Krim Ljubljana, Ferencvaros Budapesta, FC Midtjylland (3), Vistal Gdynia, Brest Bretagne și cele două echipe venite din calificări (4). Tragerea la sorți va avea loc vineri seară. În sezonul 2016-2017, CSM București a obținut medalia de bronz în Liga Campionilor, iar Dinamo București nu a reușit să treacă de faza grupelor.

Un viitor român, la UBT Cluj

Americanul Giordan Watson este noul conducător de joc al campioanei la baschet, U Banca Transilvania Cluj, el fiind vizat pentru naturalizare în vederea Eurobasket2017. Giordan Watson (31 de ani, 1,78 metri înălțime) joacă pe postul de conducător de joc, iar în prima ligă din România a mai evoluat la Energia Târgu Jiu. Sezonul trecut a jucat în prima ligă franceză, la echipa Le Mans Sarthe Basket. Giordan Watson a semnat un contract valabil pe două sezoane. Giordan Watson, alături de alți doi americani – DJ Cooper (Pau Orthez) și Scottie Wilbekin (Darussafaka Dogus), este vizat pentru naturalizare, antrenorul naționalei României, Marcel țenter, declarând recent, pentru News.ro, că dosarele celor trei baschetbaliști vor fi depuse în vederea participării la Eurobasket2017.

 

Eliza cu epoleți

Jucătoarea de tenis de masă Eliza Samara s-a transferat la CSA Steaua București, a anunțat, ieri, clubul bucureștean. Eliza Samara este multiplă campioană europeană, având în palmares următoarele titluri: - 2005 cu echipa națională a României; - 2009 și 2012 la dublu feminin; - 2011 și 2012 la dublu mixt; și 2015 la simplu. Samara a reprezentat România la Campionatele Mondiale și la Jocurile Olimpice. De asemenea, ea a câștigat Liga Campionilor Europeni, cu echipe de peste hotare la care a fost legitimată, cum ar fi Fenerbahçe Istanbul (Turcia) sau Metz TT (Franța). Recent, Samara a câștigat titlul național pe echipe în Franța, cu Metz, după care a ales revenirea în țară.

 

 

 

Serena îi răspunde lui McEnroe

Jucătoarea americană de tenis Serena Williams, care și-a întrerupt temporar cariera fiind însărcinată, îi cere pe Twitter lui John McEnroe, care a spus despre ea că ar fi în jurul locului 700 în circuitul masculin, să o lase în pace cu declarațiile lui. "Dragă John, te ador și te respect, dar te rog, te rog, lasă-mă în pace cu declarațiile tale care nu sunt susținute de fapte. N-am jucat cu niciun băiat din circuitul ATP și nici nu am timp de așa ceva. Respectă-mă pe mine și viața mea personală, mai ales acum când aștept un copil. O zi bună domnule", a scris Serena pe Twitter. Fostul tenismen John McEnroe a declarat, duminică, la postul american de radio NPR, că Serena Williams ar ocupa un loc în jurul poziției 700 dacă ar juca în circuitul masculin.

 

Banega se întoarce la Sevilla

Mijlocașul argentinian al echipei Internazionale Milano, Ever Banega, va reveni după un sezon la formația FC Sevilla, a anunțat L’Equipe, citând agentul jucătorului. Conform sursei citate, FC Sevilla va plăti nouă milioane de euro pentru internaționalul argentinian în vârstă de 28 de ani. Ever Banega a plecat liber de contract de la FC Sevilla în vara anului trecut, iar la Internazionale Milano a marcat șase goluri în 33 de meciuri jucate în toate competițiile. Banega a mai evoluat în cariera sa la echipele Boca Juniors, FC Valencia, Atletico Madrid și Newell's Old Boys.

Altîntop la Slavia Praga

Echipa Slavia Praga i-a transferat pe mijlocașul turc Halil Altîntop și pe atacantul portughez Danny, de la Augsburg, respectiv Zenit Sankt Petersburg. Slavia Praga l-a achiziționat și pe Ruslan Rotan de la Dnipro Dnipropetrovsk. Danny are 33 de ani, Halil Altintop 34 de ani, iar Ruslan Rotan este în vârstă de 35 de ani. Pe de altă parte, campioana Cehiei l-a transferat pe portarul Jiri Pavlenka, de 25 de ani, la Werder Bremen.

 

 

Coman, în detenție preventivă

Atacantul echipei Bayern München, Kingsley Coman, a fost plasat în detenție preventivă pentru câteva ore, luni, pentru violență conjugală. Jucătorul a fost plasat în detenție preventivă la Seine-et-Marne, fiind audiat timp de mai multe ore după o plângere depusă de fosta sa parteneră de viață. Conform presei franceze, la originea scandalului ar fi o dispută privind ratarea a două contracte publicitare.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.