Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: FCSB stă în coasta oltenilor

Ziarul de Vrancea
3 nov 2020 734 vizualizări

Formația FCSB a învins, luni, în deplasare, cu scorul de 2-0, echipa Chindia Târgoviște, în ultimul meci al etapei a noua a Ligii I. Golurile au fost marcate de Iulian Cristea ('23) și Florin Tănase ('56).

Ultimul a înscris al șaptelea său gol în campionat, egalându-și coechipierul, Dennis Man în fruntea clasamentului golgeterilor. În clasament, conduce CSU Craiova cu 24 de puncte, urmată de FCSB (21) și CFR Cluj (18).

CFR, fără fundași

După ce îi pierduse pe Vinicius și Cestor (ambii accidentați), Dan Petrescu nu se poate baza nici pe serviciile lui Andrei Burcă. Fotbalistul a fost testat pozitiv la Covid-19, iar în acest moment Denis Ciobotariu este singurul stoper de meserie pe care-l are la dispoziție „Bursucul” pentru meciul cu Roma.  Ben Youssef este fundașul cu care conducerea încearcă să-i întărească lotul subțire lui Dan Petrescu. Jucătorul a participat cu naționala Tunisiei la Mondialul din 2018 și a mai evoluat în Liga 1 și la Astra Giurgiu.

Pe unde mai fluieră ai noștri?

Arbitrii Istvan Kovacs și Radu Petrescu, alături de brigăzile lor, vor conduce, joi, partide din grupele Ligii Europa. Joi, de la ora 19:55, Hapoel Beer-Sheva și Bayer Leverkusen se întâlnesc într-un meci din grupa C, în care mai joacă Slavia Praga și Nice. Partida din Israel va fi arbitrată de Radu Petrescu, ajutat de asistenții Radu Ghinguleac și Mircea Grigoriu. La Glasgow va arbitra Istvan Kovacs, cel care îi va avea alături pe asistenții Vasile Marinescu și Ovidiu Artene,. Meciul AS Roma – CFR Cluj (19:55) va fi condus de arbitrul sloven Matej Jug. Slovenul a mai arbitrat și meciul FCSB - Vitoria Guimaraes, scor 0-0, în prima manșă a play-off-ului Ligii Europa, din august 2019.

Pas greșit pentru oltenii lui Mititelu

FC U Craiova a terminat la egalitate, scor 0-0, meciul disputat, marți, pe teren propriu, cu Aerostar Bacău, în etapa a X-a a Ligii I. În urma acestui rezultat, FCU Craiova se menține pe primul loc, cu 21 de puncte din nouă jocuri. Pe locurile următoare se află în ordine Metaloglobus și ASU Poli Timișoara, cu câte 19 puncte, U Cluj (9), Dunărea Călărași (9) și Farul Constanța, cu câte 17 puncte. Aerostar Bacău ocupă locul 20, penultimul, cu patru puncte, din nouă meciuri. Ultimul loc este ocupat de Pandurii Târgu Jiu (9), cu trei puncte.

Început timid de drum

Echipa feminină de fotbal „U” Olimpia Cluj a învins, marți, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (0-1), formația Birkirkara FC din Malta, într-o partidă contând pentru turul I preliminar al Ligii Campionilor. În urma acestui succes, campioana României s-a calificat în faza următoare a competiției. Duelul dintre „U” Olimpia Cluj și Birkirkara s-a disputat, din cauza pandemiei de coronavirus, într-o singură manșă. Pentru a se califica în faza eliminatorie a UEFA Women’s Champions League, acolo unde își vor face apariția și cele mai importante echipe feminine din fotbalul european, „U” Olimpia va trebui să treacă și de turul al II-lea preliminar.

 

Messi, în drum spre „cetățenie”

Gruparea Manchester City vrea să-l achiziționeze pe argentianianul Lionel Messi din sezonul viitor. După ce în vară a anunțat că vrea să plece și apoi a renunțat la idee, Messi ține conducerea clubului FC Barcelona în suspans. Totuși, contractul său expiră anul viitor, astfel că Manchester City vrea deja să-și asigure serviciile jucătorului argentinian din sezonul 2021-22. Potrivit sursei citate, FC Barcelona nu ar putea să asigure salariul starului său, care joacă în capitala Cataloniei de 13 ani.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.