Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Cristina Neagu a semnat cu CSM

Ziarul de Vrancea
21 mai 2019 759 vizualizări

Căpitanul naționalei de handbal feminin, Cristina Neagu, a decis să-și continue cariera la nivel de echipă de club la CSM București.

“Am ales cu sufletul și am semnat prelungirea”, a declarat Neagu după semnarea contractului, care se încheia în 30 iunie 2019. Aflată în negocieri cu CSM București de săptămâni bune, Cristina Neagu a luat, ieri, decizia privind viitorul său la nivel de echipă de club și a semnat prelungirea cu echipa din Capitală. CSM București a încheiat sezonul pe locul II, absența Cristinei Neagu din lot în ultimele cinci luni contând enorm. Ea s-a accidentat la Campionatul European din decembrie 2018 și a fost operată de ruptură de ligament.

Punct final în play-off

Astra Giurgiu a învins, ieri, pe teren propriu, cu scorul de 3-2 (2-1), echipa Sepsi Sfântu Gheorghe, în ultimul meci al play-off-ului Ligii I. Sepsi a reușit doar o remiză în play-off, 0-0, acasă, cu Viitorul, pierzând toate celelalte nouă meicuri. După această partidă, sezonul 2018/2019 al Ligii I s-a încheiat pentru primele șase fomații, urmând a evolua în continuare doar ultimele opt echipe, în play-out. Au marcat: Mrzljak ('13), Balaure ('27), Moise ('63) / Tandia ('42), Erico (’90^2 - autogol).  CFR Cluj va reprezenta România în primul tur al preliminariilor Ligii Campionilor, iar FCSB în primul tur al preliminariilor Ligii Europa. A treia echipă calificată în Liga Europa este FC Viitorul. Dacă echipa lui Hagi câștigă Cupa României cu Astra Giurgiu, va juca în turul al doilea al preliminariilor Ligii Europa, dacă pierde finala, va evolua în primul tur. În această ultimă situație, în turul al doilea preliminar va merge Astra. Dacă Viitorul câștigă Cupa României, a patra reprezentantă a României în cupele europene va fi CSU Craiova, care va juca în primul tur preliminar al Ligii Europa

Marin, șanse puține pentru Euro2011

Răzvan Marin (21 de ani) ar putea fi marea absență a României U21 la Campionatul European de peste câteva săptămâni. Ajax nu l-ar lăsa să participe, după cum afirmă Adrian Boingiu, secundul lui Mirel Rădoi.  Stafful a purtat discuții cu olandezii, dar se pare că aceștia nu se lasă convinși. Sunt îndreptățiți de regulament să refuze, dar Boingiu afirmă că “negocierile” nu se opresc aici. Vor încerca să-i convingă pe cei de la Ajax că momentul este unul istoric pentru naționala României de tineret, iar Răzvan Marin este, poate, cel mai bun fotbalist U21. De acest subiect a vorbit și Răzvan Marin, în urmă cu câteva zile. Își dorește să participe la EURO, dar decizia nu îi aparține. “E un subiect delicat pentru mine. Nu am ce să spun despre acest lucru. Eu am spus tot timpul că îmi doresc să joc pentru U21 la Euro. S-au schimbat multe. Voi lăsa clubul și antrenorii naționalelor să decidă pentru mine”. Reprezentativa de tineret a României va fi una dintre cele 12 reprezentative prezente la EURO 2019. Echipa condusă de Mirel Rădoi se află în grupa C, alături de Anglia, Franța și Croația

Tătărușanu la Beșiktaș?

Presa franceză, preluată de mass-media turcă, a scris, luni, că portarul naționalei României, Ciprian Tătărușanu, ar putea semna un contract cu Beșiktaș Istanbul. Pentru conducerea tehnică a formației Beșiktaș este vehiculat zilele acestea numele lui Mircea Lucescu, care ar urma să-l înlocuiască pe Șenol Güneș. Tătărușanu a refuzat să-și prelungească înțelegerea cu Nantes, care expiră la finalul actualului sezon. El nu a mai apărat din 12 aprilie și probabiul ca nu o va mai face în această ediție de campionat, din care a mai rămas doar o etapă, ținând cont de relația tensionată pe care o are cu clubul și cu antrenorul. Tot cu o etapă înaintea finalului sezonului, Beșiktaș ocupă locul III în SuperLig, cu 62 de puncte, fără șanse de a urca în clasament, dar putând fi întrecută de Trabzonspor, locul IV, cu 60 de puncte.

Tottenham amenință

Clubul Tottenham a anunțat, marți, că a interzis accesul pe stadion pentru o perioadă nedeterminată a trei suporteri care au pus în vânzare online biletele achiziționate pentru finala Ligii Campionilor cu Liverpool. “Reamintim tuturor suporterilor că biletele achiziționate sunt pentru folosirea lor exclusivă. Revânzarea biletelor în mod neoficial încalcă toate condițiile noastre și este împotriva legii”, a anunțat clubul londonez. “Dacă aflăm că au fost și alte bilete revândute după cumpărare, noi le vom anula pe cele originale alături de UEFA și cei de la arena Wanda Metropolitano din Madrid și nu vor mai fi valabile pentru intrarea în stadion”, a mai precizat Tottenham. Finala Ligii Campionilor dintre Tottenham și Liverpool va avea loc la 1 iunie, pe stadionul Wanda Metropolitano din Madrid.

Spaniolii divorțează de Adidas

Federația Spaniolă de Fotbal (RFEF) a anunțat că va rupe unilateral contractul cu producătorul german de echipament sportiv Adidas, înțelegere scadentă abia în 2026. RFEF acuză Adidas că nu a întrunit criteriile de legalitate, transparență și echitate, pe care RFEF le consideră minimum acceptabile. Adidas s-a apărat menționând că, în cei peste 35 de ani de colaborare, a prestat cele mai bun servicii și a oferit cea mai bună calitate forului spaniol și că nu există motive de reziliere. Ruperea contractului semnat în 2015 va presupune, cel mai probabil, plata unor despăgubiri din partea RFEF. Forul spaniol a început deja demersurile pentru găsirea unui nou partener tehnic, invitând la negocieri companiile interesate. RFEF colabora cu Adidas din 1992.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.