Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Avem și noi „Buclă”

Ziarul de Vrancea
19 aug 2019 542 vizualizări

Ediția din acest an a Turului ciclist al României (a 52-a) va avea loc în perioada 11-15 septembrie, pe durata a cinci etape, cu startul la Cluj și sosirea la București, potrivit site-ului oficial al competiției. Prima etapă va avea loc pe 11 septembrie, când startul în Mica Buclă va fi dat de la Cluj, plutonul urmând să încheie ziua la Sighișoara, după 177 km.

Etapele următoare sunt Brașov – Focșani (177 km), Buzău – Târgoviște (125 km) și Ploiești – Piatra Arsă (124 km). Cursa se va încheia cu un circuit de 102 km, la București, pe 15 septembrie. La cursă s-au înscris 20 de echipe: naționalele din R. Moldova, Serbia, SlovaciaTurcia, Belarus, Team Novak, Giotti Victoria Palomar, Lokosphinx, Team Illuminatei, ASD Cycling Team Friuli, Kobanya Cycling Team, Pannon Cycling Team, Apple Continental Team, Lvov Cycling Team, Novo Nordisk Development Team, Voster ATS Team, Massi Kuwait, Trevigiani Phonix - Hemus 1896, Monkey Town A Bloc CT. Românul Serghei Țvetcov a câștigat ediția de anul trecut a Turului ciclist al României, informează Agerpres.

Șumudică, jumulit la Istanbul

Marius Șumudică a debutat cu un eșec drastic pe banca celor de la Gaziantep Gazisehir, iar la finalul meciului cu Fenerbahçe a fost destul de resemnat. Scorul de 5-0 înregistrat pe tabelă a fost pus de antrenorul român pe seama ultimelor transferuri de la echipă. În prima repriză, fosta campioană a Turciei a marcat de 3 ori, dar a și ratat un penalty. Golurile au venit din partea lui Moses (min. 6; penalty.), Muriqi (min. 17) și Belozoglu (min. 24; penalty.). În partea secundă, Fener a mai punctat de două ori. Marcatori au fost Dirar (min. 74) și Kadioglu (min. 88): „Am jucat foarte prost, Fenerbahçe a avut un ritm mult mai bun decât noi. Ne-au venit mulți jucători noi, în fiecare zi mi-a mai apărut câte unul. Un alt jucător, o altă limbă. Trebuia să lucreze fiecare individual, parcă era tenis!”, a spus Șumudică pentru beIN Sport, după meci

Drama Amandei Anisimova

O veste teribilă a șocat lumea tenisului în această dimineață, după ce tânăra Amanda Anisimova (17 ani) și-a anunțat retragerea de la ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open. Decizia a fost luată de jucătoarea clasată pe locul 24 WTA după ce tatăl și antrenorul ei, Konstantin Anisimov, a fost găsit mort în cursul zilei de luni, informația fiind confirmată de agentul juicătoarei. Anisimov avea doar 56 de ani, iar circumstanțele în care a survenit decesul acestuia sunt încă necunoscute.Amanda Anisimova a câștigat turneul junioarelor de la US Open în 2017, iar în acest moment e considerată una din cele mai promițătoare tinere jucătoare din circuit. Sportiva care reprezintă SUA a cunoscut celebritatea în acest an, la Roland Garros, unde a ajuns până în semifinale după ce a eliminat-o pe Simona Halep în sferturi. Familia jucătoarei nu a comentat deocamdată decesul lui Konstantin Anisimov.

 

Rapid, ca Regio

Echipa Rapid București a fost învinsă, marți, în deplasare, cu scorul de 1-3 (1-1), de formația Turris Turnu Măgurele, în ultimul meci al etapei a III-a a Ligii a II-a. Au marcat: S. Pană ('41), Tescan ('76), A. Voicu('83) / Drăghiceanu ('39). Sefer (Rapid) a fost eliminat în minutul 80. După acest rezultat, Rapid rămâne pe locul IX, cu patru puncte, iar Turris urcă pe locul trei, cu maximum de puncte. Tot câte nouă puncte au Gloria Buzău și UTA, dar golaverajul lor este mai bun.

 

Sloane a renunțat la Groeneveld

Jucătoarea americană de tenis Sloane Stephens, locul 11 WTA, a anunțat că a renunțat la serviciile antrenorului Sven Groeneveld, cei doi colaborând din primăvară.Ea nu a anunțat numele viitorului antrenor. Groeneveld a lucrat cu Maria Șarapova când aceasta a obținut trofeul la Roland Garros, în 2014, după o finală cu Simona Halep, colaborarea lor încheindu-se în luna martie 2018, după ce rusoaica a câștigat în total șapte titluri la simplu. Șarapova a lipsit din competiții între februarie 2016 și aprilie 2017, din cauza unei suspendări primite pentru dopaj.Sven Groeneveld, 53 de ani, este unul dintre cei mai apreciați antrenori de tenis, el lucrând cu numeroase vedete ale WTA, ca Monica Seles, Arantxa Sanchez Vicario, Mary Pierce, Ana Ivanovici și Caroline Wozniacki. La fel ca Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep, Sven Groeneveld a antrenat în cadrul programului Adidas de dezvoltare a carierei jucătoarelor, încheiat la finalul anului 2015.

Pogba, victima huliganilor

Mijlocașul Paul Pogba a devenit ținta atacurilor rasiste pe rețelele de socializare, după ce a ratat un penalti în meciul pe care echipa lui, Manchjester United, l-a terminat la egalitate, scor 1-1, în deplasare, cu Wolverhampton, în etapa a II-a din Premier League. Clubul Mancheser United a anunțat că încearcă identificarea celor care l-au jignit pe Pogba. Pogba, 26 de ani, nu este singurul jucător victimă a rasismului în ultimile zile. Atacantul formației Chelsea Tammy Abraham, 21 de ani, a fost și el ținta unor astfel de jigniri pe rețelele de socializare după ce a ratat ultima lovitură de la 11 metri din Supercupa Europei. Manchester United a încheiat la egalitate, scor 1-1, meciul susținu , în deplasare, în compania formației Wolverhampton. United a deschis scorul prin Anthony Martial, în minutul 27, însă Wolverhampton a egalat în minutul 55, prin Ruben Neves. În minutul 68, Paul Pogba a ratat un penalti pentru Manchester United

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.