Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Amicale tari pentru U21

Ziarul de Vrancea
26 feb 2019 412 vizualizări

Naționala de fotbal Under 21 a României va efectua un stagiu de pregătire înainte de a debuta la EURO 2019. Tricolorii lui Rădoi se vor deplasa în Spania, în perioada 19-26 martie, acolo unde vor disputa și două meciuri amicale

. Prima întâlnire pe teren iberic va fi în fața naționalei Spaniei U21, joi, 21 martie, iar patru zile mai târziu, Ionuț Radu & Co. își vor măsura forța cu selecționata Danemarcei. Cele două adversare ale României sunt și ele calificate la EURO 2019. Pe pagina oficială de Twitter a naționalei de fotbal de tineret a Spaniei a fost anunțat deja amicalul dintre cele două reprezentative, care va fi de la ora 19:45 (n.red. - ora României).  În această vară, România U21 va participa la EURO 2019, care se va defășura în Italia și San Marino, în perioada 16-30 iunie.

Argint la Cupa Mondială de tir

România a ocupat locul al II-lea în propa pe echipe mixte, cu aer comprimat 10 m, ieri, la Cupa Mondială de tir de la New Delhi. Laura Coman și Alin Moldoveanu au acumulat 496,2 puncte în această probă olimpică, fiind devansați de chinezii Zhao Ruozhu și Liu Yukun, u 503,6 puncte, nou record mondial.

Locul al treilea a fost ocupat de Coreea de Sud (Keum Jihyeon și Choo Byounggil), cu 433,4 puncte. Cupa Mondială de la New Delhi trebuia să ofere 16 locuri de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020, dar federația internațională a decis să anuleze aceste cote după ce India a refuzat acordarea de vize unor sportivi pakistanezi.

Grozav marchează în Cupa Ungariei

Gheorghe Grozav (28 de ani), recent transferat la formația maghiară Kisvarda, a reușit un gol pentru formația sa, după o execuție inedită. Românul a fost titular pentru echipa sa în meciul de marți seară, contra lui Ferancvaros, scor 1-1, din Cupa Ungariei și a executat un penalty în minutul 67. Grozav a restabilit egalitatea după o execuție gen “scăriță”. Partida s-a încheiat scorul cu 1-1, iar Kisvarda a fost eliminată în optimile de finală ale Cupei Ungariei, după ce a pierdut manșa tur cu 2-0. Atacantul a evoluat în șase meciuri pentru formația maghiară, patru în campionat și două în Cupă, trecându-și în cont un gol și două pase decisive. Kisvarda este pe loc retrogradabil, 11, cu 24 de puncte acumulate în 22 de etape.

 

Propunere de campionat panamerican

 Federația Americană de Fotbal vrea să organizeze un turneu al Americii, din 2020, la care să participe zece națiuni din America de Sud și șase cele mai bune echipe din partea de nord a continentului (zona CONCACAF), scrie New York Times. Turneul ar urma să aibă loc în aceeași perioadă cu Euro-2020. New York Times susține că evenimentul ar genera circa 200 de milioane de dolari, câștigătoarea urmând să primească 11 milioane de dolari. Propunerea va fi discutată săptămâna viitoare la Miami, înainte de reuniunea Comitetului Executiv al FIFA, din 15 martie.

Sancțiuni pentru jucătorii eliminați

Jucătorul echipei FCSB, Dennis Man, a fost suspendat pentru două jocuri și a primit o penalitate sportivă de 3.000 de lei din partea Comisiei de Disciplină a FRF, după eliminarea de la meciul cu Universitatea Craiova din Liga I. În minutul 85 al meciului de duminică, a avut loc o busculadă la marginea terenului, în urma conflictului dintre jucătorii celor două echipe Man și Briceag fiind eliminați. Anterior, înaintea penaltiului din minutul 84, de la Universitatea Craiova fusese eliminat Kelic. De asemenea, Comisia de Disciplină a decis ca jucătorul Marius Briceag (Craiova) să primească o suspendare pentru un joc și o penalitate sportivă de 740 lei, la fel ca și Renato Kelic. Juan Culio, de la CFR Cluj, eliminat la meciul cu Poli Iași, a fost suspendat un joc și amendat cu 740 de lei.

Lennon în locul lui Rodgers

Tehnicianul Neil Lennon va fi noul antrenor al echipei Celtic Glasgow, în locul lui Brendan Rodgers, plecat la Leicester City. Neil Lennon a semnat un contract până la finalul sezonului și va fi ajutat de John Kennedy și Damien Duff. Tehnicianul Brendan Rodgers a fost numit, marți, în funcția de antrenor la gruparea Leicester City, de la care a fost demis Claude Puel zilele trecute. Rodgers, în vârstă de 46 de ani, a semnat un contract până în 2022. El va fi ajutat de Chris Davies, Glen Driscoll și Kolo Touré.

Rețea de doping la Modialele de schi

Cinci sportivi din Austria, Kazahstan și Estonia au fost arestați, ieri la Campionatul Mondial de schi nordic de la Seefeld, în cadrul unei operațiuni a poliției de destructurare a unei rețele de dopaj. Operațiunea poliției a vizat o rețea germană suspectată că timp de mai mulți ani a pus în practică dopajul sangvin. În centrul rețelei s-ar afla un medic specializat în domeniul sportiv. Au avut loc 16 raiduri, în Seefeld și în Germania, iar în total au fost arestate nouă persoane. Operațiunea s-a desfășurat în coordonare cu autoritățile germane. Dintre sportivii arestați, doi sunt austrieci, doi estoni și unul din Kazahstan. Raidurile au avut loc după o anchetă care a durat mai multe luni.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.