Sport

​Monica își întâlnește coșmarul

Ziarul de Vrancea
10 ian 2018 614 vizualizări

În sferturile de finală ale turneului de tenis de la Hobart, Niculescu va juca împotriva belgiencei Elise Mertens, cu care n-are amintiri plăcute * surprinzător sau previzibil? Garbiñe Muguruza s-a retras de la Sydney

Monica Niculescu (85 WTA) își continuă seria bună în turneul de la Hobart, învingând-o în optimile de finală pe americanca Varvara Lepchenko (64 WTA) în optimile de finală ale turneului de la Hobart, cu premii de 250.000 de dolari.  Monica Niculescu a avut nevoie de exact 90 de minute pentru a tranșa duelul cu Lepchenko. A avut emoții doar în start de meci, când ambele jucătoare și-au trecut în cont câte un break. Monica a forțat de îndată ce au intrat în joc mingile noi. și-a apărat la avantaj serviciul, apoi a câștigat break-ul decisiv pentru manșa întâi, preluând conducerea, la 5-4. "Moni" a valorificat prima minge de set și a menținut intensitatea, ușurându-și misiunea și în setul doi, cu un break încă din primul game. Niculescu nu i-a mai dat nici o șansă pe serviciul său americancei, ba mai mult - a mai găsit o breșă la retur, la scorul de 4-2, pentru a încheia manșa cu serie de trei game-uri consecutive partida din optimi.

În sferturi, Monica va juca împotriva favoritei nr. 2 a turneului, belgianca Elise Mertens (36 WTA) cu care n-are antecedente prea bune. Ea n-a reușit să ea decât câte patru game-uri în cele două confruntări anterioare, ambele în 2016. Tot astăzi, va evolua în sferturi și Mihaela Buzărnescu (57 WTA), care se va confrunta cu americanca Alison Riske (89). Ieri, Riske a beneficiat de retragerea belgiencei Kirsten Flipkens (73), care a acuzat dureri la umăr. Miza pentru Mihaela este pătrunderea, în premieră, în Top 50 WTA. Celelalte meciuri din optimi, disputate ieri: Heather Watson (Marea Britanie) – Jaimee Furlis (Australia) 6-2, 6-2; Arîna Șabalenka (Belarus) – Zhang Shuai (China, nr. 1) 7-6, 6-4. Gala sferturilor începută azi-noapte la 03:00, arată astfel: Vekic – Watson, Niculescu –Mertens (după 04:30), Sabalenka - Țurenko, Buzărnescu – Riske (în jur de 10:00).

* Un eveniment pe care multă lume îl consideră o surpriză, dar previzibil pentru alții, a fost retragerea de la turneul Premier de la Sydney, a Garbiñei Muguruza, locul 3 WTA, dar considerată de bookmakeri favorita nr. 1 a Australian Open. Garbiñe a acuzat unele dureri la mușchiul aductor drept și a decis să nu riște înainte de marele turneu de la Melbourne. Ea ar fi trebuit să joace în sferturi cu australianca Daria Gavrilova (25 WTA), care astfel, a urcat în semifinale. După retragerea spaniolei, în sferturile turneului de la Sydney nu s-a calificat niciun cap de serie. În optimi, Muguruza a învins-o cu 6-3, 7-6 pe olandeza Kiki Bertens (32), iar Gavrilova a trecut cu 6-4, 6-2 de compatrioata ei, Samantha Stosur. Alte rezultate: Agnieszka Radwanska (Polonia) – Catherine Bellis (SUA) 7-6, 6-0; Camila Giorgi (Italia) – Petra Kvitova (Cehia) 7-6, 6-2. Celelalte trei sferturi sunt: Barbora Strycova (Cehia) – Ashleigh Barty (Australia), Dominika Cibulkova (Slovacia) – Angelique Kerber (Germania) și Camila Giorgi – Agnieszka Radwanska.

* Dacă ieri au început la Melbourne calificările pe tabloul masculin al Australian

Open, azi se dă startul și în turneul feminin, la care suntem reprezentați de trei românce. Alexandra Dulgheru (190 WTA) o va întâlni pe jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu (188). Alexandra Cadanțu (171) se va confrunta cu Vera Lapko (Belarus, 135), iar Irina Bara (183) va avea în față o “vecină” de clasament, bulgăroaica Sesil Karatanceva (184). Jucătoarele prezente în calificări trebuie să treacă trei tururi pentru a ajunge pe tabloul principal. România are șase jucătoare acceptate direct pe tabloul principal de simplu:  Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu, Mihaela Buzărnescu, Monica Niculescu și Ana Bogdan. La masculin, Marius Copil (93 ATP) va juca și el direct pe tabloul principal.

* Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda), cap de serie numărul 2, s-a calificat, miercuri, în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului de 250 de puncte de la Sydney. Ei i-au învins pe columbienii Juan Sebastian Cabal și Robert Farah, cu scorul de 6-3, 7-6. În penultimul act, învingătorii vor da piept cu echipa Jan-Lennard Struff/Viktor Troicki (Germania/Serbia), care a trecut în runda anterioară, scor 6-4, 7-6, de cuplul australian Alex Bolt/Jordan Thompson. În cealaltă semifinală se întâlnesc, tot astăzi echipele Lukasz Kubot / Marcelo Melo (Polonia / Brazilia) și Rohan Bopanna/Edouard Roger-Vasselin (India/Franța).

.....................

* Sydney (ATP, optimi): Adrian Mannarino (Franța) – Rikardas Berankis (Lituania) 6-2, 6-1; Paolo Lorenzi (Italia) – Albert Ramos (Spania) 6-3, 7-5; Benoît Paire (Franța) – Leonardo Mayer (Argentina) 6-2, 3-6, 6-1; Fabio Fognini (Italia) – Aleksandr Dolgopolov (Ucraina) 3-6, 6-3, 6-4; Daniil Medvedev (Rusia) – Jared Donaldson (SUA) 6-3, 4-6, 7-5; Alex de Minaur (SUA) – Damir Dzumhur (Bosnia) 6-2, 3-0 ab; Feliciano Lopez (Spania) – Diego Schwarzmann (Argentina) 6-3, 7-6; Gilles Muller (Luxemburg) – John Millman (Australia) 7-6, 6-4.

* Auckland (ATP, optimi): Roberto Bautista (Spania) – Steve Johnson (SUA) 2-6, 6-2, 6-1; Robin Haase (Olanda) – Lukas Lacko (Slovacia) 7-6, 6-3; Jiri Vesely (Cehia) – Sam Querrey (SUA) 6-4, 6-7,7-6; Petr Gojowczyk (Germania) – Jack Sock (SUA) 6-3, 6-3; David Ferrer (Spania) – Joao Sousa (Portugalia) 6-2, 6-2; Karen Hacianov (Rusia) – Pablo Cuevas (Uruguay) 6-2, 7-6; Juan Martin del Potro (Argentina) – Denis Shapovalov (Canada) 6-2, 6-4; Chung Hyeon (Coreea de Sud) – John Isner (SUA) 7-6, 5-7, 6-2.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.