Sport

“Milionarii” s-au mai îmbogățit cu un trofeu

Ziarul de Vrancea
9 dec 2018 404 vizualizări

River Plate a câștigat la Madrid Copa Libertadores, învingând după prelungiri pe marea rivală, Boca Juniors

River Plate a câștigat "superclasico" din finala Copei Libertadores. "Milionarii" s-au impus cu scorul de 3-1 (0-1, 1-1), după prelungiri, în manșa retur a finalei, disputată la Madrid, după ce în tur scorul, pe terenul "genovezilor", a fost egal, 2-2. În această competiție nu contează golurile marcate în deplasare, în caz de egalitate. Pentru River, acesta este al patrulea trofeu, primul din 2015. Ei au mai câștigat Copa Libertadores în 1986 și 1996. Boca rămâne cu șase trofee, ultimul în 2007. Au marcat: Pratto ('68), Quintero ('109), Martinez (‘120^2) / Benedetto ('44). Din minutul 92, Boca a jucat în inferioritate, după eliminarea lui Barrios.Spectacol, tribune arhipline, goluri frumoase, tensiune, vedete ale fotbalului internațional pe stadion, decizii controversate ale centralului uruguayan Andres Cunha, prelungiri, toate acestea au fost, duminică, pe stadionul “Santiago Bernabeu”, în sărbătoarea fotbalului sud-american, mutată la Madrid, din cauza incidentelor de la Buneos Aires. În minutul 44, Dario Benedetto a marcat în urma unui contraatac simplu și eficient, din puține pase. River a pierdut mingea într-o acțiune periculoasă în careul advers, balonul a ajuns la Nandez, care i-a pasat extraordinar lui Benedetto, iar atacantul a depășit un adversar și l-a învins apoi pe portarul Armani. River a egalat în minutul 68, după o frumoasă acțiune colectivă, finalizată cu un șut plasat, de la aproximativ 11 metri, de Lucas Pratto.După rezultatul de 1-1, înregistrat în primele 90 de minute, au urmat prelungirile. Columbianul Wilmar Barrios de la Boca a încasat al doilea cartonaș galben, în minutul 92, și a fost eliminat.Elevii antrenați de Marcelo Gallardo au presat și a reușit golul al doilea, în minutul 109, când un alt columbian, Juan Quintero, intrat în minutul 58, a prins o "torpilă" de la 17 metri, mingea lovind bara și intrând apoi în poartă.  Boca a atacat și cu portarul Andrada, dar jucătorii pregătiți de Guillermo Barros Schelotto nu au reușit egalarea, deși Leonardo Jara a nimerit bara, în minutul 120. Mai mult, Gonzalo Martinez a penalizat transformarea în atacant a portarului Andrada și a marcat pe un contraatac, singur cu poarta goală, în minutul 120^2.Numeroase vedete din LaLiga, dar și din alte campionate europene s-au aflat în tribune, între care Lionel Messi, Diego Simeone, Santiago Solari, Gerard Pique, Sergio Busquets, Jordi Alba, Antoine Griezmann, James Rodriguez, Paulo Dybala, Giorgio Chiellini și Leonardo Bonucci. Manșa retur a Copei Libertadores trebuia să se desfășoare, la 24 noiembrie, pe stadionul echipei River, dar a fost amânată după ce, în drum spre stadion, autocarul echipei Boca Juniors a fost atacat cu pietre și cu gaze lacrimogene. Unii jucători au fost răniți de geamul spart sau afectați de gazul inhalat. De asemenea, în afara stadionului au avut loc și confruntări între suporteri și forțele de ordine. (News.ro)

Incidente la Buenos Aires

Mai mulți fani ai echipei River Plate au spart vitrinele unor magazine și s-au infruntat cu forțele de ordine, la Buenos Aires, după ce echipa lor favorită a câștigat, duminică, la Madrid, trofeul Copei Libertadores. Peste 20.000 de fani ai "milionarilor" au urmărit fără probleme finala cu rivala Boca Juniors și au sărbătorit victoria în Piața Republicii din Buenos Aires, până în jurul orei locale 23.00 (patru ore după fluierul final de la Madrid), când au început să părăsească zona. Incidentele au apărut după miezul nopții, în jurul orei locale 00.15, când un grup de fani a aruncat cu sticle și pietre în vitrinele magazinelor și în forțele de ordine. Suporterii nu au ezitat să se confrunte cu polițiștii, care au răspuns cu gloanțe de cauciuc și cu gaze lacrimongene. Cel puțin trei polițiști au fost răniți în incidente. în jurul orei 00.45, forțele de ordine au reușit să restabilească liniștea în centrul capitalei argentiniene.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.