Sport

Meciuri cu suspans în Liga Campionilor

Ziarul de Vrancea
20 feb 2019 484 vizualizări

Atletico și Manchester City sunt favorite la calificarea în sferturile de finală

Atletico Madrid s-a impus în meciul tur din optimile de finală ale Ligii Campionilor, contra echipei italiene Juventus, cu scorul de 2-0, care le conferă madrilenilor prima șansă la calificarea în faza următoare a competiției.Prima ocazie importantă a partidei de pe “Estadio Metropolitano” a avut loc în minutul 9, când Cristiano Ronaldo a șutat puternic dintr-o lovitură liberă de la mare distanță, însă Oblak s-a opus. În minutul 25, arbitrul Felix Zwayer a acordat inițial penalty pentru Atletico după o intervenție neregulamentară a lui De Sciglio asupra lui Diego Costa, însă, după consultarea arbitrajului video, s-a constatat că faultul a avut loc în afara careului. În repriza secundă, Griezmann a fost aproape de a deschide scorul, șutul său fiind respins în transversală de portarul Szczesny. Madrilenii au continuat să preseze, iar Morata, proaspăt introdus, a înscris, însă golul a fost anulat de VAR, arbitrul considerând că atacantul l-a faultat pe Giorgio Chiellini în săritură. Până la urmă, formația lui Diego Simeone a reușit să spargă gheața în minutul 78, prin Gimenez, care a reluat mingea în plasă după un corner. Gazdele au continuat să preseze, au obținut numeroase cornere, iar cinci minute mai târziu, Godin a majorat diferența în urma unei lovituri libere executate de Griezmann. S-a încheiat 2-0, iar Atletico Madrid are prima șansa la calificarea în sferturile de finală.

Celălalt meci disputat la Gelsenkirchen a avut o desfășurare mai animată. Manchester City s-a impus cu 3-2 în fața echipei Schalke. Cotată ca favorită clară în acest duel, City a deschis scorul în minutul 18, prin Sergio Agüero. David Silva a profitat de eroarea majoră a lui Salif Sané și i-a pasat atacantului argentinian, care a înscris cu ușurință din fața porții. Pănă la pauză, Schalke a primit două penaltiuri în urma hențului comis de Otamendi și a faultului făcut de Fernandinho asupra lui Salif Sané. Nabil Bentaleb a transformat în minutele 38 și 45, iar germanii au intrat în avantaj la pauză. În minutul 68, totul părea să se năruie pentru campioana Angliei, când echipa a rămas în 10 oameni, după eliminarea lui Otamendi pentru cumul de cartonașe galbene. Totuși, echipa lui Pep Guardiola a întors rezultat pe final. În minutul 85, Leroy Sané a executat impecabil o lovitură liberă de la aproximativ 25 de metri, iar cinci minute mai târziu, Sterling a adus victoria, după ce a primit o pasă lungă și precisă de la portarul Ederson. Meciurile retur vor avea loc peste trei săptămâni, la Torino, respectiv, Manchester.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.