Sport

Mâhnirea lui Nadal

Ziarul de Vrancea
2 oct 2017 679 vizualizări

Rafa, marele tenisman, este afectat de evenimentele din Catalonia, deoarece se simte și catalan, și spaniol

Marele tenisman spaniol Rafael Nadal a fost răvășit de evenimentele care s-au petrecut la Barcelona. "Inima mea a sângerat toată ziua", a afirmat numărul 1 mondial în tenisul masculin profesionist, care a urmărit "preocupat și trist" desfășurarea referendumului interzis în Catalonia pentru independență, marcat de violențe din partea forțelor ordine, soldate cu sute de răniți, citându-l pe jucătorul aflat în China pentru a participa la turneul de la Beijing.  "Îmi vine să plâng când văd cum o țară în care am învățat să coexistăm și să devenim un bun exemplu pentru restul lumii se găsește într-o asemenea situație. Eu cred că noi am transmis o proastă imagine lumii", a declarat jucătorul în vârstă de 31 de ani.  "Este un moment trist, inima mea a sângerat toată ziua. Mai ales, de aici, de la distanță, vedem diferit lucrurile. Am petrecut mai mulți ani din viața mea în Catalonia, am petrecut momente importante și acum să văd o societate radicalizată mă surprinde și mă dezolează", a adăugat tenismanul spaniol, care a câștigat 16 turnee de Grand Slam în cariera sa. Originar din Mallorca, nepotul fostului jucător al Barcelonei, Miguel Angel Nadal, a luat poziție împotriva referendumului pentru independență.  

"Mă simt foarte apropiat de catalani, dar mă simt foarte spaniol, de asemenea. Nu îmi imaginez Spania fără Catalonia. Nu mi-ar plăcea așa ceva. Acest vot nu ar trebui să se producă pentru că, din punctul meu de vedere, fiecare trebuie să respecte legile. Spania este mai bună cu Catalonia, iar Catalonia mai bună cu Spania", a precizat Nadal.

 

Și fostul antrenor al Barcelonei, Pep Guardiola, și-a exprimat dezamăgirea cu privire la violențele care au marcat votul pentru independența Cataloniei și spune că acestea ar fi trebuit să conducă la amânarea meciului dintre echipa blaugrana și Las Palmas.  ''Meciul dintre FC Barcelona și Las Palmas nu ar fi trebuit să aibă loc niciodată la modul în care s-a desfășurat. Acolo au avut loc violențe, imaginile au fost elocvente, oameni care au venit să voteze au fost loviți cu brutalitate'', a spus Guardiola, în prezent antrenor al englezilor de la Manchester City.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.