Sport

liga2.prosport.ro:Echipa de fotbal CSM Focşani 2007 pregăteşte promovarea

Ziarul de Vrancea
8 aug 2020 2252 vizualizări
Echipa de fotbal CSM Focșani 200t înaintea începerii sezonului 2020/2021.Foto:liga2.prosport.ro
Echipa de fotbal CSM Focșani 200t înaintea începerii sezonului 2020/2021.Foto:liga2.prosport.ro

Echipa antrenată de Alin Chiţa a fost în cantonament şi a efectuat opt transferuri: ”Sunt convins că lupta pentru Liga 2 va fi crâncenă”

Lupta la promovare din Seria 1 a Ligii 3 va rămâne rămâne la fel de aprinsă și în noua ediție de campionat. Pe lângă SC Oțelul Galați, Foresta Suceava și Știința Miroslava, la Liga 2 visează și CSM Focşani, echipa antrenată de piteşteanul Alin Chiţa.

De altfel, fostul fundaş s-a aflat la cârma echipei moldovene încă din sezonul trecut, iar întreruperea campionatului a găsit-o pe CSM Focşani pe locul 5, cu 30 de puncte după 16 etape (se jucase doar o etapă din retur), la 12 puncte de prima poziţie. Chiar dacă distanţa faţă de liderul Aerostar era de patru victorii, CSM se poate lăuda că în tur, a fost singura echipă care i-a învins pe băcăuani pe terenul lor, cu 1-0.

Acum, focşănenii au început tare după ce s-a permis reluarea antrenamentelor şi în momentul de faţă au deja efectuat un cantonament, perfectând totodată mai multe transferuri, chiar și din Liga 2.

9 zile a stat CSM Focșani la Govora

Pregătirea centralizată s-a desfăşurat timp de 9 zile la Govora, în judeţul Vâlcea, acolo unde antrenorul Alin Chiţa obişnuieşte să meară în cantonament cu echipele pe care le pregăteşte.

”Au condiții excelente de pregătire, hotel de 4 stele, iar zona este super, fiind ideală pentru pregătirea centralizată în care trebuie pus accentual pe factorul fizic, dar nu trebuie neglijate deloc nici antrenamentele tehnico-tactice”, a menţionat tehnicianul Focşaniului.

Joc amânat pentru a nu risca infectarea cu noul coronavirus

Rămânând la perioada de pregătire centralizată, Alin Chiţa a explicat cum a decurs aceasta: ”Am avut zilnic câte două antrenamente structurate diferit. Dimineața au fost alergări mixte, aerobe şi anaerobe, în pantă pentru putere musculară, iar după-masa alternam antrenamente la teren cu mingea pentru pregătirea tehnico-tactică, cu antrenamente de forţă. Am avut condiții foarte bune din toate punctele de vedere. Din păcate, n-am putut să dispută jocul programat iniţial cu o echipă de Liga a 4-a, pentru că adversarul nu avea testele efectuate (n.r. – de COVID-19) şi n-am vrut să riscăm.”

Principalul echipei din Focșani s-a declarat satisfăcut de modul cum a decurs cantonamentul: ”Am fost mulţumit de atitudinea băietilor pe întreaga perioadă. Au dus la bun sfârşit tot programul, cu toate că antrenamentele au fost destul de solicitante. La întoarcere jucatorii au avut două zile libere, iar de la începutul acestei săptămâni continuăm pregatirea pe plan local şi vom începeă seria meciurilor de pregătire.”

Încă trei săptămâni în care Chița vrea să pună ”la punct toată strategia pentru viitorul campionat”

Însă, ca prentru orice echipă de fotbal din România, şi pentru CSM Focşani există în momentul de faţă o problemă cu partidele de pregătire, pentru că nu toţi posibilii adversari, în special cei din eşaloanele inferioare, partenerii obişnuiţi ai formaţiilor de Liga 3 şi Liga 2, au posibilitatea să îţi facă testele COVID-19.

”O mare problemă o reprezintă testele COVID. Există posibilitatea ca o parte dintre meciuri să fie anulate din această cauză, pentru că adversarul nu le are făcute şi ştiindu-se faptul că nu este permis jocul de pregătire fără ca echipele să aibă testele efectuate. Sper să găsim cele mai bune soluţii şi să ne desfăşurăm activitatea fără probleme. Avem trei săptămâni de jocuri plus Cupa României, în tot acest timp trebuind să punem la punct toată strategia pentru viitorul campionat”, a declarat Alin Chiţa.

CSM Focșani are programate trei meciuri amicale în perioada următoare: cu FC Voluntari 2, (8 august, stadion Milcovul), cu SCM Gloria Buzău (11 august, stadion Milcovul) și cu FK Csikszereda (14 august, la Miercurea Ciuc).

Noul sezon de Liga 3 este programat să înceapă ca și cel de Liga 2, la 29 august.

Citiți întreg articolul publicat pe site-ul liga2.prosport.ro accesând titlul alăturat:CSM Focşani pregăteşte promovarea. Echipa antrenată de Alin Chiţa a fost în cantonament şi a efectuat opt transferuri: ”Sunt convins că lupta pentru Liga 2 va fi crâncenă”


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.