Sport

Le înecăm corăbiile?

Ziarul de Vrancea
13 oct 2019 900 vizualizări

*România – Norvegia, astăzi, pe Arena Națională, de la ora 21:45, în grupa F a preliminariilor Euro 2020 *meciul, care va fi transmis de Pro TV, are o însemnătate uriașă în privința calificării tricolorilor la turneul final

Despre importanța jocului cu „vikingii” se tot vorbește pe toate sursele mediatice din țară. Echipa națională nemulțumește și când câștigă, dacă dă trei goluri pe final, de ce le-a dat așa târziu, dacă le-ar fi marcat la început, de ce s-au lăsat pe tânjală, etc. Cert este că rezultatul care supără mai mult decât cel de la Torshavn, cu evoluțiaa tricolorilor cu tot, este egalul „ciupit” de Norvegia în fața Spaniei. Dacă acel 1-1 de la Oslo a amânat șampania ibericilor, prin ambianța microbistică de la noi s-a instaurat o teamă de norvegieni, care, la rândul lor, nutresc o doză cam mare de microbiști.

România și Norvegia s-au întâlnit de 11 ori până în prezent, bilanțul fiind favorabii tricolorilor: patru victorii, cinci remize și două înfrîngeri, golaveraj 13-9. Primul joc, amical, s-a jucat în 1955, la Oslo și s-a încheiat cu scorul de 1-0 pentru România (gol, Titus Ozon). Ultimul a fost meciul tur, disputat la Oslo, în care tricolorii au revenit după un start modest de la 0-2 la 2-2 prin golurile realizate de Keșeru și Țucudean. Nordicii ne-au învins într-un amical la Oslo, în 1991, dar și la București, în preliminariile Euro, cu 1-0 în 2003.

Cosmin Contra trebuie să facă schimbări în primul unsprezece: în primul rând, accidentarea lui Chiricheș, care se adaugă celei a colegului său din apărare, Dragoș Grigore, a impus un cuplu tânăr și cam fragil, Adrian Rus – Nedelcearu, al cărui singur atu este acela că se cunosc bine de la tineret. Chemarea lui Burcă și Cristea poate asigura un pic de experiență în apărare, dar cei doi jucători nu sunt rodați la lot. De aceea, selecționerul va prefera să joace cu doi închizători, sacrificând unul dintre atacanți și un singur play-maker, probabil Stanciu, deoarece atacanții nordici sunt foarte periculoși pe contre. Principala indisponibilitate în lotul suedezului Lars Lågerbäck este atacantul Erling Haaland, „bombardierul” de la Salzburg.

Cuvântul tehnicienilor

Cosmin Contra: „Nu m-a surprins egalul Norvegiei cu Spania, Norvegia a făcut un meci foarte bun, mai ales din minutul 70. Depindem de noi pentru a ne califica, avem un meci acasă cu 30.000 de copii, sunt sigur că băieții vor da totul mâine pentru a câștiga”.

Lars Lågerbäck: “Am analizat în aceste zile România, acum e important cum se vor reface jucătorii noștri titulari, nu sunt multe lucruri de schimbat față de partida cu Spania. Ne dorim să câștigăm la București. Din meciul tur trebuie să învățăm că o partidă are 90 de minute!”

O partidă extrem de importantă în această grupă este Suedia – Spania, care se dispută la aceeași oră, la Stockholm. Ibericii sunt calificați, matemartic, cu un rezultat de egalitate, dar nu sunt prea încântați de semieșecul de la Oslo. Cea de-a treia partidă a serii este Feroe – Malta. Clasamentul grupei F, după șapte etape arată astfel: 1. Spania – 19 p; 2. Suedia – 14 p; 3. România – 13 p; 4. Norvegia – 10 p; 5. Malta – 3 p; 6. Feroe -0 p.

Formațiile probabile

România: Tătărușanu – Benzar, Nedelcearu, Rus, Bancu – Marin, Bordeianu – Deac, Stanciu, Mitriță - Pușcaș

Norvegia: Jarstein – Elabdellaoui, Høvland, Ajer, Aleesami – Berge, Henricksen, Selnaes -Ødergaard, Elyounoussi, King.

Arbitru: Bobby Madden (Scoția)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.