Sport

La un pas de mare surpriză

Ziarul de Vrancea
21 mai 2018 611 vizualizări

Elveția a pierdut la lovituri de departajare finala Campionatului Mondial de hochei pe gheață în fața Suediei * Canada n-a prins nici măcar medalia de bronz

Echipa Suediei și-a păstrat, cu emoții, titlul de campioană a lumii la hochei pe gheață, învingând cu scorul de 3-2 după loviturile de departajare echipa Elveției, în finala Campionatului Mondial desfășurată duminică seara la Copenhaga. Prezența elvețienilor în finala din capitala Danemarcei a fost o surpriză, însă formația cantonarilor, îmbogățită cu jucători naturalizați de peste Ocean este într-o continuă ascensiune., Din cele 16 echipe împărțite în două grupe, au rămas pe dinafară formații cu ștaif ca Germania, Norvegia și, mai ales Slovacia. Elvețienii au prins calificarea în sferturi de pe poziția a patra (ultima calificativă), după Suedia, Rusia și Cehia. În sferturile de finală, elvețienii au eliminat Finlanda (câștigătoarea celeilalte grupe), iar în semifinale au scos din competiție și Canada, la lovituri de departajare. În cealaltă semifinală, suedezii au învins SUA cu 6-0. În finală,  hocheiștii din țara Cantoanelor au condus de două ori în finală, însă scandinavii au reușit să egaleze de fiecare dată. Cele două echipe nu s-au putut departaja în prelungiri, fiind necesare loviturile de departajare, la finalul cărora Suedia și-a trecut în palmares al 11-lea titlu mondial. Un succes logic pentru o formație neînvinsă pe parcursul competiției din Danemarca.

Elvețienii, care nu au cucerit niciodată titlul mondial, au eșuat pentru a doua oară într-o finală, după cea din 2013, în care s-au înclinat în fața aceluiași adversar.

În meciul pentru stabilirea ocupantei locului al treilea, echipa Statelor Unite a dispus cu scorul de 4-1 de reprezentativa Canadei, intrând astfel în posesia medaliei de bronz, prima din ultimii trei ani. Dezamăgire, în schimb, pentru canadieni, finaliști anul trecut și campioni mondiali în 2015 și 2016, care au ratat top 3 pentru prima oară din 2014.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.