Sport

La București, ca la Londra

Ziarul de Vrancea
16 iul 2017 483 vizualizări

Ploaia a încurcat calificările turneului feminin BRD Bucharest Open * Monica Niculescu s-a retras de pe tabloul principal * Mihaela Buzărnescu, la a treia victorie de turneu ITF

* Șapte sportive din România (dintre care trei cu wild card) au fost înscrise pe tabloul principal al turneului BRD Bucharest Open, dotat cu premii totale de 250 mii de dolari. În cele din urmă, au rămas doar șase, pentru că Monica Niculescu (51 WTA) s-a retras reclamând o problemă la abdomen  în urma finalei de dublu de la Wimbledon. Monica era favorită nr. 4 și urma să joace în primul tur cu olandeza Quirine Lemoine (137 WTA). Alte două românce, Sorana Cîrstea (63) și Ana Bogdan (115) se vor întâlni între ele, iar Irina Begu (64) va avea ca adversară pe sportiva sârbă Ivana Jorovic (183). Cele trei jucătoare cu wild card au următoarele meciuri în prima rundă: Irina Bara (211) – Aliaksandra Sasnovici (Belarus, 89); Jaqueline Cristian (353) – Katerîna Kozlova (Ucraina, 160), Gabriela Ruse (312) – Isabella Șinikova (Bulgaria, 207). Principala favorită este letona Anastasija Sevastova (19 WTA), urmată de spaniola Carla Suarez (27).

În calificări, trei românce au trecut de primul tur: Alexandra Dulgheru (358) – Gabriela Dabrowski (Canada, 303) 6-0, 7-5; Alexandra Cadanțu (172) – Nicoleta Dascălu (332) 6-4, 7-5; Georgia Crăciuni (516) – Harmony Tan (Franța, 370) 7-5, 6-1. Mihaela Mărculescu (16 ani, fără clasament) a pierdut cu 1-6, 4-6 în fața ucrainencei Aliona Fomina (560), iar Cristina Dinu (323) a cedat în fața unguroaicei Fanny Stolar (205), scor 6-7, 3-6. Ieri în turul II au fost învinse Alexandra Cadanțu, scor 4-6, 6-7 în fața croatei Tena Lukas (326) și Georgia Crăciun de olandeza Arantxa Rus (157), scor 3-6, 2-6. Partida dintre Alexandra Dulgheru și prim-favorita Jasmine Paolini (Italia, 133) s-a întrerupt din cauza ploii la scorul de 6-3, 1-2 pentru Alexandra și se va relua astăzi. 

* Un nou succes pentru jucătoarea română Mihaela Buzărnescu (213), care a câștigat al treilea turneu ITF consecutiv la Versmold (Germania). Mihaela a trecut în sferturi de Rebecca Peterson (Suedia), în semifinale de Anastasia Zaryka (Cehia, 397) iar în finală de Barbara Haas (Austria, 179). Românca va reintra, de mâine în top 200 WTA.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.