Sport

Japonezii simt presiunea sportivilor

Ziarul de Vrancea
21 mar 2020 707 vizualizări

Deoarece din ce în ce mai multe federații cer amânarea Jocurilor Olimpice, gazdele sunt nevoite să studieze problema

Din ce în ce mai pregnant în ultima vreme,curentul favorabil amânării Jocurilor Olimpice de la Tokyo, pare să aibă câștig de cauză în fața celui care susține disputarea lor cu orice preț. Federația Americană de Atletism a cerut amânarea Jocurilor Olimpice în contextul pandemiei de coronavirus. Președintele forului, Max Siegel, i-a trimis o scrisoare oficială șefei Comitetului Olimpic American (USOPC), Sarah Hirshland, solicitându-i acesteia să pledeze pentru amânarea JO. “Știm că nu există răspunsuri perfecte și că aceasta este o decizie foarte complexă și dificilă, dar această poziție măcar le oferă sportivilor liniștea de a ști că vor avea timp ca să se pregătească așa cum trebuie fizic, psihic și emotional, pentru a putea participa la Jocuri Olimpice sigure și de succes, și de a se concentra acum pentru a avea grijă de ei și de familiile lor. Cerem USOPC, ca lider în Mișcarea Olimpică, să își folosească vocea și să vorbească în numele sportivilor”, se arată în scrisoarea semnată de Siegel. Mai devreme, Federația Americană de Natație a cerut și ea amânarea JO.

Demersului din SUA i s-a alăturat și Federația Spaniolă de Atletism (RFEA). „Obiectivul sportivilor este de a concura la JO în cele mai bune condiții posibile, dar în niciun caz compromițând sau riscând sănătatea și buna lor stare. În actualele circumstanțe, considerăm că nu se întrunesc condițiile minime de pregătire adecvată pentru marea competiție olimpică pentru care au muncit atâția ani. Consiliul de administrație al Federației Spaniole de Atletism, în numele majorităii atleților spanioli, se pronunță în favoarea amânării Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020”se arată într-un comunicat al RFEA.

În aceste condiții, organizatorii Jocurilor sunt aproape obligați să dea înapoi, deși păreau să aibă sprijinul CIO: „Ni s-a cerut să facem o simulare, în caz de amânare. Elaborăm planuri alternative, examinând diferite perioade de întârziere”, a declarat o sursă din cadrul Comitetului de organizare pentru Reuters. Între scenariile analizate se numără și posibilitatea ca JO să se desfășoare fără spectatori, iar această variantă va fi dezbătută de Comitetul de organizare la finalul lunii. Sunt luate în calcul și amânări de un an sau doi ani. Mai mulți membri ai Comitetului de organizare speră însă că jocurile se vor putea ține cu o întârziere de o lună, o lună și jumătate.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.