Sport

Jale mare la Chiajna

Ziarul de Vrancea
11 dec 2018 478 vizualizări

 începând cu sezonul viitor, vor fi interzise terenurile de joc cu gazon artificial în Liga I * Concordia  este singura echipă care folosește suprafețe sintetice

Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal a decis, ieri, modificarea ROAF, astfel încât, începând din sezonul 2019-2020, în Liga 1 să nu se mai poată juca pe suprafață de joc sintetică. În același timp, toate cluburile, indiferent de eșalon, vor fi obligate să furnizeze suprafețe de joc în condiții optime. Astfel, terenurile de joc pe care se desfășoară jocuri din cadrul Campionatului național Liga I vor fi acoperite doar cu gazon natural sau hibrid. Pentru evitarea oricărui dubiu, niciun joc din cadrul Campionatului Național Liga I nu se va desfășura pe o suprafață de joc alcătuită din gazon artificial. Prin gazon artificial se înțelege orice suprafață de joc care nu este sau nu a fost creată, în mod predominant, din iarbă naturală. Clubul din Liga I care are gazon artificial este Concordia Chiajna. Ca până acum, stadioanele trebuie să fie dotate cu instalație de nocturnă, sistem de încălzire a terenului de joc care să permită desfășurarea normală a jocurilor programate în perioadele cu temperaturi negative și minimum 300 de locuri acoperite. Prin excepție, cluburile promovate pentru prima dată în Liga I pot beneficia de o perioadă de grație de maximum un an competițional, până la terminarea sezonului respectiv, pentru a-și moderniza propriul stadion și a-l aduce la standardele necesare. De asemenea, s-a aprobat introducerea obligativității tuturor cluburilor, indiferent de eșalon, de a avea neapărat un responsabil cu întreținerea gazonului pentru a putea participa în competiții.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.