Sport

Irina Begu s-a sufocat în optimi

Ziarul de Vrancea
20 sep 2017 523 vizualizări

Românca a făcut nouă duble greșeli în meciul cu brazilianca Beatriz Haddad de la Seul * la Tokyo, vedetele fac demonstrații

Irina Begu (55 WTA) a fost învinsă, miercuri, cu scorul de 3-6, 6-4, 2-6 de câte jucătoarea braziliană Beatriz Haddad (71 )  în turul al doilea al turneului “Korea Open” de la Seul. Partida a durat două oră și 11 minute, Haddad a servit trei ași, iar Irina a realizat nouă (!) duble greșeli).  Begu va continua pe tabloul de dublu, în echipă cu sportiva cehă Krystina Pliskova. Ele vor evolua în sferturi cu thailandezele Luksika Kumkhum și Peangtarn Plipuech. În aceeași fază la simplu este prezentă și Sorana Cîrstea, (52 WTA), care o va avea adversară pe americanca Nicole Gibbs (121). Alte rezultate din turul II, la Seul: Richel Hogenkamp (Olanda) – Denisa Allertova (Cehia) 6-4, 6-4; Luksika Kumkhum (Thailanda) – Ekaterina Aleksandrova (Rusia) 6-3, 6-3; Kristie Ahn (SUA) – Tatjana Maria (Germania) 7-5, 7-5; Sara Sorribes (Spania) – Han Na-lae (Coreea de Sud) 6-1, 6-2.

În proba de dublu, Sorana Cîrstea și partenera ei, letona Jelena Ostapenko, au trecut cu 7-5, 7-6 de echipa Chuang Chia Jung / Arantxa Rus (Taiwan / Olanda). În turnul următor, Sorana și Jelena se vor confrunta cu perechea Katy Dunne/Priscilla Hon (Marea Britanie/Australia), care au trecut de cuplul Misa Eguchi / Tereza Martincova (Japonia/ Cehia)

* La Pan Pacific Open, turneu de categoria Premier care se desfășoară la Tokyo, marile favorite s-au impus lejer în turul II în care au intrat direct. Garbiñe Muguruza a câștigat prima partidă în calitate de lider WTA. Ea a învins-o, cu scorul de 6-4, 6-0, pe Monica Puig (70 WTA),  într-o oră și 14 minute. Ea va evolua în sferturi cu învingătoarea dintre Caroline Garcia din Franța (20 WTA) și Kurumi Nara din Japonia, (114). Și Karolina Pliskova, fostă numărul 1 mondial, acum pe locul 4, a obținut o victorie facilă în turul secund, scor 6-2, 6-1, pe Magda Linette (74). Pliskova e a doua favorită la Tokyo și o va întâlni în turul următor pe celălalt fost lider mondial, germana Angelique Kerber care a câștigat cu 7-6, 6-3 partida cu incomoda rusoaică Daria Kasatkina (32). Într-un alt meci, rusoaica Anastasia Pavliucenkova s-a calificat și ea în sferturi, trecând cu 6-4, 4-6, 6-2 de Wang Qiang (China).

În proba de dublu, perechea Raluca Olaru / Olga Savciuk (România / Ucraina) a fost învinsă în sferturi, scor 0-6, 6-3, 7-10 de cuplul Gabriela Dabrowski/ Xu Yifan (Canada/China), cap de serie numărul 2.

* La Guangzhou, turneu cu cu premii totale în valoare de 226.750 dolari, jucătoarea chineză Peng Shuai, favorită nr. 1, a fost eliminată în turul II de belgianca Yanina Wickmayer, scor 4-6, 4-6. A doua favorită, cu nume asemănător, Zhang Shuai, a trecut cu un dublu 6-0 de turcoaica Ipek Soylu. Alte rezultate: Lizette Cabrera (Australia) – Anett Kontaveit (Estonia) 6-0, 7-5; Evghenia Rodina (Rusia) – Yang Wang (China) 6-1, 6-2; Aleksandra Krunic (Serbia) – Mona Barthel (Germania) 6-4, 6-0; Rebecca Petersson (Suedia) - Zhang Kailin (China) 6-3, 6-0; Katerîna Kozlova (Ucraina) - Han Hinyun (China) 6-0, 6-0;

* În turneul challenger de la Sibiu, românul Adrian Ungur, ajuns pe poziția 589 ATP, a obținut o victorie frumoasă în fața italianului Marco Cecchinato (103) cu 7-5, 6-3. Ungur s-a calificat în sferturile de finală, fază în care se va întâlni cu un alt italian, Stefano Travaglia (124, favorit nr. 3), învingător cu 6-2, 6-0 asupra bulgarului Dimităr Kuzmanov (464). Primii doi favoriți sunt germanul Cedric Stebe (90) și sârbul  Laslo Djere (97 – eliminat din primul tur de austriacul Lenny Hempel), însă cel mai “sonor” nume este cel al spaniolului Tommy Robredo, acum 150 ATP, care a fost și el eliminat de italianul Matteo Donati (349).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.