Sport

Irina Begu „face istorie”

Ziarul de Vrancea
19 aug 2019 717 vizualizări

Pentru prima dată din 2010 ea va lipsi de pe tabloul principal al US Open *Ana Bogdan mai păstrează speranțe

Ana Bogdan estre cea de-a treia jucătoare română calificată în turul II al calificărilor pentru US Open, după Irina Begu și Gabriela Ruse. Ana Bogdan (147 WTA) a învins-o pe jucătoarea americană Bethanie Mattek – Sands, scor, 7-5, 7-5.Cele două seturi au fost foarte echilibrate. Dacă în primul, Ana a pornit mai bine și a fost egalată pe final, în cel de-al doilea s-a mers „cap-cap” până la 5-5, când românca a realizat break-ul decisiv. Meciul a durat două ore și 12 minute. În turul următor, românca va evolua împotriva australiencei Ellen Perez (164 WTA), care a câștigat cu 6-3, 6-3 în fața jucătoarei franceze Conny Perrin (188). Celelelate jucătoare române care au evoluat în reuniunea de marți au fost învinse: tânăra Jaqueline-Adina Cristian (206) s-a comportat onorabil în fața spaniolei Georgina Garcia (223), care a câștigat cu 3-6, 7-6, 6-4 în două ore și zece minute. După un prim set câștigat, românca ar fi putut da lovitura în cel de-al doilea, reușind un game pe serviciul adversarei la 5-5.Experiența superioară a Georginei a făcut posibilă recuperarea acestui break, iar în tie-break spaniola (care a servit 15 ași dar a realizat și nouă duble greșeli) a câștigat cu 7-4 și, apoi, setul decisiv cu un singur break la 4-4. Nici Irina Bara (192 WTA) n-a putut trece de experimentata belgiancă Kirsten Flipkens (109), cedând cu 3-6, 4-6 într-o oră și 33 de minute. Aseară, prima jucătoare română care a evoluat în turul II, Irina Begu, a fost eliminată, scor 3-6, 2-6 de sportiva din Slovacia, Jana Cepelova (155) în 72 de minute. Irina Begu va lipsi pentru prima dată de pe tabloul principal al US Open după nouă ani, *Două retrageri s-au înregistrat la turneul feminin de la Bronx-New York, chinezoaica Zhu Lin (134 WTA), la scorul de 7-6, 4-0 pentru adversara ei, franțuzoaica Alizé Cornet, și jucătoarea rusă Anastasia Potapova (0-6, 0-3) cu Katerina Siniakova (Cehia). Alte rezultate: Camila Giorgi (Italia) -Andrea Petkovic (Germania) 3-6, 7-5, 7-6; Bernarda Pera (SUA) – Barbora Strycova (Cehia) 3-6, 6-2, 6-2; Karolina Muchova (Cehia) -Kristie Ahn (SUA) 6-3, 6-1.

*Aventura jucătorului surd coreean Lee Duk-hee (212 ATP) s-a încheiat la Winston Salem. El a fost învins, cu scorul de 6-4, 0-6, 3-6 de polonezul Hubert Hurkacz (41 WTA). Diagnosticat fără auz de la vârsta de doi ani, el nu aude ce spun arbitrii la meciuri. El se bazează pe limbajul semnelor și pe gesturi pentru a obține aceste informații. „Sunt puțin dezamăgit, am avut multe oportunități, dar nu am profitat de ele. Dar a fost o experiență superbă”, a declarat sportivul sud-coreean de 21 de ani. Alte rezultate: Filip Krajinovic (Croația) – Tomas Berdych (Cehia) 3-6, 7-5, 6-1; Steve Johnson (SUA) – Daniel Evans (Marea Britanie) 6-3, 6-1; Miomir Kecmanovic (Serbia) – Aleksei Popyrin (Canada) 7-6, 6-3; Sam Querrey (SUA) -Roberto Carballes (Spania) 6-3, 7-5; Lorenzo Sonego (Italia) – Damir Dzumhur (Bosnia &Herțegovina) 6-1, 6-4; Denis Shapovalov (Canada) – Tennys Sandgren (SUA) 6-2, 6-4; Andrei Rublev (Rusia) -Albert Ramos (Spania) 6-7, 6-3, 6-1.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.