Sport

Ionuț Botezatu a fost numit în funcția de președinte al secției de fotbal la CSM Focșani 2007

Ziarul de Vrancea
23 sep 2022 3701 vizualizări

Informația a fost făcută publică pe Facebook joi, 22 septembrie 2022, de președintele Comitetului Director al CSM Focșani 2007, Liviu Macovei.

”În cadrul ședinței Comitetului Director de astăzi( n.r. joi 22 septembrie 2022), cu unanimitate de voturi, Ionuț Botezatu a fost numit în funcția de Președinte al secției de fotbal din cadrul clubului CSM Focșani 2007.

Sportul-rege, așa cum e numit fotbalul, generează dependență, personal am simțit și simt asta în fiecare zi, de aceea și fostul fotbalist al Unirii Focșani, Ionuț Botezatu, în prezent un prosper om de afaceri, a ales să revină în slujba fotbalului vrâncean. Îi urez mult succes și spor la treabă! Sunt convins că astfel de oameni pot genera emulaţia de care fotbalul focșănean are atâta nevoie.”-Liviu Macovei

Ionuț Botezatu a fost fotbalist, legitimat la clubul Unirea 2002 Focșani, dar și la Olimpia Rămnicu Sărat. El a fost protagonistul unei întâmplări mai puțin fericite în anul 2003. Ziarul de Vrancea a relatat la vremea respectivă întâmplarea.

Republicăm în continuare acel articol

Ionuț Botezatu, acuzat de moartea fotbalistului Cezar Dinu

Fostul component al echipei Unirea 2002 Focșani, actualmente legitimat la Olimpia Rm. Sărat, Ionuț Botezatu, autorul accidentului în care și-a pierdut viața fotbalistul Cezar Dinu, a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani pentru săvârțirea infracțiunii de ucidere din culpă.

În noaptea de 21/22 februarie 2003, în jurul orelor 3:00, regretatul fotbalist Cezar Dinu, aflat aproape de un transfer la echipa fanion, a plecat din discoteca "Extrem" împreună cu Ionuț Botezatu și un prieten al acestuia, Gabriel Ușurelu. Cei trei s-au urcat într-un Wolkswagen Golf 4, proprietatea lui Bogdan Botezatu, și au decis să facă o plimbare prin oraș. În timpul anchetei, procurorii au stabilit că, din cauza oboselii, a lipsei de experiență și a consumului de alcool, șoferul mașinii, care a încercat să evite o lucrare care se efectua pe partea carosabilă, a pierdut controlul volanului și s-a izbit violent de un supermarket din cartierul SUD Focșani. Cercetările poliției au arătat că viteza mașinii era de 105 km/h, iar alcoolemia lui Botezatu a fost de 0,30 grame la mie, la prima probă, prelevată la orele 3:40 si 0,15 grame la mie, la cea de-a doua probă, recoltată la orele 5:50. În urma impactului, a rezultat rănirea gravă a lui Cezar Dinu, care a murit după 22 de zile de coma și a lui Gabriel Ușurelu, care a necesitat zece zile de spitalizare. Procurorii spun că accidentul nu s-ar fi produs, dacă fotbalistul ar fi respectat viteza legală.

Umblau după dulciuri

Ancheta procurorilor a stabilit că cei trei au pleacat din discoteca "Extrem" și se îndreptau spre benzinăria "Shell", de unde doreau să cumpere dulciuri. Ajunși în zona de Sud a municipiului, Dinu și Ușurelu îl atenționează pe Botezatu că are un obstacol în față. Totul a fost, însă prea târziu, iar viteza de deplasare prea mare a făcut imposibilă evitarea dramei. Vrând să ocolească panourile puse pentru a semnala prezența unui șanț pe carosabil, fotbalistul a virat spre stânga și deși a frânat aproape 100 de metri, n-a putut evita contactul cu vitrina supermarketului Zanfir.

Masina a lovit colțul magazinului, a ajuns cu botul în pământ, pe verticală, după care s-a prabușit "rupându-se" în două și provocând un zgomot asurzitor. Era ora 3:04, momentul fiind surprins de camerele video "activate" și aflate în interiorul supermarketului. Imaginile surprinse pe caseta video au arătat cât de puternic a fost impactul, în condițiile în care mașina a urnit din loc un seif care cântărește mai mult de o tonă, aflat chiar în colțul magazinului și care "aproviziona" un bancomat.

Expertul tehnic, Virgil Flauric, spune ca "tânărul a acționat concomitent sistemul de frânare cu executarea manevrei de virare spre stânga, tipic pentru conducătorii auto fără experiență."

Cezar Dinu a murit după 22 de zile

Cezar Dinu a fost internat la Spitalul Județean Focșani, pentru ca, după câteva ore, cum starea lui era foarte gravă, medicul Mihail Cârstea, șeful secției ATI, să decidă ca jucătorul să fie transferat la Spitalul "Floreasca" din București. Lovit la cap, torace și abdomen, Dinu a rezistat 22 de zile în comă, murind pe 16 martie 2003. Cheltuielile de spitalizare a lui Cezar Dinu, în valoare de 389 de milioane de lei, vor fi suportate de către Ionuț Botezatu, dacă acesta va fi găsit vinovat.

În timpul anchetei, Ionuț Botezatu și-a recunoscut faptele. Contactat telefonic de reporterii noștri, fotbalistul a refuzat să comenteze hotărârea Parchetului, spunând că este in vestiar după meciul pe care actuala sa echipă, Olimpia Rm Sărat l-a câștigat, ieri, cu scorul de 1 - 0 în fața formației Dinamo Tulcea. Potrivit Codului Penal, dacă va fi găsit vinovat, Ionuț Botezatu riscă o pedeaspă cu închisoarea cuprinsă între 5 - 15 ani. (Dan CHIRIAC, Marius GRIGORESCU)-Articol publicat în Ziarul de Vrancea pe 15.11.2003

Citiți și :Fotbalistul Ionut Botezatu, condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.