Sport

Începe treaba grea în Canada

Ziarul de Vrancea
6 aug 2017 510 vizualizări

Irina Begu și Sorana Cîrstea s-au calificat pe tabloul principal la Toronto, turneu la care Simona Halep este favorită numărul 2 * săptămâna trecută nu s-a încheiat prea bine pentru jucătoarele noastre la Washington

* Turneul de tenis feminin de la Washington nu s-a încheiat cu bine pentru jucătoarele noastre. Simona Halep a abandonat partida cu rusoaica Ekaterina Makarova (58 WTA) la scorul de 6-2, 3-6, 0-1 motivând că i s-a făcut rău din cauza căldurii excesive). Monica Niculescu a cedat și ea, scor 3-6, 4-6 în fața germanei Julia Görges. Monica a fost învinsă și la dublu, deși a avut o parteneră redutabilă, indianca Sania Mirza, cedând după un meci greu, scor 6-1, 5-7, 8-10 în fața unui cuplu improvizat, Eugénie Bouchard / Sloane Stephens (Canada /SUA). Anterior perechea nord-americană a trecut de o altă jucătoare română, Patricia Țig, împreună cu uzbeka Nighina Abduraimova. Patricia s-a plâns de dureri de cot și cuplul  abandonat la scorul de 2-6, 0-1. În fine, în turneul masculin, echipa Jean-Julien Rojer  /Horia Tecău (Olanda / România) a fost învinsă cu 6-7, 6-4, 7-10 de puternicul cuplu , Marcelo Melo/Lukasz Kubot (Brazilia/Polonia).

* Dar Washington s-a terminat, jucătoarele noastre au luat drumul Canadei, pentru “Rogers Cup” din Toronto, turneu cu premii în valoare totală de 2.735.139 de dolari. Monica Niculescu s-a retras în ultimul moment din calificări, unde ar fi trebuit s-o întâlnească pe Ana Bogdan. Dintre cele patru jucătoare prezente în calificări la Toronto, trei au trecut cu bine de primul tur: Irina Begu, a doua favorită (38 WTA), a trecut cu 6-3, 6-4 de japoneza Miyu Kato (165), iar în turul II a învins-o cu 6-4, 6-2 pe australianca Lizette Cabrera (160), calificându-se pe tabloul principal. Același lucru l-a realizat și Sorana Cîrstea (54), învingătoare în primul tur cu 6-4, 6-1 în fața canadiencei Alexandra Wozniak (264) și apoi în fața italiencei Camila Giorgi (83). Patricia Țig (134)ins-o în primul meci pe rusoaica Natalia Vihlianțeva (65 WTA) cu 6-3, 6-1 și s-a confruntat în cursul nopții cu croata Donna Vekic (51). Singura care a ratat primul tur a fost Ana Bogdan (105) învinsă de Ekaterina Aleksandrova (90) din Rusia. Pe tabloul principal se află și Simona Halep, favorita nr. 2, care va juca direct în turul secund, cu învingătoarea întâlnirii dintre croata Mirjana Baroni și americanca Madison Keys.  

Varianta masculină a “Rogers Cup” se joacă la Montreal. Turneul este dotat cu cu premii în valoare totală de 4.917.120 de dolari. În calificări, Marius Copil (90 ATP) a fost învins cu 6-7, 3-6 de canadianul Frank Dancevic (357 ATP)!

 

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

* Elena Ruse (283 WTA) a câștigat turneul ITF de la Bad Saulgau (Germania), dotat cu premii în valoare totală de 25.000 de dolari, după ce a învins-o în finală pe americana Chiara Scholl (448). Elena Gabriela Ruse a jucat și la dublu la Bad Saulgau. Ea și jucătoarea cehă Jesika Maleckova au fost elimnate în semifinale.  Proba de dublu a fost câștigată de perechea care a trecut în semifinale de Ruse și Maleckova, Anna Kalinskaia/Ipek Soylu (Rusia/Turcia), cap de serie numărul unu. Kalinskaia și Soylu au învins în finală cuplul Nicoleta Dascălu/Cristina Dinu.

În schimb, Mihaela Buzărnescu (142) s-a oprit în finala turneului ITF Woking (Marea Britanie), dotat cu premii în valoare totală de 25.000 de dolari. Ea a pierdut cu 4-6, 6-1, 4-6 în fața italiencei Jasmine Paolini (133).

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.