Sport

“Îmi asum convocarea lui Lobonț”

Ziarul de Vrancea
19 sep 2017 585 vizualizări

Spune Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, motivând această decizie prin talentul portarului veteran de catalizator al vestiarului

Directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, a declarat, ieri, că l-a convocat pe portarul Bogdan Lobonț pentru a fi un catalizator al vestiarului echipei naționale, nefiind obligatoriu ca el să joace Stoichiță a afirmat că jucătorii echipei naționale sunt într-o stare de "letargie" și din acest motiv a fost ales Cosmin Contra ca selecționer, un tehnician ce poate motiva foarte bine fotbaliștii. "Echipa națională este letargică la ora actuală, cu jucători foarte buni, după părerea mea. Letargia asta trebuie înlăturată. Nu știu de ce s-a ajuns la starea asta, nu fac eu analiza, dar în primul rând îți trebuie un antrenor care să revitalizeze și să remotiveze această echipă națională. Îți trebuie un antrenor care să știe să aducă plăcerea de a veni și a juca fotbal. E cel mai important lucru. Celalte sunt secundare, toată lumea știe tactică, știe să antreneze o echipă. Talentul este în primul rând psihologic. Am avut pe listă antrenori care puteau să facă asta, nu asund că am avut discuții cu mai mulți antrenori, nu mă întrebați că nu vă spun. Înaintea lui Cosmin, s-a urmat o logică a votului, a numărătorii, a statisticii. Noi nu am fost împotriva lui Daum, am făcut front comun împotriva tuturor atacurilor care au fost chiar dacă nu a avut rezultate", a declarat Stoichiță, la Digi Sport.

Stoichiță spune că s-a consultat cu antrenorul Cosmin Contra în privința selecției jucătorilor pentru ultimele meciuri din preliminariile CM din 2018. "Ar fi culmea să spun că nu am vorbit cu Cosmin, el devine omul cel mai important pentru noi și pentru fotbal din punct de vedere al lotului național. Are libertate totală de acțiune. Este decizia Comisiei Tehnice împreună cu conducerea administrativă, pe care ne-o asumăm. Îmi asum și convocarea lui Lobonț,  în cadrul acestei strategii de revitalizare, remotivare, Lobonț dacă vine, nu e obligatoriu să joace, el nu ia locul niciunui alt portar. Lobonț este un catalizator al vestiarului. La 39 de ani, Lobonț e în continuare la Roma și nu e italian", a explicat el.

întrebat dacă este posibil ca Adrian Mutu să primească o funcție la FRF, Mihai Stoichiță a răspuns: "Adi e în funcția de director general la Dinamo. Oricine își dorește un astfel de personaj fotbalistic în cadrul grupului pe care îl reprezintă. Dacă Adi se va înțelege cu președintele Burleanu - el nu poate fi tehnic acum - pentru o funcție administrativă în cadrul federației, nu va fi niciun fel de problemă. Dar am înțeles că este într-o postură foarte bună la Dinamo, e foarte apreciat acolo și are foarte multă putere.", a încheiat tehnicianul asemuit cândva cu Marcello Lippi.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.