Sport

Iluzii palide la rugby

Ziarul de Vrancea
11 mar 2018 578 vizualizări

România a învins Belgia în Rugby Europe Championship, dar prezența directă a tricolorilor la Cupa Mondială depinde de un eșec al Spaniei în Belgia * antrenorul Lynn Howells și colaboratorii săi au demisionat de la echipa “Stejarilor”

Selecționata de rugby a României învins, sâmbătă, la Buzău, echipa Belgiei, scor 62-12 (29-5), în etapa a patra a Rugby Europe Championship, însă șansele de calificare directă la Cupa Mondială sunt minime. Cum era și de așteptat, meciul a fost un antrenament cu public al românilor, care au înscris nouă eseuri, față de două ale oaspeților.

Belgienii nu au rezistat decât primele 10 minute, scorul fiind deschis prin acordarea unui eseu de penalizare în favoarea jucătorilor români, pentru ca în minutul 16, Jack Umaga să izbutească a doua încercare.

După alte șapte minute, căpitanul Stelian Burcea a culcat, la rândul său, balonul  în terenul de țintă advers, Calafeteanu transformând cel de-al treilea eseu.

Scorul pauzei a fost 29-5, Kuselo Moyake marcând al patrulea eseu al partidei pentru ''Stejari'', în minutul 29, transformat de Calafeteanu, acesta din urmă transformând și o lovitură de pedeapsă, în timp ce oaspeții au pus, printr-un eseu reușit de Benjamin Cocu.  Partea a doua a jocului a fost, de asemenea, la discreția elevilor lui Lynn Howells, care au beneficiat de alte două eseuri de penalizare, în minutele 46 și 72, pe fondul unor erori repetate ale defensivei Belgiei, Kuselo Moyake ('51), Ionuț Dumitru ('54) și Ionel Badiu ('64) fiind autorii altor trei încercări pentru tricolori, două transformate, una de Cătălin Fercu,  alta de Florin Vlaicu. În ultimele secvențe ale partidei, Ervin Muric a izbutit al doilea eseu pentru belgieni, transformat, scorul final fiind 62-12.

Calificarea directă la Cupa Mondială este, totuși, compromisă. Echipa României trebuie să se claseze pe primul loc într-un clasament cumulat al ultimelor două ediții (deoarece într-un an se dispută numai câte un singur meci cu același adversar), exceptând Georgia, calificată direct după ultima ediție a Cupei Mondiale. Astfel, victoria de anul trecut asupra rugbiștilor gruzini este eliminată din clasament, iar partida de la Tbilisi nu are miză sub acest aspect. Au contat enorm eșecurile din partidele cu Germania (2017) și Spania (2018). În acest clasament, România are 29 de puncte, iar Spania – care a învins ieri cu 84-10 echipa Germaniei – are 26 puncte. Însă ibericii mai au un meci important de jucat, în deplasare, cu Belgia și au șanse mari să câștige și să depășească pe “Stejari”. Pentru echipa României va urma, cel mai probabil, un traseu sinuos spre Cupa Mondială: cu Portugalia (câștigătoarea Rugby Europe Trophy), cu Samoa (tur-retur) și, în ultimă instanță într-un turneu de recalificare cu Canada, o echipă din Africa și una din Asia-Oceania.

Colac peste pupăză, după victoria de la Buzău,  antrenorul principal al naționalei României, Lynn Howells, și principalii săi colaboratori, Rob Moffat și Massimo Cuttitta, au demisionat.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.