Sport

Handbaliștii seniori de la CSM Focșani 2007 au pierdut meciul din deplasare la Bacău în etapa nr 24 a LNMH

Ziarul de Vrancea
23 apr 2024 770 vizualizări
 CSM Bacău- CSM Focșani 2007: 27-25 (14-12)
Meciul din etapa nr. 24-a Ligii Naționale Masculine de Handbal(LNMH) s-a disputat duminică, 21 aprilie 2024 de la ora 18:00, în Sala Sporturilor ,,Narcisa Lecușanu" din Bacău.

 Formația CSM Focșani 2007:Marocico, Cloșcă, Bucătaru - Rață, Pavlov, Golea, Miroiu (cpt.), Trkulja, Toboșaru, Mocanu, Marijanac, Lazoreac, Roșu, Eros, Simsar, Makrishin.

Staff tehnic: Dalibor Cutura, Viorel Ciubotaru, Marko Isakovic, Ionuț Vasile

Goluri CSM Focșani 2007:Marijanac-6, Simsar-4, Makrishin-4, Miroiu-3, Rață-3, Trkulja-2, Roșu-2, Eros-1.

 Antrenorul principal al echipei de handbal masculin seniori CSM Focșani 2007, Dalibor Cutura: ,,Un meci în care am încercat și am făcut tot posibilul să obținem victoria, am fost în joc până la final, dar norocul nu s-a uitat la noi de data asta.Trebuie să ne revenim cât mai repede pentru că avem un meci cu Clujul, pe care trebuie și vrem să-l câștigăm."

 Următoarea partidă din Liga Națională (etapa a 25-a)  pentru echipa de handbal masculin seniori CSM Focșani 2007 este programată duminică, 28 aprilie, de la ora 17.30, în Sala Sporturilor ,,Alin Moldoveanu" din Focșani, în compania formației CS Universitatea Cluj.

 Miercuri, 1 mai, este programat meciul din sferturile de finală ale Cupei României dintre CS Minaur Baia Mare și CSM Focșani 2007.

Partida se va disputa în Sala ,,Lascăr Pană" din Baia Mare

Citiți și postarea activată pe contul de facebook , Clubul Sportiv Municipal Bacău după finalul meciului CSM Bacău- CSM Focșani 2007: 27-25 (14-12)

O victorie importantă și de mare luptă!

CSM Bacău – CSM Focșani 27-25 (14-12) / Liga Zimbrilor, et. 24

Așa cum anticipam, ca să câștigi contra Focșaniului trebuie să muncești din greu! Rezultatul a stat în cumpănă până în ultimul minut, pe fondul unei evoluții foarte bune a apărărilor celor două formații, într-o atmosferă teribil de tensionată. Nervozitatea continuă a fost nota dominantă a partidei, reflectată printr-o sumedenie de eliminări de 2 minute, trei cartonașe roșii, avertismente la bancă și multe intervenții ale observatorului federal pentru a menține ordinea printre antrenori și rezerve. Desigur, cam așa se întâmplă la toate meciurile Focșaniului, dar nici Leonard Bibirig n-a fost ușă de biserică în această partidă. Însă antrenorul Bacăului a luat decizii foarte bune în timpul partidei, a introdus jucătorii potriviți și a dovedit că a pregătit foarte bine meciul.

Repriza întâi a fost dominată de CSM Bacău, care a avut mai tot timpul un avantaj de trei goluri, însă a ratat un ultim atac și a intrat la cabine cu două goluri avantaj. În această perioadă, a fost și un fault serios la Virbauskas, vârful nostru de lance, cheia care a desfăcut mereu apărarea vrânceană trebuind să stea pe bancă minute bune. Dar CSM Bacău s-a descurcat destul de bine și fără lituanian! De la cabine s-a întors o echipă oaspete care și-a ridicat nivelul apărării, a avut un joc colectiv eficient în atac și a beneficiat de intervenții bune ale portarilor Marocico și Cloșcă. De partea cealaltă, CSM Bacău a intrat, pentru o perioadă, în criză de idei, permițându-i adversarei să răstoarne scorul (15-16) și chiar să se detașeze la două goluri diferență (16-18). Tot în această perioadă i-am pierdut pe Esteki – care a primit roșu direct pentru un gest de nervozitate, și pe Gabi Bujor, care a excutat un 7 metri direct în capul lui Cloșcă, fiind trimis în tribună. Ei bine, în aceste momente grele pentru CSM Bacău, publicul a fost excepțional și a salvat situația! Focșaniul venise cu o galerie zgomotoasă, care și-a făcut bine datoria. Doar că a fost nevoită să se confrunte nu cu o altă galerie, ci cu întregul public băcăuan, care a injectat încredere în sufletele favoriților. CSM Bacău a egalat la 19, în min. 45, și a trecut din nou în avantaj în min. 48. După care s-a mers cap la cap, cu gazdele având mereu avantaj de un gol și fiind egalate, până la 24-23 în min. 58. Jocului colectiv bine pus la punct al Focșaniului, Bacăul i-a opus realizări individuale ale lui Virbauskas (de neoprit, lituanianul!), Belchite și Dobrincu. A fost o perioadă deosebit de apăsătoare pentru ambele formații, deoarece se simțea că cine greșește de două ori la rând își scapă și adversara din mână. Și prima care a cedat a fost CSM Focșani, obligată fiind și de intevențiile excepționale ale lui Tudor Stănescu. Ne-am dus la 25-23 și 26-24, iar oaspeții intrau în criză de timp! Dar s-a întâmplat ceva favorabil pentru vrânceni, pentru că spectatorilor băcăuani niciodată nu le este dat să trăiască un final de meci fără puls ridicat! Edi Belchite tocmai primise o eliminare de două minute și urma să jucăm finalul de meci în inferioritate numerică! Yakup transformă un 7 m și duce scorul la 26-25, pierdem o minge în atac, dar Marijanac greșește o pasă pe contraatac! În disperare de cauză, Focșaniul se apără foarte avansat, însă ai noștri se descurcă, iar Rogulski este pus în valoare pentru 27-25, scorul final!

Marcatori

CSM Bacău: Virbauskas 11, Esteki 3, I. Stănescu 2, Dobrincu 2, Belchite 2, Rogulski 2, M. Bujor 1, G. Bujor 1, Brăescu 1, Dospinescu 1, Ushal 1; antrenor – Leonard Bibirig;

CSM Focșani: Marijanac 6, Yakup 4, Makrishin 4, Rață 3, Miroiu 3, Trkulja 2, Roșu 2, Eros 1; antrenor – Dalibor Cutura.”-Clubul Sportiv Municipal Bacău

Citiți și:Rezultatele complete ale etapei nr 24 a Ligii Naționale Masculine de Handbal(LNMH)

Citiți și:Clasamentul la zi după etapa nr 24 a Ligii Naționale Masculine de Handbal(LNMH)

Citiți și:Programul etapei nr 25 a Ligii Naționale Masculine de Handbal(LNMH)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.