Sport

Gustul unei victorii chinuite

Ziarul de Vrancea
10 dec 2018 390 vizualizări

România a învins cu 27-25 (10-12) echipa Spaniei la Campionatul European de handbal feminin și joacă astăzi, de la ora 19:00, cu echipa Ungariei pentru calificarea în semifinale

Naționala de handbal feminin a României a învins, marți, la Nancy, reprezentativa Spaniei, cu scorul de 27-25 (10-12), în penultimul meci din grupa a II-a, la CE din Franța.  Naționala feminină de handbal a României a lăsat mult de dorit în primele 30 de minute, în care a fost condusă tot timpul, chiar și la diferențe mari, 1-6 sau 3-8. Extremele n-au contat nici de această dată, doar Cristina Florică a reușit să marcheze. Eliza Buceschi și Cristina Neagu au dus greul primei reprize, reușind să înscrie de trei, respectiv de patru ori. Au mai punctat Crina Pintea și Gabriela Perianu, în timp ce Denisa Dedu a apărat poarta României în repetate rânduri .  Handbalistele tricolore au început în inferioritate partea secundă a meciului, după ce Gabriela  Perianu a fost eliminată în minutul 29. Jucătoarele noastre au prins însă curaj în cea de-a doua repriză și au reușit să marcheze chiar și în inferioritate numerică, iar în minutul 42 au reușit să preia conducerea partidei, prin Cristina Florică (15-14). Tot ea a reușit să aducă pentru prima dată două puncte avans pentru România (19-17). În minutul 53, handbalistele naționalei României s-au detașat la trei goluri diferență, diferență menținută de jucătoarele noastre până aproape de final, când în ultimul minut, handbalistele din Spania au redus ecartul la două goluri. Pentru România au marcat Cristina Neagu 7 goluri, Crina Pintea 6, Eliza Buceschi 4, Cristina Florică 3, Valentina Ardean  2, Cristina  Geiger 2, Gabriela Perianu 1, Cristina Laslo 1, Laura Chiper 1, iar din tabăra iberică s-au remarcat Mireya Gonzalez 6, Nerea Peña și Alicia Fernandez, câte 5 reușite.

MVP-ul meciului a fost desemnată Crina Pintea, pivotul echipei noastre. ”A fost foarte greu, a trebuit să luptăm împotriva tuturor, nimeni nu e de partea noastră. Azi, chiar a fost o luptă grea și împotriva arbitrelor. Am început greu, însă important e că am rămas unite și am luptat până în ultima secundă. Ne bucurăm că am câștigat și ne ducem mai aproape de visul nostru, de ceea ce ne dorim. Cu Ungaria va fi un meci foarte, foarte greu, dar ne dorim să dăm până la ultima picătură de energie și să câștigăm”, a declarat Crina Pintea, la TVR. Portarul Denisa Dedu a precizat la rândul său: ”Știam că nu va fi un meci ușor, știam că Spania are jucătoare valoroase, care luptă tot timpul, dar în final am câștigat și asta e cel mai important. Ca echipă, probabil, noi am fost mai bune. E important acum să ne recuperăm, nu avem timp de odihnă, mâine jucăm cu Ungaria, vom trata totul foarte serios și gândul e doar la victorie. Indiferent de adversar, cel mai important e să fim la capacitate maximă. Ne dorim extraordinar de mult să fim în semifinale, consider că merităm, am făcut meciuri bune și acesta e țelul nostru: să ajungem acolo”.

România a acumulat șase puncte și pentru a-și asigura calificarea în semifinale, are nevoie de victorie în meciul cu Ungaria, care se dispută astăzi, de la ora 19:00, tot în sala din Nancy. Aseară s-a disputat în aceeași grupă partida Olanda – Germania iar astăzi se joacă meciurile: Danemarca – Muntenegru, Suedia – Rusia și Serbia – Franța (grupa I, Spania – Norvegia, Ungaria – România  și Olanda – Germania (grupa a II-a).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.