Sport

Gura păcătosului amendă plătește

Ziarul de Vrancea
7 sep 2017 568 vizualizări

Gigi Becali a primit două sancțiuni, una pentru comportare jignitoare la adresa FRF, a doua pentru afirmații rasiste

Finanțatorul FCSB, Gigi Becali, a fost suspendat șase luni, respectiv patru luni, de Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal în două dosare, sancțiuni decise miercuri.  În plus, Becali a fost penalizat cu 130.000 de lei.  Deciziile din cele două dosare sunt următoarele, conform site-ului FRF. În primul dosar, Becali a fost sancționat pentru “comportarea jignitoare, calomnioasă și declarații care afectează imaginea fotbalului", vizavi de conducerea Federației Române de Fotbal și a selecționerului Christoph Daum, iar în cel de-al doilea pentru “rasism, xenofobie, discriminare și denigrare”, în cazul unor declarații rasiste la adresa jucătorilor FCSB, Moke și Muniru.

Becali susține că suspendarea dictată de Federația Română de Fotbal în cazul său va fi anulată, el menționând că va ataca hotărârea și în instanță. "O să se anuleze, o să o atac și în instanță civilă. Problema este mentalitatea, adică îl ataci pe șeful meu, stai că-ți dau la cap. Când o să se termine în România chestiunea asta? Când o să avem judecători și comisii adevărate? Dacă ei se supun lui Burleanu, dacă el Burleanu a putut să stăpânească, vă dați seama ce oameni slabi avem în toată federația și în tot fotbalul?", a spus Becali la Pro X. El a precizat că nu înțelege de ce a fost suspendat. "Nu înțeleg de unde până unde. Nu are de unde să-mi dea suspendare. Nici nu m-am dus la comisie, doar am trimis scris. Nu vreau să stau în fața la orice om de nimic ca să judece pe mine. 65.000 că, vezi Doamne, i-am zis lui Daum drogangiu. Păi a fost condamnat pentru consum de droguri. A doua, că am spus că jucătorii din Africa, că nu poți să te înțelegi de ei că n-au educație. N-am nicio problemă de culoare, de discriminare, eu am o problemă de adaptare", a explicat Becali.

Latifundiarul a menționat că nu poate fi considerat finanțator la FCSB și clubul nu trebuia amendat. "Clubul ce vină are? N-am nicio treabă cu clubul, nici măcar finanțator nu mai pot fi numit pentru că eu nu mai finanțez, mi-am luat banii. Sunt niște lucruri în România… te crucești. Nu au cum să nu mă lase să merg la meciuri, cum adică, asta înseamnă pușcărie",  a conchis Becali, care probabil va executa doar prima sancțiune, cea mai mare

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.