Sport

God Save The Queen!

Ziarul de Vrancea
13 iul 2019 1016 vizualizări

Simona Halep a realizat ceea ce marele Ilie Năstase n-a reușit niciodată * a câștigat turneul de la Wimbledon, după ce a zdrobit-o în mai puțin de o oră pe Serena Williams în finală * totodată, Simona a devenit membră a celui mai exclusivist club din lume: All England Lawn Tennis And Cricket Club

Simona Halep a câștigat turneul de la Wimbledon, al doilea de categoria Grand Slam din carieră, după ce a învins-o, sâmbătă, în finală, cu scorul de 6-2, 6-2, pe americanca Serena Williams după numai 55 de minute de joc. A fost al patrulea turneu de Grand Slam la simplu câștigat de un reprezentant al României, după cele cucerite de Ilie Năstase în 1972 la Forrest Hills și 1973 la Roland Garros, acolo unde s-a impus și Virginia Ruzici în 1978. De asemenea, Virginia este prima din România care căștigă cel mai vechi și prestigios turneu de tenis din lume, celelalte două finale de simplu fiind pierdute de Ilie Năstase în 1972 și 1976. La Wimbledon, Năstase a mai câștigat două turnee de dublu mixt și unul de dublu masculin, iar Horia Tecău a câștigat turneul de dublu masculin. Totodată, Wimbledon este al 19-lea turneu câștigat în carieră de către Simona Halep.

Simona Halep a reușit jocul perfect în finală, a fost ca un taifun, pe tot terenul, a lovit cu precizie chirurgicală și nu i-a lăsat nimic de făcut Serenei Williams. Aceasta este a doua victorie pentru Halep în 11 meciuri cu Williams. În setul I, agresivitatea și unghiurile deschise au fost de partea americancei, însă Halep s-a apărat exemplar și a contraatacat devastator. Mișcarea și precizia loviturilor au fost în dreptul Simonei Halep, care a ajuns incredibil la unele mingi ce păreau imposibil de returnat. Însă românca le-a ajuns și le-a trimis înapoi imparabil. La acest joc foarte bun al Simonei Halep s-au adăugat și obișnuitele greșeli neforțate pe care Serena Williams le face în partidele ei. Astfel, a rezultat un aproape de necrezut 4-0 pentru jucătoarea română, în 11 minute, cu break-uri în primul și al treilea game. Williams a făcut apoi un foarte bun game cu serviciul și a apărut și ea pe tabelă. Halep a avut probleme singura dată la serviciu în jocul al șaselea, când a fost nevoită să salveze o minge de break. Dar ea a putut să treacă peste acest obstacol și să ridice scorul la 5-1. După un nou game alb reușit de americancă, Simona a închis setul, cu 6-2. Serena a părut că echilibrează jocul în setul al doilea, când, la început, a servit mai bine. Simona a fost prea bună pentru adversara ei ca să fie impresionată de câtva servicii reușite ale americancei, astfel că, la 2-2, a găsit breșa în jocul rivalei și a făcut break-ul. După încă un break la 4-2, Halep a servit pentru meci și a făcut-o fără să-i lase vreo șansă adversarei, punând capăt partidei cu alt 6-2, după 55 de minute. „Niciodată nu am jucat mai bine ca azi. Serena a fost mereu o inspirație. Am jucat mereu pentru a fi în fața lojei regale. Am avut mari emoții, stomacul meu nu a fost prea bine azi. Nu voi uita niciodată această zi, a fost visul mamei mele, îi mulțumesc pentru tot”, a declarat Halep pe teren, la finalul meciului. Serena și-a arătat întreaga apreciere: „A jucat excepțional, jos pălăria, felicitări pentru tot”, a spus jucătoarea cu zece ani și o zi mai vârstnică decât Simona Halep.

Statistici zdrobitoare de partea româncei

Numai trei greșeli neforțate a comis Simona Halep în finala jucată, sâmbătă, la Wimbledon.  În același timp, Halep a trimis 13 lovituri direct câștigătoare. Serena Williams a avut mai multe lovituri câștigătoare, 17, dar a comis și 26 de greșeli neforțate. Serviciul Simonei Halep a fost la cele mai înalte cote din cariera ei: 76 la sută reușită a primului, nicio dublă greșeală (68 la sută pentru rivală). Dintre acestea, a convertit în puncte 83 la sută (59 la sută Williams). Și serviciul al doilea a fost rezonabil, cu 45 la sută puncte făcute cu el (47 la sută, Williams). Tot ca o dovadă a serviciului excelent al româncei este faptul că a avut de salvat doar o minge de break. Jocul bun al Simonei Halep împotriva venirilor la fileu ale Serenei au făcut ca ceasta din urmă să convertească numai patru din 11 asemenea ocazii. Simona Halep a câștigat în total 55 de puncte, iar americanca numai 38. Românca a alergat 387 de metri, Williams doar 340 de metri.

Simona este bună de cinste

Simona Halep a intrat, sâmbătă, în rândul membrilor de onoare al All England Lawn Tennis and Croquet Club, unul dintre cele mai exclusiviste cluburi din lume. Forbes scrie că sunt două posibilități ca o femeie să intre în rândul membrilor, să câștige turneul de la Wimbledon sau să se mărite cu un prinț englez. Cu o vechime de peste 150 de ani, All England Club are 565 de membri, dintre care 375 sunt plini (numărul maxim), iar o mie de persoane sunt pe listele de așteptare. Membrii sunt împărțiți pe categorii, plini, pe viață, de onoare (primele trei categori nu trebuie să depășească 500 de persoane în total), temporari și temporari juniori. Taxa anuală de membru este nesemnificativă, „câte o masă pentru patru persoane la un restaurant standard din Londra”. Un aspirant la calitatea de membru trebuie propus și susținut de patru membri plini. Membrii de onoare, categorie din care face parte, începând de sâmbătă și Simona Halep, sunt în jur de 70, majoritatea foști campioni sau persoane care au adus importante servicii tenisului. Ducesa de Cambridge, Kate Middleton, este tot în această categorie, din 2013, dar a devenit patroana clubului, succedându-i în această poziție reginei Elisabeta a II-a, începând de anul trecut. Membrii temporari sunt în număr de 120, fiind aleși de comitetul clubului. Membrii temporari sunt de obicei tineri jucători de tenis.

Membrii plini și pe viață beneficiază de toate privilegiile, cum ar fi loc pe Terenul Central, ușurință în procurarea biletelor pentru turneul de la Wimbledon, acces la facilitățile complexului, terenuri, sală de gimanstică, vestiare cu băi de marmură. Odată devenit membru plin, puțini pierd această calitate, astfel că locurile devin disponibile doar după un deces. Tim Henman, fost tenisman, ai cărui părinți sunt membri, a declarat că este mai ușor să câștigi turneul de la Wimbledon ca să devii membru. Membrii nu au voie să intre în club în blugi, iar pe terenuri trebuie să fie întotdeauna îmbrăcați în alb. 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.