Sport

Gata cu handbalul

Ziarul de Vrancea
11 mai 2020 891 vizualizări

Cluburile au votat pentru închiderea campionatelor

Reprezentanții cluburilor din cele două ligi naționale de handbal, masculină și feminină, au votat în majoritate pentru închiderea sezoanelor competiționale din cauza pandemiei de coronavirus, a declarat, ieri, pentru AGERPRES, președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu. „Cluburile au votat în majoritate să se închidă sezonul. În ceea ce privește clasamentul la feminin noi am prezentat Consiliului de Administrație toate strategiile, inclusiv cele discutate ieri și astăzi, pentru că am dorit să fim prevăzători, și așteptăm hotărârea Consiliului de Administrație”, a afirmat Dedu. Decizia finală va fi luată în cadrul ședinței Consiliului de Administrație, programată la 18 mai. Federația Europeană de Handbal (EHF) a solicitat luni ca până la 1 iunie toate asociațiile naționale să trimită numele campioanelor, ceea ce înseamnă că întrecerile interne, atât la feminin cât și la masculin, este posibil să continue în acest sezon doar cu meciuri din a doua parte a clasamentului. „ Da, ne-a stricat planurile această decizie, ne-ar fi plăcut să putem, ținând cont de situația actuală, să ne ducem până la 1 iulie, adică să terminăm sezonul competițional, dar asta este decizia EHF. Nu mai discutăm acum”, a declarat Dedu. Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal votase, lunea trecută, în majoritate, pentru reluarea competițiilor în luna iunie. La feminin, în luptă pentru titlu, la întreruperea Ligii Florilor din cauza pandemiei de coronavirus, erau campioana SCM Râmnicu Vâlcea, ocupanta primului loc, cu 43 puncte (18 jocuri), și vicecampioana CSM București, aflată pe locul secund, cu 43 puncte (17 jocuri).La masculin, primul loc e ocupat de campioana CS Dinamo București, cu 55 puncte (21 jocuri), urmată de AHC Potaissa Turda, 50 puncte (22 jocuri). Decizia finală pentru campionatul feminin, ca și pentru disputarea turneelor finale ale Cupei României va fi luată în cadrul ședinței Consiliului de Administrație, programată la 18 mai.Totodată. campioana la handbal masculin, Dinamo București, a anunțat, după videoconferința consultativă a FRH cu cluburile masculine, că acestea au votat pentru eliminarea regulii cu trei jucători extracomunitari, dar și pentru încheierea sezonului și acordarea de medalii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.