Sport

Galerie foto | Primul turneu de șah din acest an, la Focșani, dedicat Zilei Marinei

Anton Soare
13 aug 2019 2439 vizualizări

În fiecare an la 23 aprilie românii sărbătoresc Ziua Forțelor Terestre, categorie de forțe al cărei patron spiritual este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe – Purtătorul de Biruință, la 20 iulie sărbătoresc Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene, aflate sub patronajul Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul iar la 15 august sărbătoresc ZIUA MARINEI ROMÂNE, aflată sub ocrotirea Sfintei Fecioare Maria.

Primele două momente au fost marcate de șahiștii care fac pregătire la sala de șah a C.S.M. Focșani 2007 din incinta Sălii Sorturilor Vrancea prin două concursuri desfășurate în perioadele 21-25 aprilie și apoi 16-20 iulie 2019. Competiția de șah dedicată Zilei Marinei se desfășoară anul acesta defalcat pe mai multe turnee mici. Primul turneu s-a desfășurat luni 12 august și a fost rezervat fetelor legitimate și nelegitimate U12 ani.

S-a jucat șah rapid, sistem turneu (fiecare cu fiecare). Pe primele trei locuri s-au clasat în ordine Giulia Lungu, Ileana-Veronica Nițu și Ingrid-Ștefania Alexă. S-au mai remarcat Andreea-Alexandra Vlad și Maia-Ștefania Călin.

Competiția a fost o reușită și trebuie remarcată în mod deosebit prin prisma prezenței fetelor U12 (născute în 2007) și U11 (născute în 2008). Dacă la fete U10, U9 și U8 de cele mai multe ori stăm binișor cu prezența, la fete peste 10 ani prezența este mai slabă și în ultimii ani nu prea au mai fost concursuri separate (numai pentru fete), acestea de cele mai multe ori jucând la fiecare categorie de vârstă câte trei-patru sau chiar mai puține în aceleași turnee cu băieții, nereușindu-se să fie prezente pentru un turneu separat mai multe din aceeași categorie de vârstă, așa cum s-a putut la acest ultim turneu.

Chiar dacă foarte mulți copii și juniori sunt în tabere, la bunici sau cu părinții în diferite stațiuni, competiția dedicată Zilei Marine Române continuă. Parafrazând titlul unei foarte apreciate cărți, IUBIRE FĂRĂ VACANȚĂ, a scriitoarei focșănence Mariana Viki Vârtosu, putem spune că în această vară, ca, de altfel, și în altele, la sala de șah a C.S.M. Focșani avem șah fără vacanță.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.