Sport

Frisoane în Cupa Franței

Ziarul de Vrancea
1 mar 2018 550 vizualizări

In finală se va califica sigur o echipă din Liga a III-a

O echipă din liga a treia va juca finala Cupei Franței, după ce tragerea la sorți a partidelor din semifinale a stabilit că Les Herbiers va întâlni, pe teren propriu, pe FC Chambly. Les Herbiers, club fondat în 1919, în localitatea cu același nume din regiunea Loire, oraș cu aproximativ 15.000 de locuitori, evoluează din 2015 în Campionatul Național, liga a treia franceză. După 22 de etape, Les Herbiers ocupă locul 15 (din 17) în campionat, retrogradabil, iar în sferturi, a trecut, la penaltiuri, de echipa Lens, din liga a doua. FC Chambly este un club fondat în 1989, în localitatea cu același nume din nordul Franței, cu o populație sub 10.000 de locuitori. Chambly ocupă locul 16 în "National", iar în sferturi a eliminat-o, cu 1-0, pe Strasbourg, din prima ligă. în cealaltă semifinală, Caen va primi, pe teren propriu, replica deținătoarei trofeului, Paris Saint-Germain.  Caen a învins pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (0-0), formația Olympique Lyon, calificându-se în semifinalele Cupei Franței. Golul a fost marcat de Diomande, în minutul 77. Caen este ultima formație ajunsă în semifinale. în această fază s-au mai calificat PSG și două echipe din liga a treia, Les Herbiers și FC Chambly.

* FC Barcelona a terminat la egalitate, scor 1-1 (1-0), partida disputată în deplasare, cu Las Palmas, în etapa a XXVI-a a campionatului spaniol LaLiga. Catalanii au condus cu 1-0, după reușita lui Messi, din minutul 21. Gazdele au egalat din penalti, în minutul 48, prin Calleri.  În urma acestui rezultat, FC Barcelona a acumulat 66 de puncte, ocupând primul loc al clasamentului. De pasul greșit al catalanilor a profitat echipa de pe locul secund, Atletico Madrid (61 de puncte), care s-a apropiat la cinci puncte de lider. Locul al treilea este ocupat de Real Madrid, cu 51 de puncte, iar pe poziția a patra se află FC Valencia, cu 50 de puncte.

* Formația Manchester City, liderul campionatului Angliei, a învins în deplasare, cu scorul de 3-0, echipa Arsenal Londra, în ultimul meci al etapei a XXVIII-a din Premier League. Golurile au fost marcate de Bernardo Silva  (’15), David Silva (’28) și Leroy Sane (’33). În minutul 53, Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal) a ratat un penalty. Manchester City este lider în clasament, cu 75 de puncte, iar Arsenal este pe locul șase, cu 45 de puncte.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.