Sport

Franța pune artileria grea pe românce

Ziarul de Vrancea
7 apr 2019 601 vizualizări

Cele mai bine clasate jucătoare de tenis din Hexagon au fost convocate pentru semifinala cu România din Fed Cup

 

Căpitanul nejucător al echipei Franței, Julien Benneteau, a convocat jucătoarele cel mai bine clasate pentru semifinala cu România din Cupa Federației.  Acesta sunt Caroline Garcia (21 WTA), Pauline Parmentier (53), Alizé Cornet (54) și Kristina Mladenovic (63). Acestea vor da piept în această fază cu Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Monica Niculescu și Raluca Olaru. Imediat după întâlnirea din sferturi, în echipa Franței a izbucnit în scandal, despre care presa din Hexagon a vorbit pe larg. Kristina Mladenovic a avut maa multe nemulțumiri la adresa Carolinei Garcia și a căpitanului-nejucător Julien Benneteau. Cele două echipe, România și Franța, s-au mai întâlnit o singură dată în istorie, la Cleveland (SUA) , în 1976, pe teren neutru. Semifinala va avea loc în zilele de 20 și 21 aprilie, la Rouen, pe zgură.

Căpitanul nejucător al echipei Franței, Julien Benneteau, a declarat, luni, că formația sa nu este favorită în înfruntarea cu România: “Știm că ne așteaptă o întâlnire foarte dificilă pentru că avem în față o jucătoare foarte, foarte puternică, o sportivă cu un palmares încredibil, Simona Halep, și știm că în spatele ei este un rezervor important cu jucătoare care pot evolua la simplu, la dublu. Cred că există un real entuziasm pentru FedCup din partea lor, vor să ajungă departe, în mod clar nu suntem favoriți pe hârtie. Avem șansa de a juca în Franța, sper că vom putea să ne bazăm pe o mare afluență și pe un public numeros”, a declarat fostul tenisman. Totodată, Benneteau a precizat că există o problemă cu jucătoarea Alizé Cornet. Ea a suferit o accidentare la aductori la Miami, dar și-a reluat antrenamentele și va fi văzută de medicul echipei de Cupa Davis. Alizé Cornet a lipsit de la turneele de la Charleston și de la Lugano. “Ea a fost eaminată de medicii săi la Monaco și astăzi a revenit. Astăzi va fi văzută de medicul echipei de Cupa Davis a Franței, pentru că Bernard Montalvan este la Nice. Va profita de acest lucru, în totală transparență cu medicul nostru Stéphanie Nguyen. Înainte de plecarea la Rouen, Alizé va fi examinată de staful Fed Cup. Informațiile pe care leam acum sunt liniștitoare”, a spus Benneteau.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.