Sport

Foto | Șahistul junior U14, Adelin-Ștefan Dăscălescu-CSM Focșani 2007 performanță deosebită în Turneul de Șah Rotary Iași Copou, ediția a III-a

Ziarul de Vrancea
13 iun 2023 1198 vizualizări

Sâmbătă pe data de 10 iunie 2023,la Palas Mall din municipiul Iași, s-a desfășurat concursul de șahpentru copii și juniori „Turneul de Șah Rotary Iași Copou”.Conform prospectului publicat, această amplă competiție se află la a III-a ediție și a fost organizată de către Asociația Rotary Club Iași Copou în parteneriat cu ACS Pionii Regelui Românești și ACS Gambit Huși și cu sprijinul unui semnificativ număr de sponsori.

Au luat startul un număr total de 200 de copii șahiști repartizați pe două grupe de joc în funcție de vârstă astfel:Open A (copii cu vârsta între 12-18 ani)și Open B (copii cu vârsta sub 12 ani).

Pe ambele grupe ale întrecerii s-a jucat în sistem open elvețian pe parcursul a șapte runde de joc, fiecare concurent având la dispoziție un timp de joc de 7 minute cu incrementare de 2 secunde pentru fiecare mutare efectuată.

Evenimentul a fost intens mediatizat în format live pe platformele specializate de pe Chess.com, Facebook, Youtube și Lichess și ulterior și pe alte căi media, dorindu-se a fi și un eveniment caritabil de strângere de fonduri.

În funcție de clasamentul final, toți participanții au primit câte un premiu de participare în valoare de peste 100 de lei (șapcă, rucsac, set piese, sticlă apă din aluminiu personalizate cu însemnele turneului), iar pe parcursul concursului s-au asigurat apă, gustări și înghețată pentru toți copiii

La grupa de joc Open A, printre cei 69 jucători de șah participanți, a concurat și Adelin-Ștefan Dăscălescu (jucător junior U14 la CSM Focșani 2007), care a ocupat un merituos loc 2 în clasamentul general, dar și locul 1 la clasamentul parțial întocmit pentru juniori U14, cu un total de 6 puncte din cele 7 runde de joc.

Referitor la acest eveniment sportiv este de remarcat ceea ce își propune organizatorul (prin colaborarea cu cele două cluburi partenere cu secție de șah menționate mai sus) pe site-ul oficial:

Turneul de șah Rotary Iași Copou își propune sprijinirea copiilor din mediul rural, care practică sportul minții, prin participarea la o competiție ce le va oferi participanților oportunitatea să își dezvolte pasiunea pentru șah dar și să acumuleze o experiență de concurs valoroasă. De asemenea, evenimentul țintește să genereze un fond de burse de care să beneficieze cât mai mulți copii din mediul rural care au talent deosebit la șah dar posibilități materiale insuficiente pentru a practica sportul minții în condiții decente. La primele două ediții, desfășurate în 2021 și 2022, au participat 220 de copii care au primit premii în valoare de peste 10.000 de lei și s-a constituit un fond de burse în valoare de peste 60.000 de lei, de care au beneficiat peste 300 de copii din mediul rural, înscriși la cluburile Gambit Huși și Pionii Regelui Podu Iloaiei.Pentru mulți dintre copiii din mediul rural, șahul este șansa la o viață mai bună. Cluburile Gambit Huși și Pionii Regelui Podu Iloaiei nu doar ajută copiii să practice șah, dar îi și motivează să aibă rezultate bune la școală. Le oferă nu numai oportunitatea de a juca șah și de a se perfecționa în acest sport, dar îi ajută și să nu abandoneze studiile. Nu de puține ori au strâns fonduri pentru a le oferi copiilor dispozitive pentru a le permite conectarea la școala online sau la cursurile de șah. Turneul de șah Rotary Iași Copou își propune să asigure un sprijin suplimentar pentru copiii din mediul rural pasionați de șah”.

Informații + fotografii transmise de ing Mihai Strîmbu președintele CSM Focșani 2007


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.