Sport

FOTO | Șahistul junior Adelin-Ștefan Dăscălescu (CSM Focșani 2007), revelația competiției la Openul din Târgu Ocna și locul 3 în clasamentul general

Ziarul de Vrancea
9 apr 2023 1411 vizualizări

În perioada 30 martie -2 aprilie 2023, la Hotelul Minerva din orașul Târgu Ocna, s-a desfășurat competiția de șah clasic „Openul de Șah Minerva”. La această întrecere șahistă au luat startul un număr total de 18 jucători de șah, dintre care 15 seniori și 3 juniori legitimați la secții de șah ale unor cluburi din România, acestea fiind: CS Chessback Popești-Leordeni, ACS International Chess Club Holboca Iași, CSM Focșani 2007, ACS Regional de Șah Nord-Est Bacău, Club Șah Caissa Miercurea Ciuc, Clubul de Șah al Municipiului Baia Mare, Clubul Municipal de Șah Speranța Focșani, CS Chimia Râmnicu Vâlcea, CS Sergentul Vaslui, CS Sfinxul Iași și CSM Craiova.

Din lista competitorilor, din punct de vedere al categoriilor sportive se remarcă în mod deosebit ca fiind cei mai puternici: 1 maestru, 1 candidat de maestru și 5 jucători de categoria I.

Organizarea a fost asigurată de către CS Chessback Popești-Leordeni,  în colaborare cu Hotelul Minerva din orașul Târgu Ocna, fiind omologată național la Federația Română de Șah și internațional la Federația Internațională de Șah.

Competiția s-a desfășurat pe o grupă de joc în sistem elvețian pe parcursul a 7 runde de joc, celor mai bine clasați în clasamentul final, dar și pe categorii de vârstă organizatorii le-au acordat diplome, cupe, medalii și premii în bani.

La această întrecere șahistă, de la CSM Focșani 2007 a participat și Adelin-Ștefan Dăscălescu (junior la categoria de vârstă sub 14 ani) care a fost revelația întrecerii, realizând un total de 5 puncte din cele 7 partide jucate, astfel ocupând un neașteptat loc 3 în clasamentul general.

Pe primul loc s-a clasat maestrul Aurelian Ciobanu de la CS Sergentul Vaslui,cu 6 puncte, iar pe locul doi jucătorul de categoria a I-a Alexandru-Bogdan Vișoescu de la CS Chimia Râmnicu Vâlcea, cu 5,5 puncte.

Participarea cu succes a lui Adelin la acest concurs de șah este un semn bun pentru perspectivele sale de progres în viitor. Dacă în viitor va avea o practică regulată și o motivație la fel de puternică, acesta poate continua să își îmbunătățească jocul și să obțină rezultate și mai valoroase în competițiile viitoare.

Așteptăm cu nerăbdare și alte rezultate deosebite ale jucătorilor noștri de șah, cea mai apropiată ocazie va fi la „Memorialul Silviu Ifrim” ce va avea loc la Pensiunea Balta Albastră de lângă Bacău la finalul acestei săptămâni.

Informații și fotografii transmise de ing Mihai Strîmbu, președintele secției de șah a CSM Focșani 2007


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.