Sport

Foto | Șahistul junior Adelin-Ștefan Dăscălescu CSM Focșani 2007 a obținut participarea la Campionatul Mondial Școlar de Șah – 2024

Ziarul de Vrancea
13 ian 2024 1840 vizualizări

Performanță deosebită a șahistului junior Adelin-Ștefan Dăscălescu legitimat la CSM Focșani 2007.Acesta  reușește performanța unui binemeritat loc 1 la Concursul Național Școlar de Șah „Elisabeta Polihroniade” desfășurat la Căciulata, județul Vâlcea, în perioada 02-07 ianuarie 2024. Sportivul vrâncean nu a fost înfrânt în niciuna dintre cele 7 partide disputate cu unii dintre cei mai buni șahiști la categoria U15 din țară.Șahistul junior Adelin -Ștefan Dăscălescu legitimat la CSM Focșani 2007 a reușit să se impună în fruntea clasamentului, acesta câștigând prin această performanță achitarea tuturor costurilor în vederea participării la WSCC 2024 (Campionatul Mondial Școlar de Șah – 2024)!„Pentru Vrancea participarea unui șahist la Campionatul Mondial Școlar de Șah este o performanță excepțională! ” a precizat pentru Ziarul de Vrancea, Elena-Adelaida  Isac președintele seciei de șah a CSM Focșani 2007.Citiți în continuare informarea de presă intitulată " Șahiștii vrânceni învingători la început de an 2024", transmisă de Elena-Adelaida  Isac președintele seciei de șah a CSM Focșani 2007.

Șahiștii vrânceni învingători la început de an 2024

Pentru secția de șah a CSM Focșani 2007 începutul anului este unul promițător.

Adelin-Ștefan Dăscălescu reușește performanța unui binemeritat loc 1 la Concursul Național Școlar de Șah „Elisabeta Polihroniade” desfășurat la Căciulata, județul Vâlcea, în perioada 02-07 ianuarie 2024. 

Sportivul vrâncean nu a fost înfrânt în niciuna dintre cele 7 partide disputate cu unii dintre cei mai buni șahiști la categoria U15 din țară.

Participanții legitimați la: CSM București, CSM Moinești, CS Universitar de Șah București, CS Dinamo București, AC De Șah Alfil Pitești, ACS Genius Galați, ACS Noul Regat Crisade Pitești, CS Alcor București, CS Șah Club Potaissa Turda, CSS Viitorul Cluj-Napoca,  CSS Targu Mureș, ACS Oxygen, CSS Odorheiu Secuiesc, CSO Tricolorul Breaza și CSM Focșani și-au disputat forțele într-una dintre cele mai puternice competiții școlare de șah. 

Adelin a reușit să se impună în fruntea clasamentului, acesta câștigând achitarea tuturor costurilor în vederea participării la WSCC 2024 (Campionatul Mondial Școlar de Șah – 2024)!

În timp ce l-a concursul de la Căciulata se luptau  pentru desemnarea câștigătorului, la Târgu Ocna, în perioada 04-07 ianuarie 2024 a avut loc Openul de Șah Clasic „Minerva”.

La această întrecere șahistă, legitimați la cluburi din Focșani au participat:

- Ioniță Paul Emilian – CSM Focșani 2007, cu 5 puncte, a ocupat locul 2 la categoria ELO <1900;

- Arghirescu Andrei – Clubul Municipal de Șah Speranța Focșani, cu 5 puncte, a ocupat locul 3 la categoria ELO <1900;

- Arghirescu Marius - Clubul Municipal de Șah Speranța Focșani, cu 4 puncte, a ocupat locul 3 la veterani;

- Gurguiatu Sandu – CSM Focșani 2007, cu 2 puncte, a ocupat locul 54 în clasamentul general;

- Pană Darius Cristian și Mălureanu Andrei – juniori la CSM Focșani 2007, cu 3 puncte respectiv 2,5 puncte au reușit să se impună în fața unor jucători cu rating mai mare decât al lor. De menționat este faptul că pentru cei doi, acesta este un început măreț in seria concursurilor de șah clasic.„Pentru Vrancea participarea unui șahist la Campionatul Mondial Școlar de Șah este excepțional! ”

Informaii și fotografii transmise de, Elena-Adelaida  Isac pre§edintele seciei de șah a CSM Focșani 2007

            


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.