Sport

FOTO | Șahistul junior Patric Andrei Făcîlă de la CSM Focșani 2007 s-a clasat pe primul loc la Cupa „Sfânta Maria” de la Bacău

Ziarul de Vrancea
1 sep 2023 913 vizualizări

ȘAH - CUPA „SFÂNTA MARIA” EDIȚIA A III-A

Bacău

26 august 2023

Sâmbătă, 26 august 2023, Parohia „Sfântul Gheorghe”din Bacău în parteneriat cu ACS Regional de Șah „Nord-Est”Bacău, a organizat concursul de șah rapid pentru seniori și juniori Cupa „Sfânta Maria”ediția a III-A.

Competitorii s-au întrecut în curtea bisericii într-un cadru natural foarte frumos și relaxant unde spațiul de joc a fost amenajat adecvat unei întreceri șahiste de nivel ridicat.

Concursul s-a desfășurat în sistem open elvețian,7 runde de joc cu timp de gândire 10 min+5 sec/mutare.

Structura concursului a fost următoarea:

La eveniment au fost prezenți Viceprimarul Municipiului Bacău Liviu Miroșeanu, prof. univ. dr. Vlad Ungureanu - președinte al ISCU (International School Chess Union), al secției de șah a CSM Iași și al Clubului „Gambitul Damei”din Iași, promotorul Proiectului național „Șah în școală, și președintele ACS Regional „Nord-Est”- Costică Lupușoru, evenimentul fiind binecuvântat de părintele paroh Gheorghe Chirica.

Un mesaj de întâmpinare a fost adresat competitorilor, organizatorilor și tuturor celor prezenți de Liviu Miroșeanu și Vlad Ungureanu.

La concurs au participat 140 de seniori și juniori de la secții sau cercuri de șah din cadrul următoarelor: Clubul Sportiv Municipal Focșani, CM de Șah Speranța Focșani, ACS de Șah „Paloda”Adjud, Parohia Poduri, Clubul Sportiv Orășenesc Buhuși, CSM Moinești, Cercul de șah „Gambit”- patronat de Biserica „Sf. Trei Ierarhi”din Bacău, Cercul de șah Hobby Club din Bacău, Clubul sportiv „Balta Albastră”din Bacău și de la Cercul de șah „Școala din Tinda Raiului” (organizat în Parohia „Sfântul Gheorghe).

Partea tehnică a competiției a fost asigurată de către:arbitrul șef Mihai Strîmbu (Focșani), arbitru Gabriel Suciu (Moinești), arbitru Gheorghe Pirici (Bacău), arbitru Anton Soare (Focșani), arbitru asistent Andrei-Dănuț Neagu (Focșani).

În ordinea clasamentului final celor mai bine clasați jucători li s-au acordat diplome, cupe, medalii precum și numeroase alte surprize.

Din Vrancea au participat mai mulți seniori și juniori, iar dintre aceștia cele mai notabile rezultate le-au obținut următorii jucători:

Turneul A

Turneul B

Turneul C

Precizăm că în ziua de sâmbătă, 2 septembrie 2023, la Căminul Cultural „Dumitru Robu”din comuna Gologanu va avea loc tradiționalul concurs de șah „Ziua Comunei Gologanu”, organizatori fiind Primăria Comunei Gologanu în parteneriat cu CSM Focșani 2007, AJ Șah Vrancea și Școala gimnazială Profesor General Gheorghe Gheorghiu”din Gologanu.

La această întrecere mult așteptată sunt invitați să participe șahiști seniori și juniori din Focșani dar și din Galați, Mărășești și Adjud.

Lista participanților se poate consulta pe site-ul ChessResults, iar înscrierile se pot face conform prospectului afișat pe acest site cu precizarea că nu se fac înscrieri în ziua concursului ci premergător acestei zile.

Informații + fotografii transmise de Elena-Adelaida Isac președntele secției de șah a CSM Focșani 2007  


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.