Sport

Foto | Participarea echipelor vrâncene la Campionatul Național de șah pe echipe de seniori - Divizia B, Runda 1, Galați 24 iulie 2021

Ziarul de Vrancea
28 iul 2021 1085 vizualizări

Federația Română de Șah organizează Campionatul Național de șah pe echipe - Divizia B, care se va desfășura începând cu ediția 2021 într-un nou format, în sistemul “acasă” - “deplasare”.

Competiția se va desfășura în regim de un meci la 2-3 săptămâni în perioada 1 iunie - 30 noiembrie 2021. Datele de desfășurare a rundelor au stabilite astfel încât să nu se suprapună cu celelalte competiții oficiale și pe cât posibil nici cu alte competiții private de interes național.O echipă este formată din 4 jucători titulari care concurează în runda respectivă, din care minim 1 junior sub 20 de ani. Lotul de bază al echipei anunțat la înscrierea în competiție nu mai poate fi schimbat, va putea să conțină și un număr de jucători ca rezerve.

Depunerea listei de bază s-a făcut având ca referință ratingul FIDE la 1 mai 2021 și ordinea jucătorilor cu respectarea regulii de 101 puncte rating FIDE s-a făcut pe 25 mai 2021, listă care va fi valabilă ca referință pe întregul sezon.În total s-au înscris un număr de 57 de echipe care au fost repartizate pe 9 serii geografice, prima clasată din fiecare serie urmând să se califice în Divizia A pentru anul competițional următor.

Seria a VIII-a, în care vor evolua și două echipe din Vrancea, este formată în total din următoarele 8 echipe: CSM Focșani 2007, CS Olimp Șah Focșani, ACS Smart Galați, CSM Galați, CS Minerva Brăila, Clubul de Șah Diana Galați, CSȘah Club Galați și CS Micul Prinț Brăila.

Echipele vor juca în sistem turneu în seria respectivă, șah clasic cu timp de joc de 90 min / 40 mutari + 15 min KO + 30 sec / mutare iar rezultatele vor fi omologate la Federația Română de Șah și la Federația Internațională de Șah (FIDE).

La Galați, în prima rundă a competiției din seria a VIII-a, CSM Focșani 2007 a jucat cu CS Șah Club Galați și a câștigat cu scorul general de 3 - 1, componenții echipei vrâncene au obținut următoarele rezultate individuale:

Tot la Galați, în prima rundă a competiției din seria a VIII-a, CS Olimp Șah Focșani a jucat cuACS Smart Galațiși a pierdut cu scorul general de 0 - 4, componenții echipei vrâncene pierzând toate cele patru partide.

În runda a doua a competiției cele două echipe din Vrancea vor evolua la Focșani pe data de 28 august în compania echipelor CS Șah Club Galați care va juca cu CS Olimp Șah Focșani și CS Micul Prinț Brăila care va juca cu CSM Focșani 2007.

Text informații + foto: ing Mihai Strîmbu președintele secției de șah a CSM Focșani 2007 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.